Tippeligatipset 2016: 1. Plass Rosenborg

Rosenborg hadde en kjempesesong i 2015. Rosenborg endte opp med å vinne seriegull og cupgull. De har ikke vunnet The double på 12 år. Rosenborg hadde en fantastisk åpning på sesongen der de vant 5-0 mot Aalesund hjemme også fulgte de sterkt opp med å slå Haugesund 0-6 på bortebane. Kåre Ingebrigtsen gjorde en sterk jobb med Rosenborg i fjor som mistet kapteinen sin Tore Reginiussen i den første kampen mot Aalesund. Rosenborg hadde ikke den bredeste stallen sist sesong, men fikk gode resultater over lengre tid. De kvalifiserte seg også til Europa League, noe som kan kalles en veldig sterk sesong fra Rosenborg sin side.

Rosenborg har hatt en del mindre treningskamper denne sesongen enn de hadde foran fjorårets sesong. Rosenborg har prestert bra i treningskampene og de har sørget for å få i gang mange til å score mål. Rosenborg har 4-2-1 på de seks treningskampene.

Treningskamper:

Rosenborg 3-1 Byåsen

Rosenborg 7-3 Kristiansund

Rosenborg 1-0 Odd

FC København 2-1 Rosenborg

Rosenborg 1-0 Rostov

Rosenborg 0–0 Shakhtyor

Viking 1–1 Rosenborg

Andre HansenKeeperplassen til Rosenborg denne sesongen kommer til å bli enda sterkere enn den var i fjor. Andre Hansen er selvfølgelig førstevalget i mål for Rosenborg, spilte mange gode kamper i fjor for Rosenborg, men hadde også noen svake kamper. Pavel Londak er hentet inn som keeper og er en god keeper. Londak har spilt mange år i Bodø/Glimt og kommer til å være en viktig andrekeeper for Rosenborg denne sesongen. Alexander Lund Hansen blir nok tredjekeeper denne sesongen for Rosenborg. Julian Faye Lund er en god og lovende keeper som fort kan ta et nytt steg denne sesongen og kanskje nærme seg å få spille for Rosenborg etter hvert han er kun 16 år gammel og kan bli en svært god keeper i fremtiden.

Forsvaret til Rosenborg er det ikke så mye som er endret på foran årets sesong. Stefan Strandberg dro til Russland i fjor sommer, mens Bjørdal kom inn da. Alex Gersback som kun er 18 år gammel er hentet inn fra Australia for å prøve seg i Rosenborg. Han er venstreback og har sagt selv at han vil prøve å danke ut Jørgen Skjelvik ut av laget noe som skal være veldig tøft. Jonas Svensson hadde en sterk sesong for Rosenborg i fjor og var på landslaget en tur. Svensson har blitt bare bedre og bedre som høyreback og gjør en fantastisk jobb der. Holmar Örn Eyjolfsson var sterk i midtforsvaret til Rosenborg i fjor og var en viktig brikke til at Rosenborg tok mange poeng på dager der de hadde problemer med å skape alt for mye fremover på banen. Jørgen Skjelvik spilte de fleste kampene i fjor og endte tilslutt opp med 25 seriekamper for Rosenborg, det ble samtidig 2 seriemål på han i fjor i Rosenborg.

mike jensenPå midtbanen har Rosenborg mistet sin beste spiller fra forrige sesong. Mange mente at Mike Jensen var den beste spilleren men vi synes at Ole Kristian Selnæs var fantastisk forrige sesong for Rosenborg. Han har en ro med ballen som man få ser ved norske fotballspillere. Han er god til å sette godt i gang og har veldig få feilpasninger i løpet av en kamp. Anders Konradsen er den spilleren som skal ta over Ole Kristian Selnæs posisjon på banen. Konradsen kom til Rosenborg i sommer og spilte kun ni seriekamper men scoret fire seriemål på de kampene. Mike Jensen blir en viktig spiller dette året som han var i fjor. Mike Jensen spilte hele 29 av 30 seriekamper i fjor for Rosenborg det endte med tre mål og 13 målgivendepasninger. Fredrik Midtsjø var også en spiller som spilte rikelig med kamper for Rosenborg i fjor. Det endte tilslutt med 29 seriekamper, der han scoret fire seriemål og la ni målgivendepasninger. John Hou Sæter fikk spille tre seriekamper i fjor for Rosenborg og kan fort få noen kamper denne sesongen også. Sæter kan fort være en spiller som kan kjempe til seg en plass på laget i løpet av sesongen.

