Tippeligatipset 2015: 10. plass Aalesund

Aalesund har sikret seg en ny trener før sesongen, og det er 58 år gamle Harald Aabrekk som har vært innom en rekke andre klubber i sin trenerkarriere. Aalesund kan få det litt tøffere i årets Tippeliga, ettersom spillere som Jonatan Tollås Nation, Demar Phillips, Fredrik Ulvestad og Daniel Arnefjord har forlatt klubben.

Vi tror at Aalesund FK kommer på en 10. plass i år, med den grunn at såpass mange sentrale spillere har forlatt klubben. Alle de fire nevnte spillerne har vært en viktig brikke i det som var Jan Jönsson sine menn.

grytebustKeeperplassen til Aalesund har vært en solid mann etter at Anders Lindegaard forlot klubben til fordel for Manchester United. Sten Grytebust har vært såpass god at han har vært innom landslaget så vidt, og det sier litt.

Mikael Dyrestam tar nok venstrebacken i Aalesund i år. 23-åringen som tidligere spilte for IFK Gøteborg er en lovende spiller som kan gjøre det bra for Aalesund i år om han unngår skader. På høyrebacken har vi Akeem Latifu som nylig ble tatt ut på A-landslaget til Nigeria. En solid spiller med andre ord. Klubben bør prøve å sikre ny kontrakt med Latifu, ettersom den går ut etter denne sesongen. I midtforsvaret spiller Oddbjørn Lie og Tero Mäntylä. Nytt stopperpar som ikke er av de sterkeste, og skal prestere bra for å leve opp til Arnefjord og Tollås.

Venstre midtbane vil nok Aron Thrandarson sikre seg i år. 20-åringen fra Island har ikke så mye rutine, men har vist seg å være en svært lovende spiller. Flere utenlandske klubber var interessert i han da han valgte å signere for Aalesund. Henrik Bjørdal vil mest trolig være høyreving i år. Bjørdal er bare 18 år, så det blir dermed mye ungt på kantene til Aalesund. På midten spiller Petter Orry Larsen og Sakari Mattila. Sistnevnte er Aalesund sin nye kaptein. Den sterkeste delen av midtbanen er altså på midta for Aalesund med rutinerte Mattila og Orry Larsen.

barrantesLeke James er en goalgetter, og vil ha Michael Barrantes bak seg i årets sesong. Kombinasjonsspillet mellom disse to spillerne vil ha mye å si for om Aalesund vil lykkes i årets sesong. James kan fort putte mange mål i år, og om Aalesund får bevare han hele sesongen er langt ifra sikkert. Det er likevel optimistisk å tippe Aalesund på en 10. plass i år, for om James forsvinner er det ikke mange til å score mål igjen.

Det blir spennende å se hvordan Mustafa Abdellaoue gjør det i år, og om han klarer å spille seg inn på laget. Var for det meste innbytter i slutten av sesongen i fjor, men kan fort klare å spille seg inn på laget i år.

Share