Tippeligatipset 2016: 16. Plass Start

Start slet veldig i fjor, men greide seg på hengende håret i kvalikk-kampen mot Jerv. De vant ikke en eneste av sine siste 10 kamper, hvor de bare tok 3 poeng, men var heldige med at de andre lagene var så mye dårligere. Laget sliter veldig økonomisk, noe man kan se på spillerstallen. Mange har dratt, og man må nå satse på ungguttene. Mange av dem har mye potensiale, men det er spørs om det blir nok for å holde seg i Tippeligaen denne sesongen. Det blir spennende og se hvordan Steinar Pedersen vil klare seg i Tippeligaen.

Treningskamper:

Start – Vindbjart 4-1
Start – Bodø/Glimt 0-2
Start – Viking 2-1
Start – Jerv 1-1
Start – Sarpsborg 08 2-1
Start – Sandnes Ulf 2-0

opdalPå keeperplassen har vi Håkon Opdal, som er en rutinert keeper med landslagserfaring. Han var god i fjorårssesongen, hvor han vartet opp med mange viktige redninger. I bakhånd har de Ingvar Jonsson.

Men selv med en god keeper slapp Start inn hele 64 mål i fjor. Forsvarsrekken slet veldig, og i år er det blitt gjort mange forandringer for å endre på det. Den raske midtstopperen Alex De John er fortsatt i klubben, samt anvendelige Rolf Daniel Vikstøl som har vært i klubben siden 2007. I tillegg har backen/vingen Robert Sandnes fortsatt. Inn har Skogmo kommet, hvor høyrebacken hadde en god sesong i OBOS-ligaen i fjor. Henrik Robstad har kommet inn på venstrebacken, som Steinar Pedersen har hentet inn fra sin gamle klubb Jerv. De har også hentet den finske landslagsspilleren Tapio Heikkila, som klubben har stor tro på vil stabilisere og lede forsvarsfireren. Danske Michael Christensen, Jørgen Hammer og Ole Martin Rindarøy har forlatt klubben.

børufsenPå midtbanen får de heldigvis beholde Ajer i de 13 første kampene av sesongen før han drar til Celtic, hvor han er motoren på midtbanen både defensivt og offensivt. Offensivt har vi Daniel Aase, som er en offensiv tekniker som får nok en sesong i Start, i tillegg til Andreas Hollingen som de nå har kjøpt. Solomon Owello var en av deres beste midtbanespillere, men han har dratt til Sandnes Ulf. På vingene har vi de rutinerte spillerne Espen Hoff og Espen Børufsen, hvor begge har stor fart og skaper mye for laget. Islendingen Kristjansson blir viktig på midtbanen som en kriger og stabilisator. Mathias Rasmussen kan fort få en del sjanser, hvor han er ett ungt spennende talent på vingen.

På topp har de mistet en viktig spiss i Stokkelien, men har nå satses på en ung nigerianer ved navn Idemokon som de håper slår til. De har også unggutten Lasse Sigurdsen som ses på som et stort talent som kan vise seg frem i år.

Steinar Pedersen er lagets trener, hvor han gjorde en meget solid jobb med Jerv i fjor, som nesten endte i opprykk. Bak seg har han en solid spillerkarriere, hvor han var kjent som en hardtarbeidende forsvarsspiller. Han har også nyttig kjennskap til Sørlandet hvor han er lokal, hvor han har hentet en del spennende spillere fra området. Det blir spennende å se hvordan Pedersen tar steget fra OBOS til Tippeligaen, som blir mye tøffere.

 

INN:

Andreas Hollingen (på lån fra Molde i fjor, permanent overgang i år)
Jens Kristian Skogmo (Follo)
John Olav Norheim (tilbake fra lån)
Joachim Eriksen (tilbake fra lån)
Ingvar Jonsson (tilbake fra lån)
Daniel Aase (på lån fra Vindbjart i fjor, permanent overgang i år)
Henrik Robstad (Jerv)
Trener: Steinar Pedersen (Jerv)
Uduak Cyril Idemokon (lån ut sesongen fra Bujoc FC)
Tapio Heikkilä (HJK Helsinki)

 

UT:

Mads Stokkelien (lån utløpt)
Jørgen Hammer (KFUM)
Ole Martin Rindarøy (lån avsluttet, Molde. Lånt videre til Lillestrøm)
Michael Christensen (Hobro IK)
Jon Hodnemyr (fristilt, satser på studier)
Henrik Byklum (utlånt til Fløy frem til sommeren)
Ingvar Jonsson (Sandefjord)
Solomon Owello (Sandnes Ulf)

ajerNøkkelspilleren til Start blir Ajer så lenge han spiller i klubben, hvor han er en meget energisk midtbanespiller som skaper mye offensivt, samtidig som å ta for seg defensivt. Start vil håpe at han ikke har tankene for mye på Celtic i denne tiden. Spilleren som får sitt gjennombrudd blir fort Lasse Sigurdsen, hvor han er ett ungt spisstalent. Han må stå frem siden Start mangler en del på den posisjonen.

Vi tror altså at Start vil få det meget tøft denne sesongen. De har forsterket seg litt fra i fjor, men det er fortsatt store huller i dette laget. Steiner Pedersen som trener er en spennende, men han er uprøvd på det øverste nivået. Særlig på spissplassen ser det meget mørkt ut når Stokkelien har dratt, selv om de har noen talenter. Med en så tynn stall trenger de at ungguttene står frem, hvor det vanligvis er rutine som er det viktigeste i nedrykkskamp. Vi tror at Start sin stall er for svak til å holde seg i Tippeligaen, og setter dem på 16. plass.

Share