Tippeligatipset 2015: 12. plass Bodø/Glimt

Bodø/Glimt rykket opp til Tippeligaen etter en imponerende 2013 sesong. Bodø/Glimt kom sammen med Stabæk opp til Tippeligaen. Stabæk for sin del hadde slitt mer i 1. Divisjon den sesongen enn det Bodø/Glimt gjorde. Men det var Stabæk som beviste at det var de som var det sterkeste laget når de kom til Tippeligaen. Bodø/Glimt endte tilslutt som nummer 13 på tabellen i fjor, noe som var litt skuffende tilslutt siden Stabæk var også en nyopprykket lag som kom fire poeng foran de på tabellen.

Bodø/Glimt har vært gode i treningskampene denne sesongen. De startet med å ta tre strake seire i treningskampene. De slo lag som Levanger, Rosenborg og Aalesund 2-1 i de første tre treningskampene. Fjerde treningskampen endte med et uavgjortresultat mot Stabæk som endte med 1-1. Bodø/Glimt gikk på en skikkelig smell i sin femte treningskamp for året da de tapte hele 6-0 mot Start. Bodø/Glimt har spilt seks treningskamper foran denne sesongen å står med 3-1-2 på de seks kampene. Bodø/Glimt står med 7-12 i målforskjell på de seks kampene. Glimt avsluttet ikke noe sterkt og de siste tre kampene endte med 0-1-2.

londakKeeperplassen til Bodø/Glimt går vel i år til Pavel Londak som stod mesteparten av kampene i fjor også for Bodø/Glimt. Pavel Londak måtte slite litt i fjor med skade og da steppet Lasse Staw inn som er andrekeeper for klubben. Jonas Kolstad blir tredjekeeper denne sesongen og har fylt 38 år og er vel inne i slutten av sin karriere. Pavel Londak fikk 18 seriekamper i fjor, mens Lasse Staw stod 14 seriekamper i fjor for Bodø/Glimt.

De har forsterket forsvaret foran denne sesongen, han var på lån i fjor for Bodø/Glimt, nå har de signert han. Brede Moe spilte mange kamper i fjor for Bodø/Glimt og i år kommer han til å få mange kamper til for Glimt. Brede Moe noterte seg for 26 seriekamper i fjor for Bodø/Glimt da han var på utlån. Bodø/Glimt er ikke akkurat noe lag som er god bakover på banen, i fjor slapp de inn hele 60 seriemål på 30 seriekamper. Snitt på to baklengsmål i snitt pr. Kamp noe som er veldig mye.

furebotnMidtbanen har de også mistet en god spiller. De fikk låne Daniel Berntsen i fjor fra Rosenborg og spilte godt for Bodø/Glimt når han var der. Men de har samtidig skaffet seg en god midtbanespiller denne sesongen. Henrik Furebotn som spilte i fjor for Sandnes Ulf, skal spiller for Bodø/Glimt denne sesongen. Furebotn var en god spiller for Sandnes Ulf i fjor uansett om de ikke klarte å berge plassen i Tippeligaen. Trond Olsen skal være en av de viktigste offensive spillerne til Bodø/Glimt, men han skuffet litt i fjorårssesongen. Trond Olsen noterte seg for bare fem scoringer i fjor, og er en spiller på sine beste sesonger som bør være på to sifre antall scoringer. Bodø/Glimt har skaffet seg også en som heter for Danny Cruz som er kantspiller er på lån denne sesongen og kommer fra Philadelphia.

Angrepsplassen denne sesongen kan bli interessant for Bodø/Glimt. Abdurahim Laajab har blitt solgt til Hebei Zhongji. Lajaab var en viktig spiller i fjor for Bodø/Glimt, og uten han i fjor hadde det nok endt med nedrykk. Laajab var sentral på topp og spilte alle kampene i fjor for Glimt. Laajab scoret 13 seriemål i fjor for Bodø/Glimt og kom høyt oppe på toppscorertittelen. Vegard Braaten har dratt til Levanger for å prøve lykken der. Men Bodø/Glimt har lånt en ny Rosenborg-spiller denne sesongen nemlig Alexander Sørloth. Alexander Sørloth fikk noen kamper i fjor for Rosenborg, der han var stor og sterk på topp, men han klarte ikke å få fast plass i lagoppstillingen. Sørloth ble matchvinner i treningskampen mot Rosenborg tidligere i vinter, og hvis han jobber bra i Bodø/Glimt kan han være en spiss i år som kan score mange mål, kanskje han kan komme seg på et tall opp mot ti scoringer.

Jan Halvor Halvorsen er inne i sin tredje sesong som Bodø/Glimt manager. Halvorsen har på de to tidligere årene fått Bodø/Glimt opp til Tippeligaen med å vinne 1. Divisjon suverent. Han har fått Bodø/Glimt til å berge plassen første sesongen i Tippeligaen. Må nesten ta med at Laajab har ikke kommet til å vært så god hvis ikke Jan Halvor Halvorsen hadde vært sjef for Glimt. Han har fått mye ut av han. Laajab har vært en viktig spiller for han og vært toppscorer de to årene han har vært der sammen med Halvorsen. Denne sesongen må han satse på en ny person som kan bli toppscorer for klubben. Men Halvorsen er en trener med lang erfaring som trener.

Bodø/Glimt sin beste lagoppstilling: 4-3-3

Keeper: Pavel Londak

Forsvar: Zarek Valentin, Brede Moe, Vieux Sané, Ruben Imingen

Midtbane: Henrik Furebotn, Papa Ndiaye, Thomas Jacobsen

Angrep: Morten Konradsen, Alexander Sørloth, Trond Olsen

olsenDenne sesongen tror vi at Trond Olsen må være den spilleren som står skikkelig frem for klubben. Trond Olsen har vært i mange tippeligaklubber og har bra med erfaring. Trond Olsen har tidligere spilt i Lillestrøm, Rosenborg og Viking og er en av de mest rutinerte spillerne for Bodø/Glimt denne sesongen. En joker som kan ta steget denne sesongen for Bodø/Glimt kan være Morten Ågnes Konradsen. Han spilte 16 kamper i fjor for Bodø/Glimt men kom mange kamper fra benken. Noterte seg også for en scoring i fjor i Tippeligaen.

Spillere inn: Brede Moe, Alexander Sørloth (lån), Henrik Furebotn, Danny Cruz (lån), Fitim Azemi
Spillere ut: Moustapha Ndiaye, Thomas Braaten, Dane Richards, Daniel Berntsen, Viljar Nordberg, Vegard Braaten, Abdurahim Laajab, Jim Johansen (lån)

Vi tror Bodø/Glimt kommer til å slite denne sesongen også. Men vi tror de ender en plass høyere på tabellen. Minuset er at de har mistet Laajab, men de har mange unge gutter som kan ta steget snart og de har en Trond Olsen som vil vise seg fra en bedre side denne sesongen, enn han gjorde i fjor. Derfor setter vi Bodø/Glimt opp på en 12. Plass.

Share