gytkjærAngrepsplassen til Rosenborg foran denne sesongen, er litt forandret fra året før. Alexander Søderlund er solgt foran denne sesongen og har gått til Frank fotball der han prøver seg i Saint Etienne. Søderlund hadde en fantastisk sesong i Tippeligaen der han scoret 22 seriemål totalt i fjor. Søderlund ble toppscorer i Tippeligaen. Pål André Helland var en spiller som tok Tippeligaen med storm i fjor. Hadde problemer med skader mange ganger i sesongen, men hadde en god sesong der han tilslutt scoret hele 13 seriemål for Rosenborg. Rosenborg har samtidig solgt Tobias Mikkelsen denne sesongen. De har skaffet seg Elba Rashani på lån ut sesongen. Rashani har vært god i treningskampene der han også har puttet litt mål. Riku Riski hadde ingen god sesong for Rosenborg i fjor det endte kun i 16 seriekamper og kun et mål for finnen. Rosenborg har to spisser på topp foran denne sesongen også det er Mathias Vilhjalmsson og Christian Gytkjær. Yann-Erik de Lanlay kom til klubben i fjor sommer og kan ta ny steg denne sesongen for Rosenborg.

Rosenborg sin manager Kåre Ingebrigtsen fikk en tung start på Rosenborgkarrieren sin der han måtte endre på mange ting for å få Rosenborg til å bli et topplag igjen og ta seriegull igjen. Ingebrigtsen hadde en god sesong i 2014 der de avsluttet sterkt og tok en sterk sølvmedalje, i fjor endte det med seriegull og cupgull for Rosenborg som har nok lyst på flere troféer de neste sesongene. Rosenborg skal samtidig prøve å komme seg til Champions League denne sesongen, og det setter Rosenborg veldig høyt. Med spillere som Mike Jensen og Pål Andre Helland som kan gjøre fantastiske saker på banen, kan det være mulig med Champions League-spill til høsten.

Rosenborg sin beste lagoppstilling (4-3-3):

Keeper: André Hansen

Forsvar: Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Holmar Örn Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik

Midtbane: Fredrik Midtsjø, Anders Konradsen, Mike Jensen

Angrep: Pål André Helland, Christian Gytkjær, Yann-Erik De Lanlay

hellandVi tror at Pål Andre Helland vil være den viktigste spilleren også i år for Rosenborg. Helland har vært fantastisk for Rosenborg under Kåre Ingebrigtsen sin ledelse, og han har mange gode egenskaper som fotballspiller. Pål Andre Helland la rikelig med assist og scoret rikelig med mål i fjor for Rosenborg, det samme kommer til å skje denne sesongen, og han er den spilleren som kan skyte Rosenborg til Champions League om alt klaffer.

Vi tror at John Hou Sæter vil ta et ekstra steg denne sesongen og han kommer til å få litt mer spilletid enn det han gjorde i fjor. Det gror godt i Rosenborg for tiden.

Spillere inn: Riku Riski (tilbake fra lån), Pavel Londak, Christian Gytkjær, Alex Gersbach, Elbasan Rashani, Mathias Sørkilflå, Robin Lorentzen
Spillere ut:
Ole Kristian Selnæs, Alexander Sørloth, Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen, Morten Gamst Pedersen

Vi tror at Rosenborg kommer til å få en bra sesong i år. De hadde en fantastisk sesong i fjor der de endte tilslutt med seriegull, cupgull og spill i Europa League sitt gruppespill. Vi tror at Rosenborg ender opp med seriegull denne sesongen.

Share