Tippeligatipset 2016: 5. Plass Strømsgodset

Strømsgodset skal få det tøft med å forsvare sin 2. plass i årets sesong, og er nok avhengig av at flere står fram og viser sine kvaliteter. Strømsgodset havnet i 2015 på en solid 2. plass, men likevel et stykke unna Rosenborg på førsteplass. Før sesongen i fjor tippet vi Strømsgodset på en tredjeplass, men i år tror vi at de havner litt lengre ned på tabellen.

Strømsgodset sine treningskamper:

24.01: Strømsgodset Piast Gliwice 2-1

26.01: Dinamo – Strømsgodset 0-2

29.01: Litex – Strømsgodset 1-0

05.02: Strømsgodset – Odd 1-2

17.02: Strømsgodset – Dynamo Kiev 1-2

21.02: Strømsgodset – Dynamo Moskva 1-1

25.02: Strømsgodset – Shaktyor Soligorsk 2-0

05.03: Strømsgodset – Vålerenga 3-3

 

Strømsgodset kommer nok til å kjempe i toppen i år, og har en del lovende spillere, men det skal bli hardt å nå helt til topps. Laget er svært godt på hjemmebane, men har vært litt for svake defensivt. Klarer Godset å tette igjen bakover samtidig som de scorer en del mål, så skal man ikke se bort ifra at vår gjetning bommer. På den annen side, så er Godset avhengig av en skadefri stall, spesielt på midtstopperplass.

Bjørn Petter Ingebretsen leder Strømsgodset i år, etter at han tok over klubben i slutten av mai 2015. Ingebretsen må se at spillere som Gustav Wikheim og Iver Fossum har forlatt klubben. Selv om klubben har hentet inn Muhamed Keita, Jonathan Parr og Francisco Junior, så kommer de nok til å merke at disse spillerne er borte. Florent Hanin forlot også klubben til fordel for spill i den sveitsiske ligaen.

Ingebretsen har en jobb å gjøre framover for at Strømsgodset skal klare å kjempe i toppen også i år. Marcus Pedersen kan bli en viktig brikke, men han har tidligere vist varierende prestasjoner. Han har scoret noen mål i treningskampene, så det er godt mulig at han finner formen til årets sesong, men her kan det altså gå begge veier.

Espen Bugge Pettersen kommer nok til å stå i mål for Strømsgodset i år om han holder seg skadefri. I backup har klubben Lukasz Jarosinski og Morten Sætra. Det er nok ikke keeperplass som avgjør om Strømsgodset blir å regne med i år, for Bugge Pettersen har vist seg å være en solid keeper gjennom flere sesonger. Selv om han er 35 år gammel, så holder han fortsatt nivået i Tippeligaen, og Jarosinski er en god andrekeeper.

Lars-Christopher Vilsvik vil nok bli en sentral brikke i Strømsgodset i år, og han har også overtatt kapteinsbindet. Fra backplass leverte han bra i fjor, og kan slå viktige pasninger framover på banen. Fortsetter Vilsvik de gode prestasjonene i år, så skal man ikke se bort ifra at det kommer interesse fra utenlandske klubber.

vilsvik

UT:

Borger Bergmann Thomas (Utlånt til Nybergsund-Trysil)

Anders Gundersen (Utlånt til Sandefjord)

Marvin Ogunjimi (FC Suwon)

Bassel Jradi (Utlånt til Lillestrøm)

Iver Fossum (Hannover)

Thomas Lehne Olsen (Tromsø)

Gustav Wikheim (Gent)

Florent Hanin (St. Gallen)

Jørgen Horn (Elfsborg)

Marco Tagbajum (avsluttet låneopphold, Nakhon Ratchasima FC)

 

INN:

Tommy Høiland (Molde)

Francisco Junior (Everton)

Muhamed Keita (Lån fra polske Lech Poznan fram til sommeren)

Nana Boateng (Lån fra Manchester City hele 2016)

Jonathan Parr (Ipswich)

 

Vi i Fotballblogg.com tror at Strømsgodset vil være en kandidat som kjemper i toppen i årets Tippeliga, men savnet etter Fossum og Wikheim kan nok bli større enn hva de har forventet. Godset har fått in gode erstattere, men det tar tid å bygge et lag som skal fungere godt sammen. Midtstopperplassen til Godset er utsatt, og Høibråten er omtrent det eneste alternativet klubben har her. Kommer det noen skader i sesongen kan det bli kritisk for Godset, og de er avhengig av at spillere som Tommy Høiland og Marcus Pedersen klarer å prestere.

En 5. plass er nok litt under hva drammenserne forventer selv, men lag som Molde, Rosenborg og Odd skal det bli vanskelig for Strømsgodset å hamle opp med.

Share