Tippeligatipset 2016: 9. Plass Bodø/Glimt

Bodø/Glimt endte på en meget respektabel 9. plass i fjor, hvor de startet sesongen meget dårlig, men greide å hente seg inn igjen med mange gode seiersrekker. De slapp inn hele 56 mål bakover, men de lyktes fremover, hvor de scoret hele 53 mål. Laget er kjent for å spille en 4-3-3 formasjon, hvor det satses på vingspill og hurtige kontringer. Mange topplag fikk kjenne på hvor tøft det var å spille mot Bodø/Glimt, hvor både Rosenborg og Molde gikk på tap. De er også kjent for å utvikle mange unge talenter, hvor årets stall også har mange av dem.

Bodø/Glimts treningskamper:

22. jan: Stålkameratene – Bodo/Glimt 0-3 
29. jan Bodø/Glimt – Start 2-0
05. feb Bodø/Glimt – Tromsø 0-1 
18. feb Bodø/Glimt – Cartagena 5-1 
22. feb Bodø/Glimt – Mjøndalen 0-0
29. feb Bodø/Glimt – Lillestrøm 0-1

londakPå keeperplassen ser det tynt ut, hvor de bare har canadiske Simon Thomas, men det hentes fort inn en ny keeper. Pavel Londak har vært en solid keeper for dem lenge, og det blir ett tap nå som han har gått til Rosenborg.

I midtforsvaret spiller Brede Moe, hvor han mangler fart, men er meget duellsterk. Martin Bjørnbak er hentet inn fra Haugesund som hans makker. På venstrebacken spiller Emil Jonassen, som er blitt hentet fra Odd. På høyrebacken har vi Thomas Jacobsen, som har vært i klubben en stund. Ruben Imingen og Ulrik Saltnes er unge spillere som er gode for cover, men det ser tynt ut i forsvarsrekka.

På midtbanen har de hentet inn en Ukrainer ved navn Ruslan Babenko, hvor han har stor erfaring fra forskjellige ungdomslandslag til Ukraina. Patrick Berg er en meget talentfull teknisk midtbanespiller fra akademiet, i tillegg til Mathias Normann som kan bli beskrevet på samme måte. Som vanlig bringer Bodø/Glimt frem store talenter. Henrik Furebotn er den mer rutinerte, hvor han jobber meget hardt på midtbanen. Han dukker også opp med mål i blant. Anders Karlsen er også en hardtarbeidene midtbanespiller. På vingen spiller Trond Olsen, deres viktigeste spiller. Han er meget viktige i kontringene med sin enorme fart, og det er for det meste han som leverer assist og mål.

wiigPå topp har de Fitim Azemi, som scoret noen mål i fjor, men håper på flere i år. Milan Jevtovic er hentet inn fra serbisk fotball, hvor det blir spennende og se hva han får til. De har også hentet inn rutinerte Martin Wiig, som er en god måltyv, som ofte er på rett plass til rett tid.

Trener Aasmund Bjørkan kjenner spillergruppa og klubben godt etter å ha vært i klubben lenge, hvor han vet hvordan Glimt fungerer, noe som er ett pluss. Han er derimot ukjent med å være leder på toppnivå.

INN:
Martin Wiig (Sarpsborg 08)
Emil Jonassen (Odd)
Martin Bjørnbak (Haugesund)
Simon Thomas (Strømmen)
Milan Jevtovic (lån, Lask Linz)
Martin Pedersen (tilbake fra lån)
Ulrik Berglann (tilbake fra lån)
Mathias Normann (tilbake fra lån)
Ruslan Babenko (gratis, Stal Dniprodserschynsk)
Trener: Aasmund Bjørkan

UT:
Alexander Sørloth (lån avsluttet, Groningen)
Vieux Sanè (Stade Brestois)
Zarek Valentin (Portland Timbers)
Pavel Londak (kontrakt utløpt, Rosenborg)
Lasse Staw (kontrakt utløpt)
Dominic Chatto (kontrakt utløpt)
Jim Johansen (kontrakt utløpt, Notodden)
Kristian Brix (Fredrikstad)
Danny Cruz (lån avsluttet, Minnesota United FC)
Trener: Jan Halvor Halvorsen
Erik Tønne (Fredrikstad)
Ulrik Berglann (Jerv)

olsenNøkkelspilleren til Glimt blir Trond Olsen, hvor han er den som skaper det meste offensivt, hvor han er en av de raskeste i ligaen. Spilleren som får sitt gjennombrudd blir fort Mathias Normann, hvor han sees på som ett meget stort talent som skal få mye sjansen i år.

Bodø/Glimt har klart seg meget bra i Tippeligaen i det siste, hvor de har gått på noen lange seiersrekker, hvor de også har scoret meget mange mål. Men det var med spillere som nå har forlatt dem, hvor spissen Alexander Sørloth har dratt. Han scoret hele 13 mål, noe som blir vanskelig og erstatte. Ndiaye på midtbanen har også dratt, hvor han var meget viktig på sentral midtbane. Og kanskje viktigst er Vieux Sane, som var en gigant i forsvart i fjor, hvor han ryddet unna alt som kom. Han var enormt duellsterk og god til å lese spillet. Foreløpig ser ikke Bodø å ha forsvarere på hans nivå, noe som fort blir ett problem. Men vi tror likevel at Bodø skal klare seg bra i ligaen, hvor de har en spillestil som de er meget godt kjent med gjennom mange år, og de finner alltid unge talenter som står frem. Vi tror at Bodø/Glimt ender på en respektabel 9. plass.

Share