Tippeligatipset 2015: 2. plass Rosenborg

Rosenborg har siden 2009 tatt medalje i Tippeligaen. De har vært jevnt oppi der. I 2009 og 2010 vant de to suverene seriegull. Etter 2010 sesongen la Roar Strand opp og det ble tøffere tider for Rosenborg. Både i 2011 og 2012 sesongen endte de opp med bronse. Sesongen 2013 hadde Rosenborg en aller tiders mulighet til å ta seriegullet. Rosenborg ledet med fem poeng da Strømsgodset snublet i Stavanger. Men merkelig nok holdt ikke Rosenborg inn den sesongen og det endte med et bittert sølv bare et poeng bak Strømsgodset. Forhåpningene foran 2014 sesongen var store for Rosenborg som bare var poenget fra å ta seriegull i 2013. Mesteparten av Trondheim og Rosenborgsupporterne hadde troen på gull igjen. Slik gikk det ikke for Rosenborg, det endte med at en danske ble satt i fokus for politivold i Danmark. Et bittert nederlag mot Ranheim i 3. Runde i cupen og at Per Joar Hansen fikk sparken som Rosenborg-trener. Kåre Ingebrigtsen tok over Rosenborg og skulle ha de ut sesongen. Ingebrigtsen fikk ikke det helt til i starten å det ble stortap på bortebane mot lag som Stabæk og Molde. Stabæk banket Rosenborg 4-1 og Molde slo trønderne fortjent 3-1. Rosenborg kom seg skikkelig utover i sesongen og avsluttet sterkt. Rosenborg endte tilslutt opp som nummer to på tabellen, de klarte å ta igjen Odd helt på målstreken av sesongen. Rosenborgsupporterne får nok på et mønster. I 2011 og 2012 endte det med bronse. I 2013 og 2014 endte det med sølv. Skal 2015 ende med seriegull til Rosenborg igjen?

Rosenborg har vært gode i treningskampene denne sesongen. De tok en lett seier i første kampen mot Levanger da de vant 6-0. Neste kamp ble en tøff kamp mot Bodø/Glimt der de tilslutt tapte 2-1. Alexander Sørloth scoret et av målene som senket sine tidligere lagkamerater. Etter den kampen har Rosenborg vært i god form i treningskampene. Seier mot Sundsvall, Östersund, Ranheim, Haugesund og Stabæk. På de fem kampene der scoret Rosenborg 21 mål og slapp inn kun et mål. Etter de gode treningskampene fikk de seg en skikkelig karamell i Stavanger. Viking kjørte over Rosenborg og vant tilslutt kampen 4-2. Pål Andre Helland scoret dermed sitt tiende mål i treningskamper foran 2015 sesongen. Rosenborg har spilt ni treningskamper foran denne sesongen. Rosenborg står med 7-0-2 på de ni kampene. Rosenborg har scoret mange mål i treningskampene og de står med 33-7 i målforskjell.

Andre HansenKeeperplassen til Rosenborg denne sesongen er nok allerede avgjort. André Hansen ble hentet fra Odd som førstekeeper, han er også landslagskeeper for Norge. Uansett om han er andrekeeper på landslaget, vet man jo at man må satse på André Hansen. Daniel Ørlund har tatt turen til Helsinki for å spille der så det blir nok Alexander Lund Hansen som blir andrekeeper dette året også for Rosenborg. Lund Hansen har fått sjansen de siste to årene i mål for Rosenborg, men på slutten i fjor var det Ørlund som tok over igjen. Rosenborg har gjort det lurt i å skaffe seg en keeper som kommer til å bli et soleklart førstevalg i mål. Det gir trygghet i laget.

Forsvaret til Rosenborg er ikke akkurat det sterkeste, de har samtidig ikke akkurat så mye dekning bak. Tore Reginiussen har slitt mye med skader i Rosenborg og er den viktigste midtstopperen for Rosenborg. Strandberg og Rønning er to gode stoppere, men de har ikke fart i kroppen og det er ikke noe fordel at de to spiller i lag akkurat. Venstrebacken er en plass de har sterke spillere. Mikael Dorsin og Jørgen Skjelvik kan spille i den posisjonen og de er begge to offensive backer som kan løpe opp og ned å skape farligheter fremover på banen. Høyrebackplassen denne sesongen går nok til Jonas Svensson som var dyktig i fjor. Christian Gamboa var skadet mesteparten av sesongen også imponerte han i VM, plutselig var ikke han Rosenborg-spiller mer. Jonas Svensson scoret to seriemål i fjor for Rosenborg og la fem målgivende pasninger i løpet av sesongen.

