Topp 5 overganger foran Eliteserien 2018

Nå er det ikke lenge til Eliteserien for alvor er i gang, rettere bestemt 10. mars. Det har vært mye aktivitet gjennom vinterens overgangsmarked, og her kommer en kåring over de 5. beste så langt.

 

 

1. ALEXANDER SØDERLUND

Alexander Søderlund returnerer til Rosenborg etter ett noe mislykket opphold i Frankrike og Saint-Etienne. Der spilte han 43 seriekamper og scoret 3 mål. Det gikk mye bedre i hans første tid i Rosenborg fra 2013 til 2015 med 38 mål på 63 seriekamper. Han ble gjennom sin tid i Trondheim beskyldt for å brenne store sjanser, men han var så farlig i boksen og så bevegelig at han kom opp i store antall mål likevel. I 2015 før han dro til Frankrike hadde han en fantastisk sesong med 22 scoringer.

Spørsmålet er hvordan han vil passe sammen med Bendter på topp, det har vært spekulert i en kantrolle. Det har også ryktes at 30-åringen er kjøpt inn som erstatter for Bendter som kommer til å forlate klubben utover i sesongen. Søderlund er en klassespiller på Eliteserie-nivå og vil tilføre mange målpoeng til trønderne med sin arbeidskapasitet og nese for mål.

 

 

2. GILBERT KOMSOON

Gilbert Komsoon var en av de største atraksjonene i fjorårets Eliteserie. Gjennom storspill på høyrevingen for Sogndal scoret han 7 mål og hadde 4 assist. Når han gjorde det på ett lag som Sogndal kan man forestille seg at han vil levere enda mer i en storklubb som Brann. Han har heller ikke bare levert denne sesongen, i 2016 hadde han 3 mål og 10 målgivende. Han er en spiller med enorm fart og tekniske ferdigheter som vil plage mange forsvarsspillere i Eliteserien.

Den 23-år gamle ghaneseren har imponert veldig i oppkjøringen til sesongen, har blant annet ett meget bra samspill med Teniste på høyreback som også er hentet fra Sogndal. Blir fort en av de spillerne som selges ut fra Norge for store penger i fremtiden.

 

3. MUSTAFA ABDELLAOUE

Mustafa Abdellaoue kunne ikke hindre at Ålesund rykket ned, men man skal ikke skylde på han sin innsats. Han gjorde alt han kunne med hele 16 scoringer på 27 kamper. 29-åringen ville såklart ikke fortsette i OBOS-ligaen, hvor Strømsgodset har hentet ham gratis etter at kontrakten hans løp ut.

Man kan kanskje lure på hva Godset skal med Mos når man har Marcus Pedersen på topp, men man kjenner iallefall til målscoreregenskapene til spissen. Han er ikke mye med i det oppbyggende spillet, men har en stor evne til å være på rett plass til rett tid og sette ballen i mål. Med de offensive spillerne han har bak er det gode muligheter for ytterlige scoringer, spørsmålet er hvordan Skullerud vil bruke han, kanskje han planlegger å bruke 4-4-2 i blant eller sette han ut på en kant.

 

4. SAM JOHNSON

Vålerenga har stor tro på sin nye signering Sam Johnson. Spissen hentes fra kinesisk fotball, men det er i Djurgården og svensk fotball han er mest kjent fra. I 2015 hadde han 10 nettkjenninger på 24 kamper, mens i 2016 scoret han 7 mål på 12 kamper. Liberianeren beskrives som en meget hurtig og fysisk sterk spiller.

Vålerenga slet på spissplassen i fjor med en skadet Moa og en Kjelsrud Johansen som ikke imponerte. Med Johnson får de en rask targetspiss som passer meget bra i Ronny Deila sin stil med direkte og energisk fotball.

 

 

5. THOMAS LEHNE OLSEN

Thomas Lehne Olsen imponerte stort for Tromsø i fjor med 11 scoringer, noe som førte til at Lillestrøm hentet spissen. Det var virkelig en spiller Lillestrøm trengte for de var tynne på den posisjonen. Med Olsen på topp sammen med Martin eller Knudtzon vil han skape mye trøbbel for forsvarere med sitt tempo og giftige avslutningsegenskaper.

Han innehar også stor arbeidskapasitet, noe som trener Arne Erlandsen setter stor pris på og er avhengig av i sin 4-4-2 formasjon. Han passer meget bra i Lillestrøm sin spillestil og vil skape mye gjennom sin evne i å ta smarte løp i bakrom.

Share