Tippeligatips 3. Serierunde 2014

Sandnes Ulf – Brann Fredag Klokka 19.00

Sandnes Ulf startet årets sesong hjemme med å spille uavgjort mot Odd. Sandnes Ulf hadde ledelsen frem til det stod få minutter igjen av kampen. Frode Johnsen stanget inn 1-1 mot Sandnes Ulf, som bare fikk et poeng i sin første hjemmekamp for året. I sin første bortekamp for året gikk det dårlig for Sandnes Ulf de fikk bank av Lillestrøm å tapte tilslutt kampen hele 4-1. Aksel Skjølsvik fikk et merkelig rødt kort i kampen, noe som skulle vært unngått. Sandnes Ulf ligger foreløpig som nummer 14 på tabellen i Tippeligaen.

Brann startet sesongen på bortebane mot Sarpsborg der de rett og slett fikk juling. De tapte tilslutt kampen 3-0 noe som var fullt fortjent. Brann kunne også tapt mye mer i den kampen mot Sarpsborg. På hjemmebane mot Stabæk i forrige runde imponerte Brann mye. Brann spilte god angrepsfotball, men de fikk ikke inn de nødvendige scoringene. Brann overkjørte Stabæk, men måtte gå av sitt eget gress med tap 1-2 mot Stabæk. Brann ligger derfor sist i Tippeligaen eneste laget som har tapt de to første kampene i årets Tippeliga.

Vårt tips for denne kampen er at Brann tar sin første seier for året, det blir en knapp seier til Brann. Brann går av med seieren 1-2 på bortebane å tar dermed sin første trepoenger denne sesongen. Denne kampen ender med en B.

 

Lillestrøm – Viking Lørdag Klokka 15.30

Lillestrøm får sin andre strake hjemmekamp for sesongen. De startet med å ta poeng på bortebane fra Haugesund, noe som er en sterk innsats. Lillestrøm fortsatte med en storseier mot Sandnes Ulf på hjemmebane. Lillestrøm har klart å tatt fire poeng på de to første kampene å ligger høyt oppe på tabellen noe som har vært veldig sjeldent de siste årene for Lillestrøm sin del. Tommy Høiland fikk sin debut for Lillestrøm mot Sandnes Ulf da han kom innpå etter hvert i kampen. Spørsmålet er om han får starte mot Viking, etter en så solid innsats mot Sandnes Ulf er det ikke akkurat så mye vits å bytte. Lillestrøm ligger som nummer 2 på tabellen i Tippeligaen.

Viking har hatt et tøft program de første to kampene. Viking måtte først dra opp til Trondheim for å spille mot sølvvinnerne fra i fjor. Viking kjørte over Rosenborg til tider å fikk to mål mot seg. Men helt på slutten av kampen kom scoringene for Viking sin del. Jon Dadi Bodvarsson satte inn begge målene i sluttminuttene mot Rosenborg. Noe som ikke er vanlig mot Rosenborg, at motstanderen scorer to mål helt på slutten av kampen. Viking fikk 0-0 hjemme mot Strømsgodset også, men der hadde de også fortjent mer enn et poeng. De skulle vel helst stått med seks poeng etter de kampene, men de står med to poeng å ligger på en tiendeplass i Tippeligaen.

Vårt tips for denne kampen er at vi tror det blir jevnt og at denne kampen ender med en uavgjort. Dette blir altså Viking sin tredje uavgjort. Tipper at det ender 2-2 mellom Lillestrøm og Viking. Denne kampen ender med en U.

 

Haugesund – Vålerenga Lørdag Klokka 18.00

Haugesund startet sesongen på hjemmebane mot Lillestrøm, der klarte de bare å få et poeng på eget gress. Haugesund som vanligvis er god på hjemmebane, klarte bare å få et uavgjortresultat mot Lillestrøm i åpningskampen. Forrige kamp borte mot Start tok de ledelsen, men helt på tampen av kampen kom Start i gang å satte inn tre mål mot Haugesund. Haugesund har bare tatt et poeng på de første to kampene, og Haugesund er fjorårets bronsevinner i Tippeligaen. Haugesund ligger som nummer 13 i årets sesong av Tippeligaen.

Vålerenga fikk en tung start på årets sesong i Tippeligaen, da de ble rundspilt på Aker Stadion. Molde vant fortjent 2-0 mot Vålerenga og burde vunnet mye mer mot Vålerenga. Vålerenga spilte mer solid i sin første hjemmekamp for året, da de dominerte og var gode mot Bodø/Glimt. Vålerenga gikk tilslutt av med seieren mot Bodø/Glimt med sifrene 3-1. Vidar Kjartansson satte inn to mål for Vålerenga, og kan bli en spiller som blir utrolig viktig for Vålerenga i årets sesong. Vålerenga ligger på en åttendeplass i årets Tippeliga etter to serierunder.

