Tippeligatips 29. Serierunde 2013

Sjekk hva vi tror om den 29. Serierunden i Tippeligaen, hvem som er nærmere om å ta gullet, om hvem som tar bronsen osv.

Rosenborg – Viking Søndag klokka 18.00
Rosenborg ser ut til å ende som nummer 2 i årets Tippeliga. Tapte sist kamp borte mot Molde en kamp de burde helst tatt poeng og det jeg mener der er alle tre poengene om de ville hatt et håp om seriegull. Rosenborg har samtidig mange spillere som er i faresonen for å sone karantene, og bør passe seg for å unngå det mot Viking. Rosenborg har vært et litt for dårlig hjemmelag denne sesongen, og det må nok bedre seg til neste år om de vil ha seriegullet hjem til Trondheim. Rosenborg har ikke vunnet en hjemmekamp siden mot Aalesund. Rosenborg slo Aalesund 2-1 den 31. August og det er en stund siden det skjedde, siden den gang har Rosenborg spilt to uavgjorte på Lerkendal. Nicki Bille Nielsen er toppscorer for Rosenborg med åtte mål og er nok den spilleren som kan gjøre mest ugagn for Viking sitt lag.
Viking tapte sist kamp mot Aalesund på hjemmebane, og det var Viking sitt første tap på hjemmebane for året. Viking tapte kampen 1-3 mot Aalesund. Viking har vært dårlig den siste perioden og ser ikke ut til å få tredjeplassen som de ønsket seg. Viking skal samtidig få de litt tøft med å møte et Rosenborg som vil revansjere seg etter tapet mot erkerival Molde i forrige runde. Viking har en del viktige spillere som må fremstå for denne kampen om de ønsker å få med seg poeng hjem til Stavanger. Viking har ikke vunnet en bortekamp siden 21. Mai noe som betyr at de kommer til å få det tøft med å ta 3 poeng. Trond Olsen er toppscorer for Viking med 8 seriemål, og om han får starte kampen kan det bli spennende, kan han score mot sine gamle lagkamerater?
Mitt tips for denne kampen er at det ender med hjemmeseier til Rosenborg. Tipper at Rosenborg kommer til å kjøre over Viking denne kampen. Stillingen blir 5-0 til Rosenborg. Dette ender med en H.

Sandnes Ulf – Brann Søndag klokka 18.00
Sandnes Ulf gikk på nok en smell i helga, denne gangen borte mot Sogndal som de tapte 2-1. Sandnes Ulf har ikke vunnet siden midten på september da de slo Sarpsborg hjemme med 2-0, så det blir interessant å se hvordan Sandnes Ulf kan gjøre det som ikke vinner kamper, mot et Brannlag som er elendig om dagen, og enda verre på bortebane. Sandnes Ulf er samtidig det nest dårligste hjemmelaget i Tippeligaen. Steinthor Thorsteinsson og Kenneth Sola er toppscorer for Sandnes Ulf med 5 scoringer hver og de blir nok viktig denne kampen også for Sandnes Ulf om de skal ta poeng fra Brann.
Brann spilte en veldig dårlig kamp hjemme mot Hønefoss der resultatet endte 0-0. Brann har vært dårlige den siste tiden og ligger bare med 36 poeng på 28 seriekamper noe som er veldig skuffende av Brann. Brann har ikke vunnet en seriekamp siden slutten på august da de slo Sogndal hjemme. Det er mange kamper uten seier for et Brannlag som tok nok poeng i starten på året slik at de ikke kjemper om nedrykk for øyeblikket. Brann har 0-3-3 på de siste seks seriekampene sine, noe som er veldig dårlig for å være et så godt lag som Brann. Brann er samtidig et av de dårligste bortelagene i serien. Brann har 1-3-10 på bortebane noe som gjør de til det nest svakeste bortelaget i årets Tippeliga. Martin Pusic er Brann sin toppscorer med 9 seriemål, mens Amin Askar har scoret 8 seriemål for Brann denne sesongen.
Mitt tips for denne kampen er at det ender med en uavgjort. Tror det ender 1-1 mellom Sandnes Ulf og Brann. Denne kampen vil jeg sette en U, men tror fort Brann kan ta sin andre borteseier så her blir det satt UB.

