Tippeligatipset 2016: 2. plass Molde

Ole Gunnar Solskjær er tilbake i Molde, og blir nok en klubb man må regne med helt i toppen av årets Tippeliga. Etter en skuffende 6. plass i fjor, så er nok både spillere og tilhengere lystne på revansj. Molde kom ganske langt i Europa League, men blir uten spill i Europa i 2016. Mange av Moldes spillere er nok interessert i at klubben skal komme seg ut i Europa igjen, og en andreplass kan bidra til dette.

Vi bommet ganske kraftig på vår spådom i fjor hvor vi tippet Molde på en 1. plass. Med Ole Gunnar Solskjær på plass igjen og en solid spillerstall, kan kanskje klubben klare å hevde seg i toppen igjen.

Molde sin sesongoppkjøring:

24.01: Kristiansund – Molde 1-0

01.02: Molde – Krylya Sovetov 1-2

05.02: Molde – AIK 1-1

09.02: Molde – IFK Gøteborg 1-2

18.02: Sevilla – Molde 3-0

25.02: Molde – Sevilla 1-0

01.03: Molde – Mjøndalen 3-3

05.03: Molde – Aalesund 2-0

06.03: Kristiansund – Molde 1-4

 

Ole Gunnar Solskjær er den eneste treneren som har ført Molde FK til gull i Tippeligaen, og dette er mannen som skal få Molde til å revansjere en skuffende sjetteplass fra 2015. Solskjær er heldig med tanke på at Molde ikke akkurat sliter med budsjettet sitt. Klubben fikk en grei sum for salget av Martin Linnes, og klubbkassen har gjennom tidene fått solide bidrag fra Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten.

Fra The Double i 2014 til sjetteplass året etterpå var nok et stort nederlag for mange i Molde, men mange av klubbens spillere er nok ekstra tent på å ta steget ut i Europa igjen i 2017. Det avhenger av at Molde gjør en god prestasjon i årets Tippeliga, og med den stallen Ole Gunnar Solskjær har til rådighet, så skal en ikke se bort ifra at det blir Europa-spill igjen i 2017.

Ethan Horvath blir nok Moldes keeper også i år, og han har vist gode prestasjoner tidligere selv om disse har variert noe til tider. Han er bare 20 år gammel, og har derfor mange år på seg til å bli en bedre keeper.

Molde har en solid forsvarsrekke med Joona Toivio som ny kaptein for laget, etter at Daniel Berg Hestad la fotballskoene på hylla tidligere i år. Klubben har hentet inn Isak Ssewankambo, som er tiltenkt rollen som Martin Linnes hadde. Ruben Gabrielsen og Vegard Forren vil konkurrere med Toivio om stopperplassene i år. Det er heller ikke umulig at Gabrielsen blir å se på høyreback-plass. Per Egil Flo er nesten selvskreven som venstreback.

toivio

Midtbanen til Molde er også sterk, og på venstresiden er Mohamed Elyounoussi selvskreven. På motsatt side vil vi nok finne Mattias Moström, som har hatt en imponerende karriere i Molde. Moström har vist seg å være en spiller som blør for drakta, og gir alltid alt når han går inn i dueller. Sentralt på midtbanen vil Eirik Hestad trolig få mye tillitt, sammen med nyankomne Fredrik Aursnes. To spennende spillere som begge er unge, og kan ta nye steg i Molde-drakta i år. Harmeet Singh har nok også et stort ønske om å spille seg inn på Molde-laget igjen etter at han ble klar for klubben etter et kortvarig opphold i Midtjylland.

Angrepsrekken til Molde er nok ikke den sterkeste delen av laget, men nyankomne Eidur Gudjohnsen har nok ikke satt et punktum på fotballkarrieren helt enda. Fredrik Gulbrandsen har på sin side en enorm fart, og kan nok overraske en del motstandere med sine løp. Unge og lovende Sander Svendsen vil sikkert få en del innhopp i løpet av sesongen, og man skal heller ikke se bort ifra at han kommer til å starte noen kamper. Han har også en bra fart, men mangler kanskje noe av fysikken for å hevde seg.

guldbrandsen

 

UT:

Ole Martin Rindarøy (Utlånt til Lillestrøm)

Daniel Berg Hestad (Lagt opp)

Fredrik Semb Berge (Avsluttet lån, Odd)

Ola Kamara (Avsluttet lån, Colombus Crew SC)

Martin Linnes (Galatasaray)

Magne Simonsen (Utløpt kontrakt, Fredrikstad)

Andreas Hollingen (Utlånt til Start)

Etzaz Hussain (Utløpt kontrakt, Sivasspor)

Tommy Høiland (Strømsgodset)

 

INN:

Eidur Gudjohnsen (Klubbløs)

Tobias Svendsen (Egen juniorstall)

Fredrik Aursnes (Hødd)

Isak Ssewankambo (Derby)

Dulee Johnson (Moss)

Thomas Oliver Amang (Kontraktsløs)

Stian Rode Gregersen (Tilbake fra låneopphold i Kristiansund)

Petter Strand (Sogndal)

Roni Peiponen (HJK Helsinki)

Pape Pate Diouf (Avsluttet lån, Odd)

Thomas Kind Bendiksen (Tilbake fra låneopphold i Tromsø)

Harmeet Singh (FC Midtjylland)

 

Vi tipper Molde på en solid andreplass i år, selv om blant annet Joona Toivio har uttalt at klubben går for gull. Laget fra Nordvestlandet har en solid stall, og mange alternativer dersom det skulle komme skader utover i sesongen. Ole Gunnar Solskjær er tilbake som trener, og vil nok skape ny entusiasme i rosenes by. Det som kan bli avgjørende for Molde i år er om angrepsrekken klarer å score nok mål. Det får tiden vise!

Share