Tippeligatipset 2015: 7. plass Lillestrøm

Lillestrøm har ikke prestert godt de siste sesongene, men i 2014 sesongen presterte de veldig sterkt. Lillestrøm startet ikke akkurat sterkt i 2014 sesongen, men de ble sterkere utover i sesongen. Lillestrøm endte tilslutt som nummer fem på tabellen, og de var bare fire poeng bak Strømsgodset som endte på 4. Plass i fjorårssesongen.

Lillestrøm har vært veldig ustabil i treningskampene denne sesongen. Lillestrøm spilte sin første treningskamp mot Häcken denne sesongen det endte med 0-0. Lillestrøm spilte cup på La Manga der de spilte mot Vestsjælland der resultatet ble 1-1, men de klarte å slå Randers på La Manga med 1-0. Etter turen på La Manga kom de tilbake å møte Strømmen der de vant kampen 3-0 og bare en uke senere tapte de mot Sarpsborg 1-3. De to første treningskampene i Mars tok de en seier mot Fredrikstad og Mjøndalen. Men mot Odd fikk de kjørt seg skikkelig. Odd overkjørte rett og slett Lillestrøm og kampen endte tilslutt med 6-1 seier til Odd som ga Lillestrøm juling. Lillestrøm spilte ni treningskamper foran årets sesong å står med 4-2-3 på de ni kampene. Lillestrøm startet bra, men hadde svake kamper i slutten av perioden. Lillestrøm hadde også en målforskjell på 13-14 på de ni kampene.

Keeperplassen denne sesongen går nok til Arnold Origi som spilte alle kampene i fjor for Lillestrøm. Han stod alle 30 seriekampene i fjor for Lillestrøm. Kenneth Udjus er ferdig som Lillestrøm spiller denne gangen. Udjus har tatt turen tilbake til Brann der han har vært tidligere i karrieren sin.

kippeFrode Kippe er fremdeles den viktigste spilleren i forsvaret til Lillestrøm. Han er en midtstopper som har gode lederegenskaper og er en sterk og god kaptein for Lillestrøm. Frode Kippe fikk bare 19 seriekamper i fjor for Lillestrøm, og var plaget med en del skader i løpet av sesongen, men Frode Kippe er kjent for å score mange mål som midtstopper. Frode Kippe noterte seg for tre scoringer i Tippeligaen i fjor. Stian Ringstad hadde en god sesong i fjor for Lillestrøm og var aktuell for landslaget. Ringstad har vært i søkelyset til andre klubber i Norge også. Rosenborg har meldt sin interesse tidligere. Ringstad spilte 23 seriekamper i fjor for Lillestrøm og noterte seg for to seriemål.

Lillestrøm har mistet mange midtbanespillere foran denne sesongen. Erik Mjelde hadde ikke akkurat noe god siste sesong i Lillestrøm og er derfor klar for Sandefjord. Palmi Palmason som var scoret flest mål i fjor for Lillestrøm er også ferdig i klubben. Han scoret ni seriemål i fjor og har dratt tilbake til Island. Petter Vaagan Moen dro også fra Lillestrøm, han dro til Strømsgodset der han fort kan bli en suksess. Vaagan Moen noterte seg for syv seriemål i fjor. Viktigste spilleren på midtbanen denne sesongen må nesten være Johan Andersson siden Bjørn Helge Riise fort kan bli brukt som høyreback denne sesongen. Johan Andersson scoret faktisk ikke et eneste mål i fjor for Lillestrøm i Tippeligaen i fjor.

knudtzonLillestrøm lånte Tommy Høiland i fjor som ikke fikk starte mange kampene for Lillestrøm, men i de kampene han spilte scoret han som vanligvis mål. Moryke Fofana spilte mesteparten av kampene i fjor for Lillestrøm. Fofana er en god fotballspiller og det eneste Fofana mangler, er at han skal holde samme tempoet hver kamp i 90 minutter. Hvis han klarer det i lengden denne sesongen kan han være en spiller som kan bringe Lillestrøm høyt opp på tabellen. Erling Knudtzon er en spiller som har blitt mer og mer brukt som spiss p.g.a. farten sin på topp. Knudtzon scoret seks seriemål i fjor for Lillestrøm, men han mangler det lille ekstra for å være blant de beste målscorerne i Tippeligaen.

Runar Kristinsson har kommet tilbake til Lillestrøm. Han var spiller i klubben fra 1997-2000. Han spilte 71 kamper for Lillestrøm og scoret 14 mål. Kristinsson har også over 100 landskamper for Island, faktisk hele 104 landskamper. Kristinsson har ikke de store ressursene for å lykkes. Han må klare seg med mannskapet han har, og får nok ikke bruke akkurat så mye penger. Lillestrøm sliter med økonomien og det er snakk om at den høyeste spillerlønnen er 850.000 kroner i året.

Lillestrøm sin beste lagoppstilling: 4-2-3-1

Keeper: Arnold Origi

Forsvar: Bjørn Helge Riise, Frode Kippe, Simen Kind Mikalsen, Stian Ringstad

Midtbane: Marius Lundemo, Finnur Orri Margeirsson

Offensiv midtbane: Fred Friday, Johan Andersson, Moryke Fofana

Angrep: Erling Knudtzon

fofanaMoryke Fofana hadde en god sesong i fjor for Lillestrøm, men uansett så har han litt å gå på enda for å bli en enda bedre fotballspiller. Fofana må bli en bedre målscorer foran mål, samtidig må han jobbe enda hardere. Marius Lundemo hadde en god sesong i fjor for Lillestrøm, og kan ta nye steg denne sesongen, han kan fort få sitt skikkelige gjennombrudd denne sesongen om han får spille rikelig med kamper og om han presterer opp mot sitt beste.

Spillere inn: Markus Brændsrød, Finnur Orri Margeirsson, Lum Rexhepi, Arni Vilhjalmsson, Fredrik Krogstad
Spillere ut: Erik Mjelde, Palmi Rafn Palmason, Petter Vaagan Moen, Ohi Omijuanfo, Kenneth Udjus

Vi tror Lillestrøm kommer til å få en liten nedtur i årets sesong. Vi må også ta med at Lillestrøm skal starte med minuspoeng denne sesongen. Lillestrøm starter med et minuspoeng. Lillestrøm hadde en god sesong i fjor og endte da på en femteplass på tabellen. Lillestrøm må begynne helt nederst denne sesongen, og skal få det tøft helt fra starten. De har mistet mange gode profiler som de hadde i fjor og må satse på mer ungdommeliglag og de har hentet litt spillere fra Island. Vi tror Lillestrøm kommer til å ende opp som nummer syv på tabellen.

Share