Tippeligatipset 2016: 10. Plass Brann

Det stormet mye rundt Brann i fjor, hvor Rikard Norlig skulle prøve å lede laget tilbake opp i Tippeligaen etter fadesenedrykket året før. Det skjedde ikke, og Lars Arne Nilsen kom inn og tok over. Han ledet laget tilbake til Tippeligaen via en andreplass og direkte opprykk. Brann håper nå at problemene ligger bak dem, hvor det har vært mye rot i styrerommet og på banen. Men fansen er som kjent meget kravstore, hvor det ikke vil tillates mye feilskjær fremover. Selv om de er nyopprykket vil det nok forventes mer enn å bare overleve i ligaen, men kanskje kjempe om øvre halvdel.

Branns treningskamper: 
01. feb Brann – Elfsborg 2-1 
05. feb Brann – Jönköping 1-2 
13. feb Sogndal – Brann 2-1
19. feb Åsane – Brann 0-0
24. feb Brann – Rubin Kazan 0-0
28. feb Haugesund – Brann 1-1

På keeperplassen har vi Piotr Leciejewski, som er en solid førstekeeper med gode reaksjonsevner. I bakhånd er amerikaneren Alex Horwath.

På høyrebacken finner vi Amin Nouri, som er en meget rask spiller. Som midtstoppere har vi den rutinerte Vadim Demidov, som også er en ledertype. Videre har vi Jonas Grønner, som er en solid hodespiller, med erfaring fra U21 landslaget. På venstrebacken har vi Ruben Kristiansen, som er enda en spiller med mye erfaring. De har også hentet inn backen Dani Hatakka, hvor finsken kommer fra finsk toppdivisjon.

På midtbanen har de kontinuitet, med Fredrik Haugen som ble kåret til årets spiller i OBOS-ligaen. Han er ikke særlig rask, men har en god pasningsfot. Sivert Heltne Nilsen er en kriger på defensiv midtbane, mens Kristoffer Barmen er en mer offensiv spillertype. De har også hentet Remi Johansen fra Tromsø, hvor nordlendingen er kjent for sine gode langskudd. På vingen finner vi unge Kasper Skaanes, som er en spiller med stor fart og gode dribleferdigheter. Videre har vi Kristoffer Larsen, som er en ving med god fysikk og fart. Erik Huseklepp er fortsatt i klubben, hvor også han er en rask dribleving, men han er ofte rotete med avslutninger og innlegg. Daniel Braaten har også kommet inn, hvor de håper at han kan finne tilbake til sine gamle takter, som vi ikke har sett på en stund.

På topp har vi Azar Karadas, som er en tankspiss som er veldig farlig på hodet. Han kan også spille midtstopper. De har også hentet inn spissen Steffen Lie Skålevik, som var meget god for Nest Sotra i fjor. Han er en måltyv meg stor fart. Inn har også dansken Mads Hvilsom kommet, hvor han kommer med en god målstatistikk fra Danmark. Jakob Orlov er også fortsatt i klubben, hvor han har slitt en del med å score i Norge. I bahkånd har de talentet Håkon Lorentzen.

Trener Lars Arne Nilsen gjorde en meget god jobb i Brann etter at Rikard Norling dro, hvor han ledet laget til opprykk. Han ser ut til å ha kommet inn å greid å samle laget. Han har en fortid i Brann som kan hjelpe ham, hvor han har ett ekstra hjerte for klubben. Han ser også ut til å være så tøff at han vil kunne takle det store presset som det er å være trener for Brann. Han har ikke erfaring fra Tippeligaen som trener, noe som kan være ett minus, men han har gjort store ting for Hødd i OBOS-ligaen. Han vant blant annet cupen med laget.

INN:

Jakob Orlov (tilbake fra lån)
Mads Hvilsom (Eintracht Braunschweig på lån)
Dani Hatakka (KuPS)
Remi Johansen (Gratis, Tromsø)
Daniel Braaten (Gratis, Vålerenga)

UT:

Kenneth Udjus (kontrakt utløpt)
Øystein Øvretveit (Nest Sotra)
Eirik Birkelund (Sogndal)
Erlend Hanstveit (kontrakt utløpt)
Alejandro Castro (lån utløpt)
Amadaiya Rennie (lån avsluttet, Hammarby)
Amin Askar (Sanliurfaspor)

Nøkkelspilleren til Brann blir Sivert Heltne Nilsen, hvor han er viktig i ett lag som består for det meste av offensive spillere. Han er meget viktig i å bryte ned spillet til motstanderen, og stoppe deres kontringer. Han er også en ledertype på banen som får med seg resten av laget. Spilleren som slår gjennom kan bli Håkon Lorentzen, hvor han er ett spennende ungt spisstalent. Men det er spørs hvor mye Brann vil satse på ungguttene når de er så utålmodige på suksess, og har en del spisser allerede.

Vi tror Brann har en ganske god stall til å klare seg greit i Tippeligaen, selv om de er nyopprykket. Det kommer til å være mye entusiasme for laget nå som de er tilbake i toppdivisjonen, men det kan fort slå imot dem hvis det går dårlig. Forhåpentligvis har de lært mye av alt som skjedde sist gang de rykket ned, og står nå mye mer styrket til oppgaven. De har ikke mistet mange viktige spillere, men har heller forsterket seg ganske greit. Med Brann er det aldri lett å vite, men vi tror at de holder plassen med god margin. Vi tror Brann ender på 10. plass.

Share