Vårt tips for denne kampen er at Haugesund kommer til å reise seg igjen etter en litt svak sesongstart. Haugesund får sin første seier for året på hjemmebane og i Tippeligaen. Haugesund går av med en 3-1 seier mot Vålerenga som går på sitt andre strake bortetap for sesongen. Denne kampen ender med en H.

 

Stabæk – Molde Søndag Klokka 15.30

Stabæk har åpnet fantastisk i årets sesong. Starten med en sterk seier på hjemmebane mot Sogndal, en kamp de tilslutt vant hele 3-0. Kampen borte mot Brann var det mange som trodde at hvis Stabæk er heldig får de med seg kanskje et poeng, men Brann sløste med sjansene og Franck Boli satte inn to mål for Stabæk noe som var nok for å vinne kampen for Stabæk. Stabæk leder Tippeligaen etter de to første serierundene. Stabæk ble dømt rett ned til 1. Divisjon, men har gjort en solid innsats å leder tabellen for øyeblikket.

Molde startet sesongen 2014 fantastisk i Tippeligaen, de kjørte over Vålerenga i sin første seriekamp. Björn Bergmann Sigurdarson satte inn sitt første mål for Molde i sin debut i Tippeligaen. Molde klarte ikke å slå Odd borte i år heller. Odd tok en grei seier 2-1 mot Molde, uansett om at Molde skulle hatt et straffespark senere i kampen, men Odd var klart det beste laget mot Molde. Molde har en hjemmeseier og et bortetap i årets sesong. Nå skal de opp mot serielederen Stabæk som har tatt to strake seire i Tippeligaen.

Vårt tips for denne kampen er at det blir en jevn kamp med lite mål. Molde kommer til å holde nok en gang nullen denne sesongen, blir den andre gangen av tre mulige kamper. Kampen kommer til å ende med at Molde vinner 0-1. Denne kampen ender med en B.

 

Strømsgodset – Aalesund Søndag Klokka 18.00

Strømsgodset startet rufsete på hjemmebane mot Start, der de slapp inn to scoringer. Start var gode i den kampen mot Strømsgodset å kunne fort fått med seg et godt resultat derfra. Strømsgodset gikk av med seieren tilslutt der de vant 4-2 mot Start, med andre ord fortsetter de på samme måte som de avsluttet forrige sesong med å vinne hjemme. Strømsgodset fikk kjørt seg skikkelig mot Viking borte også, der holdt de nullen å scoret ingen mål fremover, men klarte å få med seg et poeng, noe som Strømsgodset var fornøyd med. Strømsgodset ligger som nummer 4 på tabellen etter de to første serierundene av Tippeligaen.

Aalesund for sin del startet på bortebane mot Bodø/Glimt der de dominerte mye av kampen. Aalesund fikk bare med seg et poeng derfra og Aalesund viste i fjor at de har tatt store steg på bortebane. Aalesund var et av de beste bortelagene i fjorårssesongen og er et lag som fort kan hevde seg mot Strømsgodset. Hjemmekampen mot Rosenborg var også ufortjent for Aalesund sin del som bare fikk uavgjort. Aalesund rundspilte Rosenborg til tider. Aalesund ligger som nummer 11 på tabellen etter to uavgjortkamper i starten på sesongen.

Vårt tips for denne kampen er at det ender med en hjemmeseier til Strømsgodset, men vi tror fremdeles at kampen mellom Strømsgodset og Aalesund blir jevn. Vi tror at Strømsgodset går av med en 3-2 seier mot Aalesund. Kampen mellom Strømsgodset og Aalesund ender med en H.

 

Bodø/Glimt – Sogndal Søndag Klokka 18.00

Bodø/Glimt startet årets sesong på hjemmebane, der de klarte 1-1 mot Aalesund. Bodø/Glimt fikk det tungt mot Aalesund i sin åpningskamp, men fikk med seg et viktig poeng. I den andre kampen måtte de ta turen helt til Oslo for å spille mot Vålerenga. Der fikk de kjørt seg skikkelig. Trond Olsen viste at han kan bidra mye for Bodø/Glimt dette året. Bodø/Glimt står med et poeng på de to første kampene. Vålerenga slo Bodø/Glimt 3-1, og det er nå til helgen at Bodø/Glimt skal få sin første trepoenger i årets Tippeligasesong. Bodø/Glimt ligger som nummer 12 i Tippeligaen.