Haugesund – Odd Søndag klokka 18.00
Haugesund har vært sterke den siste tiden i Tippeligaen. 3-3-0 står de med på de siste 6 kampene, men de tre siste står de med tre strake seire. Siste seier kom borte mot Vålerenga da de vant 1-2. Haugesund ligger 4 poeng foran Molde. Haugesund kan faktisk ta bronsemedalje om de vinner mot Odd, noe som er smått utrolig. Haugesund har blitt et godt lag som har spilt offensiv god fotball de siste årene, nå er det gode bakover, samtidig så scorer de jo ikke like mye, men det er en offensiv god klubb å se på i Tippeligaen. Christian Gytkjær er toppscorer for Haugesund med 11 seriemål denne sesongen, tror fort nummer 12 kan komme på hjemmebane mot Odd. Haugesund har samtidig 9-2-3 på hjemmebane og det kan fort ende opp med 10-2-3 på hjemmebane for Haugesund.
Odd har vært imponerende den siste tiden de også, men klarte bare å spille 2-2 hjemme mot Sarpsborg noe som er litt skuffende for Odd. Men Odd har berget seg denne sesongen også, og de kjemper om å beholde 7. Plassen sin i Tippeligaen noe som er viktig å ta vare på i de to siste kampene av serien. Odd har 3-2-0 på de siste fem kampene. Odd er som kjent et høstlag og viser det nok en gang at de imponerer. Odd har samtidig to strake borteseire i ligaen, noe som kan hjelpe de også denne gangen på bortebane mot et av Tippeligaens beste hjemmelag, nemlig Haugesund. Frode Johnsen er toppscorer for Odd med 15 seriemål denne sesongen, samtidig skal han ta et år til med Odd, kanskje det blir nok et år med Frode Johnsen action neste år, samtidig kan han bli toppscorer i Tippeligaen i en alder av 39 år, fyller 40 neste år 17. Mars.
Mitt tips for denne kampen er at det ender med en hjemmeseier. Tror Haugesund vinner kampen tilslutt 2-1 mot Odd. Denne kampen ender med en H.

Tromsø – Strømsgodset Søndag klokka 18.00
Tromsø med Steinar Nilsen er et helt annet lag, men de vinner fremdeles for få fotballkamper. Tromsø ledet 1-2 borte mot Lillestrøm, men klarte å rote det bort på slutten å tapte tilslutt kampen 3-2 etter at Bjørn Helge Riise scoret to mål for Lillestrøm. Tromsø har fremdeles ikke vunnet på bortebane i årets sesong, men hjemme har de vært ganske så ok. Tromsø hjemme står med 7-3-4, noe som er litt skuffende, men det er ok. De skal møte serielederne Strømsgodset, som samtidig med seier blir seriemester. Tromsø har mange gode spillere å ta av offensivt. Zdenek Ondrasek er toppscorer for Tromsø med 8 scoringer denne sesongen.
Strømsgodset stakk av enda mer i gullkampen på søndag da de slo Start hjemme 1-0 etter scoring av Peter Kovacs etter 76 minutter spill. Peter Kovacs har avgjort de siste to kampene for Strømsgodset og blir nok en viktig spiller å få på banen mot Tromsø også. Han er en solid spiller, som har slit lenge med å sitte på benken, etter at Ola Kamara kom til klubben igjen i overgangsvinduet i sommer. Strømsgodset er Tippeligaens nest best bortelag. Strømsgodset har vært solide den siste tiden og med seier i Tromsø kan de sikre seg seriegullet foran Rosenborg. Strømsgodset kan ta sitt andre seriegull i Tippeligaen, sist gang de gjorde det var i 1970, det er nå 43 år siden. Ola Kamara er toppscorer for Strømsgodset med 10 seriemål på 12 seriekamper, tror fort at han kan være en av de spillerne som setter ballen i mål for Strømsgodset denne kvelden.
Mitt tips for kampen er at det ender med Tromsøseier. Tror det blir jevnt før siste serierunde. Tromsø vinner 4-2 mot Strømsgodset. Denne kampen ender med en H.

Hønefoss – Sogndal Søndag klokka 18.00
Hønefoss klarte 0-0 borte i Bergen sist kamp. Noe som var kanskje litt skuffende for Hønefoss, for de kunne fort tatt med seg alle tre poengene hjem og det kunne hjulpet godt på å berge seg i årets Tippeliga, nå er de så å si klar for Adeccoligaen neste sesong. Hønefoss har tatt greit med poeng de siste kampene, men det er for mye uavgjort og ikke seier, noe som gjør at det blir vanskelig å holde seg oppe i Tippeligaen. Riku Riski står med ni seriemål denne sesongen for Hønefoss, han blir det veldig interessant å følge med denne kampen, tror fort han kan avgjøre denne kampen for Hønefoss.
Sogndal for sin del fikk seier mot Sandnes Ulf sist gang. Noe som gjør slik at Sogndal trenger noen få poeng til for å være helt sikker. Sogndal vant hjemme mot Sandnes Ulf 2-1. