Tippeligatipset 2015: 8. plass Haugesund

Haugesund hadde en kjempesesong i 2013 da de tilslutt tok bronse. Haugesund fikk en mye tøffere 2014 sesong. Haugesund hadde en så dårlig start på sesongen at de ikke tok sin første seier før i runde 6 da de møte Brann på bortebane. Haugesund hadde to spillere som scoret målene for det meste i fjor. Christian Gytkjær var den viktigste av dem. Maic Sema var en annen spiller som scoret mye for Haugesund i fjor. Haugesund hadde stort sett en skuffet sesong å endte tilslutt på en 11. Plass på Tippeligaen.

Haugesund har ikke akkurat vært så gode i treningskampene denne sesongen. Haugesund startet med å tape mot Bryne 2-1. Neste treningskamp klarte de å vinne 3-1 mot Åsane som er et nyopprykket lag til OBOS-ligaen. De to neste treningskampene har endt med 2-0 tap mot Viking og 1-0 tap mot Rosenborg. Haugesund har bare spilt fem treningskamper foran denne sesongen. Haugesund står med 1-1-3 på de fem kampene og med en målforskjell på 5-7.

kristiansenKeeperplassen i Haugesund går nok til Per Morten Kristiansen som har stått i mange år for Haugesund. Han er samtidig kaptein for Haugesund, og er en kjempegod keeper som har mange gode egenskaper. Olav Dalen som fikk syv seriekamper i fjor for Haugesund, er ikke i Haugesund denne sesongen. Han har bestemt seg for å ta over en familiegården. Per Kristian Bråtveit blir nok andrekeeper denne sesongen for Haugesund og han fikk fem seriekamper i fjor for Haugesund.

Haugesund hadde ikke akkurat noen spesielle målscorere fra forsvarsposisjon i fjor. Joakim Våge Nilsen scoret ingen i fjor for Haugesund, men han spilte alle 30 seriekampene i fjor for Haugesund. Dusan Cvetinovic var forsvarspilleren i fjor for Haugesund som scoret flest mål. Han noterte seg for to seriemål. Han har vært i Haugesund de siste to årene og som forsvarsspiller står han med 40 seriekamper og fem seriemål for Haugesund. Kristoffer Haraldseid har spilt en god stund for Haugesund og har spilt 69 seriekamper i Tippeligaen så langt i en alder av bare 21 år.

bambergDe har forsterket midtbanen med å hente Søren Christiansen fra Nordsjælland. Geir Ludvig Fevang er ikke lengre i Haugesund og skal prøve lykken i Sandefjord denne sesongen. Fevang scoret fire seriemål i fjor for Haugesund og var en spiller som presterte ganske godt i fjor. Maic Sema har også forlatt Haugesund foran denne sesongen. I fjor noterte Maic Sema seg for ti seriemål. Alexander Stølås er en annen midtbanespiller han er fremdeles i Haugesund denne sesongen, han hadde noen gode scoringer i fjor. Hadde vel et supermål fra Molde fra 35 meters hold. Daniel Bamberg var en spiller også som spilte 30 seriekamper i fjor for Haugesund, han er en midtbanespiller som er kjent for å score mål fra sin midtbaneposisjon. I fjor ble det fem seriemål fra sin midtbaneposisjon.

Angrepsplassen har de fått tak i en spiller med navn Roope Riski. Han spilte godt for Hønefoss i fjor og var den spilleren som hjalp Hønefoss til å berge seg i fjor. Han er bror til Riku Riski som også kom fra Hønefoss, men han dro til Rosenborg. Roope Riski kan bli en viktig målscorer for Haugesund denne sesongen og kan hjelpe Christian Gytkjær på veien til å kanskje bli toppscorer i Tippeligaen denne sesongen. Christian Gytkjær var vel den aller viktigste spilleren i fjor for Haugesund. Han stoppet på 15 seriemål og spilte 26 seriekamper i fjor for Haugesund. Christian Gytkjær står med 63 seriekamper i Tippeligaen totalt, og har på de kampene scoret hele 34 seriemål i Tippeligaen, godt målsnitt på en sulten danske.

Jostein Grindhaug er inne i sin syvende sesong som trener for Haugesund. Grindhaug har gjort fantastiske saker med Haugesund oppgjennom tiden. Haugesund presterte kjempegodt i 2013 sesongen, og tok dermed bronse i Tippeligaen noe som var stort for Jostein Grindhaug og Haugesund som klubb. Jostein Grindhaug begynte å hinte i fjor på at han ville gi seg som trener for Haugesund, etter at han fikk en tøff start på sesongen. Men det ser ut til at han har fått igjen gnisten og er klar for en ny sesong for å hjelpe Haugesund oppover på tabellen til en bedre plassering enn de hadde i fjor.

Haugesund sin beste lagoppstilling: 4-2-3-1

Keeper: Per Morten Kristiansen

Forsvar: Vegard Skjerve, Tor Arne Andreassen, Dusan Cvetinovic, Joakim Våge Nilsen

Midtbane: Eirik Mæland, Daniel Bamberg

Offensiv midtbane: Alexander Stølås, Michael Haukås, Roope Riksi

Angrep: Christian Gytkjær

gytkjærVi tror at Christian Gytkjær blir den viktigste spilleren denne sesongen for Haugesund. Gytkjær scoret hele 15 seriemål i fjor for Haugesund og han spilte 26 seriekamper. Han er en av favorittene til å bli toppscorer i Tippeligaen denne sesongen. Tror samtidig at Roope Riski vil bli en suksess i Haugesund og kommer til å være en bidragsyter for å hjelpe Christian Gytkjær offensivt.

Spillere inn: Søren Christiensen, Roope Riski, Simon Diedhiou, Herman Børresson Fossda

Spillere ut: Geir Ludvig Fevang, Ugonna Anyora, Emmanuel Ekpo, Maic Sema, Olav Dalen, Tonny Mawjje, Nikola Komazec, Pontus Engblom, Thorbjørn Agdestein (lån)

Vi tror Haugesund kommer til å få et løft denne sesongen, de hadde en skuffende sesong i fjor og i år blir det en liten opptur for Haugesund. Haugesund endte i fjor som nummer 11 på tabellen. Haugesund er ikke akkurat et lag som har forsterket stallen så mye denne sesongen, men i fjor under presterte de. Denne sesongen tipper vi at Haugesund ender som nummer 8 på tabellen.

Share