mike jensenMidtbanen til Rosenborg er sterk på sitt beste, men de tåler ikke så mange skader i løpet av en sesong. Mike Jensen har vært en fantastisk kjøp før 2013 sesongen. Mike Jensen har vært Rosenborg sin beste spiller de siste to sesongene. Mike Jensen var en skikkelig målscorer i fjor for Rosenborg. Mike Jensen stoppet tilslutt på ni seriemål i fjor. Ole Selnæs er en ballsikkerspiller som er god til å strø pasninger, men han har fremdeles en del å bli bedre på om han har lyst å ta seriegull med Rosenborg en gang. Det virker av og til som om han er mer interessert i å diskutere med dommeren at han har gjort feil for det meste av kampene som ikke går hans vei og Rosenborg sin vei. Fredrik Midtsjø fikk rikelig med Tippeligaerfaring i fjor da Rosenborg leide han ut til Sandnes Ulf. Vi må også ta med at Jørgen Skjelvik også kan bli brukt som en midtbanespiller og som en kant for Rosenborg denne sesongen. Skjelvik er en spiller som kan kle de fleste posisjonene på en fotballbane.

søderlundAngrepsrekken til Rosenborg er kanskje den sterkeste denne sesongen. Pål Andre Helland har vært en hit i Rosenborg etter at Kåre Ingebrigtsen kom. Helland har vært inne i landslagsvarmen og er en spiller som på sitt beste gjennom en sesong for øyeblikket kan kjempe om en toppscorertittel. Pål Andre Helland hadde en god avslutning på sesongen i fjor og han har hatt en god start denne sesongen med å score mange mål i treningskamper. Tomas Malec beviste i fjor da Søderlund var ute med skade at han er en spiss som kan å score mål. Fikk ti seriekamper i fjor for Rosenborg helt på slutten av sesongen, og noterte seg for fire seriemål på de kampene. Alexander Søderlund ble toppscorer for Rosenborg i fjor. Han stoppet på totalt 13 seriemål i fjor. Problemet med Søderlund i fjor var at han burde nesten hatt det dobbelte. For Rosenborg i fjor hadde Søderlund så ekstremt mange store sjanser som han ikke klarte å sette i mål. Riku Riski som ikke akkurat fikk en god start på Rosenborgkarrieren sin i starten i fjor, kom seg utover i sesongen, men ble mest satt på benken i slutten av sesongen, og kom inn som innbytter. Vi må kanskje ta med Emil Nielsen som har kommet til Rosenborg. Nielsen er en offensiv spiller, han kan både brukes som midtspiss, men han kan fort få en rolle på kanten hos Rosenborg.

Kåre Ingebrigtsen tok over Rosenborg sommeren 2014. Ingebrigtsen fikk ikke den beste starten som Rosenborg-trener. Men det kom seg utover i sesongen, og Rosenborg spilte de siste ti seriekampene i Tippeligaen med å vinne ni av dem. Ingebrigtsen har tidligere spilt for Rosenborg og vet hvordan Rosenborg spilte før og slik de skal spille nå. Ingebrigtsen har også vært assistenttrener for Rosenborg, men da må vi helt tilbake til 2007. Ingebrigtsen hadde en ganske stor suksess da han var assistenttrener for Viking, der var han en viktig brikke. I fjor sommer dro han til Trondheim for å trene Rosenborg, da gikk det ikke bra med Viking som falt hele sammen den sesongen.

Rosenborg sin beste lagoppstilling: 4-3-3

Keeper: André Hansen

Forsvar: Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Hólmar Eyjólfsson, Jørgen Skjelvik

Midtbane: Ole Selnæs, Mike Jensen, Morten Gamst Pedersen

Angrep: Pål Andre Helland, Alexander Søderlund, Riku Riski

hellandVi tror at Pål Andre Helland kommer til å bli den viktigste spilleren for Rosenborg denne sesongen. Helland har vært god i treningskampene denne sesongen, og han kan fort bli en spiller som kjemper om toppscorertittelen denne sesongen om alt stemmer denne sesongen for han.

Spillere inn: André Hansen, Emil Nielsen, Liam Henderson (lån)

Spillere ut: Daniel Berntsen, Mikkel Diskerud, Daniel Ørlund, Lars Stubhaug, Alexander Sørloth (lån), Bent Sørmo (lån) Per Verner Rønning (lån)

Vi tror at Rosenborg kommer til å få en sterk sesong i år også, men de kommer ikke helt opp til seriegullet i år heller. Rosenborg skal få det tøft med å kjempe helt oppe i toppen om seriegullet, men vi tror at Rosenborg kommer til å være med helt til slutten. Vi tror derfor at Rosenborg ender opp som nummer to denne sesongen.

Share