Tippeligatipset 2016: 6. Plass Viking

Viking havnet i fjor på en grei 5.plass, og vi var dermed ikke så langt unna i vår tipping før sesongen. Viking kommer nok til å kjempe i toppen også i år, men det kan bli hardt å nå helt til topps. Kjell Jonevret kom til Stavanger i 2012, og skal lede Viking i enda en sesong.

Treningskamper:

29.01: Viking – Vidar 3-1

05.02: Start – Viking 2-1

10.02: Viking – Bryne 4-1

14.02: Viking – Haugesund 1-4

24.02: Viking – Dinamo Moskva 0-0

27.02: Anzhi – Viking 1-0

06.03: Viking – Rosenborg 1-1

Viking har en ung stall i år, hvor snittalderen ikke er mer enn cirka 22 år. Noe av årsaken til dette er at Viking manglet 20 millioner kroner på årets budsjett, og de har sett seg nødt til å satse på unge spillere. Selv om tallene ikke ser så bra ut for Vikings del, så er ikke spillerstallen altfor mye svekket. Vidar Nisja og Indridi Sigurdsson har begge forlatt Viking, men samtidig kan Magne Hoseth og Steinthor Thorsteinsson tilføre laget en del rutine som en kompensasjon.

Indridi Sigurdsson var kaptein for Viking, men Kjell Jonevret ser for seg at Andre Danielsen og Iven Austbø er naturlige arvtakere til kapteinsbindet. Viking har foretatt to forsterkninger fra Nigeria, og det er Usman Sale Hassan og Anikepeno Udo. Udo har blant annet fått vist seg fram i treningskamper denne vinteren, og kan nok overraske mange denne sesongen. Anikepeno Udo har satt 3 mål i disse treningskampene, og er trolig en spiller vi får se mer til i denne sesongen.

austbø

Vi i Fotballblogg.com tror at Kjell Jonevrets rutine, og det at han har vært i klubben i fire sesongen på rad er noe som kan være med å trekke opp for Rogalands-klubben. Jonevret er godt kjent med spillerne, og vet hva som skal til for å fram de beste prestasjonene. Klubben kommer nok til å merke at Nisja, Sigurdsson, Berisha og de Lanlay har forlatt klubben, men samtidig har de unge lovende spillere som kan ta steget opp.

Det har vært en del utskiftninger i klubben, og spillere som Makthar Thioune, Jon Dadi Bödvarsson og Indridi Sigurdsson har forlatt kluben. Viking har tatt opp en del spillere fra juniorlaget, og noen som kan nevnes er Herman Kleppa, Julian Ryerson og Mathias Bringaker. Klarer Kjell Jonevret å utnytte potensialet i spillerne i år, så kan laget gjøre en relativt god sesong. Klubben har mistet en del sentrale spillere, men Kjell Jonevrets kontinuitet og gode treneregenskaper kan bli en nøkkel denne sesongen.

UT:

Steinthor Thorsteinsson (Sandnes Ulf)

Julian Veen Uldal (Randaberg)

Kieffer Moore (Fristilt, gikk til Forest Green Rovers FC)

Arild Østbø (Sarpsborg 08)

Makthar Thioune (Sanliurfaspor)

Vidar Nisja (Sandes Ulf)

Aleksander Solli (Utløpt lån)

Jon Dadi Bödvarsson (Kaiserslautern)

Indridi Sigurdsson (KR Reykjavik)
INN:

Michael Haukås (gratis)

Claes Kronberg (Sarpsborg 08)

Julian Ryerson (juniorstall)

Patrick Pedersen (Valur)

Usman Sani Sale Hassan (Wikki Tourists)

Mathias Bringaker (juniorstall)

Abdisalam Ibrahim (Veria)

Tor Andre Skimmeland Aasheim (Stord)

Herman Kleppa (juniorstall)

Erik Steen (juniorstall)

Aniekpeno Udo (Akwa United)

Pål Vestly Heigre (Tilbake fra lån, Tromsø)

 

Claes Kronberg fra Sarpsborg har kommet inn, og kan spille i flere posisjoner. Mest sannsynlig kommer han til å kjempe med Andre Danielsen om høyreback-plassen, men det er også mulig at han blir plassert i midtforsvaret eller eventuelt venstreback. Kronberg kommer nok til å bli en viktig brikke for Viking i år, og han har vist at han er en habil fotballspiller.

 

En annen spiller som kan tilføre Viking en del i år er Abdi Ibraim. Han har tidligere spilt på Strømsgodet og Manchester City, og vil nok kunne få utrettet en hel del på Vikings midtbane.

Med utgangspunktet til Viking, så bør 5. plass være en kapabel plassering for Kjell Jonevrets menn. Det er likevel knyttet en del usikkerhet til klubben, siden det har vært en del utskiftninger. Økonomien kan også føre til at Viking blir nødt til å selge spillere utover i sesongen, og det kan bli en utfordring for Kjell Jonevret og Viking.

 

Share