Tippeligatipset 2016: 4. Plass Vålerenga

Vålerenga er et lag man må regne med i årets Tippeliga, og vi tror at de kommer til å kjempe helt i toppen i år. I fjor tippet vi Vålerenga på en fjerdeplass, men de endte til slutt som nummer sju. Klubben har ikke imponert i treningskampene før sesongstart, men Kjetil Rekdal vil nok gjøre grep som får klubben til å prestere godt utover sesongen.

Vålerenga sine treningskamper:

23.01: Kongsvinger – Vålerenga 0-2

03.02: Vålerenga – CSKA Moskva 1-4

06.02: Vålerenga – Litex 1-1

13.02: Vålerenga – Flora 0-1

20.02: Stabæk – Vålerenga 1-2

24.02: Vålerenga – Anzji 1-2

01.03: Marbella FC – Vålerenga 0-4

05.03: Strømsgodset – Vålerenga 3-3

 

Denne sesongen blir historisk for Vålerenga, hvor det er deres siste fulle og hele sesong på Ullevaal. Mange spillere har gått ut av stallen til Vålerenga, og for Kjetil Rekdal kan dette bli en svært viktig sesong for å vise hva han kan få til. Morten Berre og Andre Muri har begge lagt fotballskoene på hylla, og var to spillere som hadde kvaliteter. Daniel Braaten og Michael Langer har også forlatt Enga. Det har kommet inn en del nye spillere, men ikke helt de store navnene.

Skal Vålerenga klare en 4. plass i årets Tippeliga, så er klubben avhengig av at man unngår skader på nøkkelspillere. Stallen er ikke så bred som Kjetil Rekdal skulle ønske, og hjemmestatistikken må nok forbedres betydelig for at Oslo-laget skal klare en fjerdeplass.

Mohammed Abdellaoue kan bli en viktig brikke i årets lag, men da må han komme opp mot formen han var i på sitt beste. Det har ikke klaffet helt for Abdellaoue selv om han gjorde det greit i Hannover før det rakna. Fra han mistet plassen på Hannover-laget var det kort vei tilbake til Vålerenga. 30-åringen har vist at han er kapabel til å score en del mål, og får han det til å klaffe i år kan han være med på å skyte Vålerenga lengre opp på tabellen.

På keeperplass for Vålerenga finner man to nyinnhentede spillere. Det er Marcus Sandberg fra IFK Gøteborg og Aslak Falch fra Hødd. Det kan bli interessant å se hvem som tar plassen bak stengene her, for det er ikke gitt at det skal bli verken Falch eller Sandberg. Sistnevnte var andrekeeper i IFK Gøteborg, så keeperplassen til Vålerenga kunne vært bedre. Unge Aslak Falch kan nok imponere om han får sjansen i mål, men det er ingen tvil om at Vålerenga mangler en rutinert keeper i år som har prestert bra over lengre tid.

Aslak Falch

Aslak Falch

Forsvaret til Vålerenga er ganske sterkt, og de to svenskene Jesper Arvidsson og Robert Lundström kommer nok til å ta backplassene i år. På midtstopperplass har Vålerenga Kjetil Wæhler og Jonatan Tollås Nation. To rutinerte spillere som vi kommer til å få se mye av i denne sesongen. Tollås Nation har slitt litt med ett kne, men klubben har Enar Jääger og Simon Larsen i backup om det skulle forverre seg i sesongen.

Midtbanen til Vålerenga er heller ikke så verst. Christian Grindheim og Sander Berge finner man nok sentralt på midtbanen i år, og her har de også unge Herman Stengel i backup om en av disse skulle pådra seg skade. Sannsynligheten for at Sander Berge kan bli solgt er også til stede, og da skal en ikke se vekk i fra at Kjetil Rekdal må kjøpe inn en ny spiller. Daniel Fredheim Holm og Rasmus Lindkvist kommer nok til å ta hver sin side på midtbanen, og er begge to spillere som har vist gode prestasjoner før.

Angrepet til Vålerenga kunne nok vært bedre enn hva det er nå, men Mohammed Abdellaoue er nok sugen på å få en god sesong i Vålerenga-drakta igjen. 25 år gamle Deshorn Brown har vist i treningskamper at han kan score mål, så han er nok en spiller som motstanderne må se opp for i år. Har Kjetil Rekdal muligheten, så bør han nok vurdere å hente inn en målscorer, men så spørs det om klubben har økonomi til dette.

 

UT:

Riki Alba (Utlånt til Varberg)

Morten Berre (Lagt opp)

Ivan Näsberg (Utlånt til Varberg)

Niklas Gunnarson (Utlånt til Hibernian)

Melker Hallberg (Avsluttet lån, Hammarby)

Michael Langer (Utgående kontrakt, Tampa Bay Rowdies)

Sascha Burchert (Avsluttet lån, Hertha Berlin)

Lars Hirschfeld (Utgående kontrakt, KFUM)

Andre Muri (Lagt opp)

Daniel Braaten (Utgående kontrakt, Brann)

Alexander Mathisen (Utgående kontrakt)

 

 

INN:

Niklas Fernando Castro (Egen juniorstall)

Simen Juklerød (Bærum)

Marcus Sandberg (IFK Gøteborg)

Rino Falk Larsen (Egen juniorstall)

Aslak Falch (Hødd)

Anders Emil Nedrebø (Bærum)

Jesper Arvidsson (Djurgården)

Kjetil Rekdal kommer nok til å gjøre alt han kan i år for at dette skal bli sesongen for Vålerenga. Laget har en god miks av rutinerte spillere og unge talenter. Selv om stallen til Vålerenga kanskje ikke er den beste på boka, så tror vi at Rekdal og hans trenerapparat kan klare å få mye ute av de spillerne som er tilgjengelig. Vi tipper Vålerenga på en sterk 4. plass i år. En utfordring for Vålerenga kan likevel bli økonomien, og sannsynligheten for at de blir nødt til å selge unna spillere. Klarer Enga å holde på nøkkelspillere og unngå for mange skader, så tror vi at Kjetil Rekdals menn kan klare en 4. plass.

Share