Sogndal har ikke hatt noen god start de heller på sesongen. De startet på bortebane mot Stabæk, der fikk de kjørt seg grundig, å tapte tilslutt kampen hele 3-0. Sogndal klarte ikke å vinne sin første hjemmekamp for året de heller. De klarte 1-1 hjemme mot Sarpsborg. Ulrik Flo scoret Sogndal sitt førstemål i Tippeligaen i årets sesong. Ulrik Flo scoret et mål i hele sesongen i fjor og på to kamper i år har allerede Ulrik Flo scoret like mange som han gjorde i fjorårssesongen. Sogndal ligger som nummer 15 i årets sesong.

Vårt tips for denne kampen er at Bodø/Glimt får sin første seier for året. Sogndal kommer til å få slite med farten til Bodø/Glimt og vi tror at Bodø/Glimt vinner med ganske grei margin. Bodø/Glimt vinner kampen 2-0 mot Sogndal. Denne kampen ender med en H.

 

Sarpsborg – Start Søndag Klokka 18.00

Sarpsborg hadde en god åpning på årets sesong av Tippeligaen, de banket rett og slett Brann i den første kampen for året på hjemmebane, og vant tilslutt kampen hele 3-0. Sarpsborg kunne samtidig vunnet mye mer enn 3-0 mot Brann, de dominerte kampen å hadde mange gode sjanser fremover. Aaron Samuel scoret to ganger for Sarpsborg i den kampen, og kan bli en viktig spiller for Sarpsborg i år, som kan være med å kjempe om toppscorertittelen i Tippeligaen, i den andre kampen klarte Sarpsborg å få med seg et bortepoeng mot Sogndal, noe som kan være nyttig for resten av sesongen. Sarpsborg ligger som nummer 3 på tabellen etter to serierunder.

Start har vært bra i starten på denne sesongen også. De tapte 4-2 mot Strømsgodset borte i første kampen for året, men de var på høyde. Start hadde nok fortjent et poeng i den kampen mot Strømsgodset. Start lå under i hjemmekampen mot Haugesund, frem til de siste 20 minuttene, da de slo til for fullt og vant kampen tilslutt 3-1 mot Haugesund. Start har mye offensivt som kan bli spennende å følge med i årets sesong. Start ligger som nummer 7 i Tippeligaen.

Vårt tips for denne kampen er at det blir jevnt, vi tror at Sarpsborg kommer til å vinne kampen. Men det blir en kamp som Sarpsborg kommer til å vinne med et mål tror vi. Vi tror Sarpsborg går av med en 2-1 seier mot Start. Sarpsborg kommer til å vært fremdeles oppe i toppen, mens Start kommer til å ligge midt på tabellen eller litt lengre ned etter denne kampen. Denne kampen ender med en H.

 

Rosenborg – Odd Søndag Klokka 19.00

Rosenborg har ikke imponert i årets sesong av Tippeligaen, men har klart å fått med seg to uavgjortresultat. Hjemme mot Viking klarte de å rote bort 2-0 ledelsen som de hadde frem til det var 5 minutter igjen av kampen, noe som var skuffende for Rosenborg. Rosenborg har vært kjent for at de avgjør i sluttiden ikke at de slipper inn å mister poeng. Mot Aalesund på bortebane fikk de kjørt seg skikkelig til tider og kunne fort fått seg et slag med å tapt med mange mål, men de klarte å ta med seg et uavgjortresultat der også, med at de klarte å score de siste 15 minuttene. Christian Gamboa ble skadet i Aalesund-kampen og er ute i hele seks uker. Rosenborg ligger som nummer 9 på Tippeligatabellen.

Odd startet med et uavgjortresultat på bortebane mot Sandnes Ulf, der Frode Johnsen scoret for Odd. Odd er kjent for å åpne svakt i starten på sesongen, men de avslutter som regel ganske så sterkt. Odd skulle i år åpne hjemme mot Molde, en kamp der de vant tilslutt 2-1. Odd lå under mot Molde men klarte å snu kampen i løpet av fire minutter. Odd har tatt fire poeng på de to første kampene i årets sesong. Odd ligger som nummer 5 på tabellen etter de to første serierundene.

Vårt tips for denne kampen er at Rosenborg får sin første seier for året. Rosenborg klarer for en gang skyld å holde hele kampen å kommer til å spille bedre angrepsfotball. Odd kommer til å få slite mot Rosenborg bakover på banen. Kampen ender med at Rosenborg går seirende ut med 3-1 over Odd. Denne kampen ender med en H.

Tippeligaen

Share