Tippeligatipset 2016: 13. Plass Aalesund

Ålesund var meget opp og ned forrige sesong, men til slutt var de ganske langt unna nedrykk. Man kan si at det var den gode hjemmeformen som reddet dem, hvor de var meget svake på bortebane. Der har de fordelen av fulle tribuner nesten hver gang, hvor de har en meget støttende publikumsbase. I år har en del viktige spillere forlatt laget, så det blir spennende og se hvordan lokale Trond Fredriksen greier å styre skuta.

22 jan 2016 Treningskamp Aalesund 3 – 1 Brattvåg
31 jan 2016 Treningskamp Aalesund 0 – 2 Hødd
06 feb 2016 Treningskamp Aalesund 2 – 1 SJK
13 feb 2016 Treningskamp Djurgården 2 – 0 Aalesund
20 feb 2016 Treningskamp Aalesund 2 – 2 Koper
23 feb 2016 Treningskamp Aalesund 4 – 1 Hibernians
01 mar 2016 Treningskamp Aalesund 3 – 3 Kristiansund

grytebustPå keeperplassen har de mistet en meget viktig keeper i Sten Grytebust, hvor han ofte har stått frem og reddet laget. Nå ser det ut som det er Andreas Lie som skal ta over keeperplassen. I bakhånd er Lars Cramer.

Forsvarsmessig har vi på venstrebacken Mikkel Kirkeskov, som er hentet fra OB, og som skal erstatte Nymo Matland som dro til Beliga. Unge Daniel Gretarsson har de i bakhånd på den posisjonen. Finske Tero Mantyla er midtstopper, sammen med rutinerte Oddbjørn Lie. Adam Arnason er en islandsk unggutt hentet fra dansk fotball, hvor han kan utvikle seg godt i Ålesund. Edvard Skagestad er også en god cover å ha på midtstopperplass, hvor han også merkelig nok kan spille spiss. Kan også spille høyreback. Dessverre for dem har Mikael Dyrestam dratt til Nederland, hvor midtstopperen viste gode tegn i fjor.

larsenPå midtbanen hadde vi Fredrik Carlsen, hvor den krigende midtbanespilleren dessverre har blitt skadet igjen. Peter Orry Larsen har vært lenge i Ålesund, og boks til boks spilleren er viktig for laget, hvor han dukker opp med noen få scoringer hvert år. Aron Thrandarson hadde en ok sesong i fjor med 5 mål, og håper å bygge videre på det. De har også hentet inn Marlinho, som er en brasilianer med gode dribleferdigheter. Bjørn Helge Riise kan spille både på ving, høyreback og sentral midtbane, hvor han er en ledertype med stor arbeidskapasitet. Vebjørn Hoff og Thomas Martinussen er gode unge spillere som er bra cover for laget. De har også mistet unge Henrik Bjørdal til Brighton, hvor han var meget god i fjor.

På spissplassen kan savnet av Leke James bli stort, men ikke hvis de nye spissene slår til. Franck Boli har kommet inn, hvor spilleren kjenner Tippeligaen godt fra før, hvor han har meget stor fart. De har også hentet inn Edwin Gyasi, hvor nederlenderen har store forhåpninger til seg fra laget. De har også Carl Bjørk, som er en stor targetspiss som er meget farlig på hodet. De har også Mos, som er en teknisk god spiss som ofte scorer mange mål i Tippeligaen.

Trener Trond Fredriksen har ett stort hjerte for klubben etter å ha spilt der lenge, noe som er en stor fordel. Han greide seg bra i fjor da han tok over ledelsen. Han er en entusiastisk trener som får spillerne sine til å yte, og han sier veldig ifra når laget presterer dårlig også. Han er en god match for Ålesund, hvor fansen liker han meget godt.

boliINN:
Marlinho (EC Tigres dos Brasil) – lån gjort permanent
Lars Cramer (Kalmar FF)
Mikael Kirkeskov (Odense)
Adam Örn Arnarson (FC Nordsjælland)
Franck Boli (Liaoning Whoxin)
Edwin Gyasi (Roda)

UT:
Mikael Dyrestam (NEC)
Sten Grytebust (kontrakt utløpt, OB)
Akeem Latifu (kontrakt utløpt, Stal Dniprodserschynsk)
Magne Hoseth (Notodden)
Jo Nymo Matland (Royal Antwerpen)
Henrik Bjørdal (Brighton & Hove Albion)
Leke James (Beijing Enterprises Group FC)

Nøkkelspilleren til Ålesund blir Franck Boli, hvor han sees på som erstatteren til Leke James. Han forventes å score mål, og må komme i gang med en gang. Han har en spisskompetanse i farten sin, som kan skremme mange forsvar. Spilleren som slår gjennom blir Marlinho, hvor han er en ung brasilianer med store tekniske ferdigheter.

Ålesund har lenge vært en stabil Tippeligaklubb, men i år har de mistet en del viktige bærebjelker i Grytebust, James og Dyrestam. Men stallen skal fortsatt være god nok til å holde seg i Tippeligaen, særlig hvis hjemmeformen fortsetter. Trener Trond Fredriksen er også god til å motivere når det gjelder som mest. Mye avhenger av hvordan de nye signeringene lykkes, hvor de ser meget spennende ut. Men forsvarsleddet ser ikke meget solid ut, noe som kan bli deres store problem i løpet av sesongen. Vi tror Ålesund greier seg i Tippeligaen neste år, hvor de ender på 13. plass.

Share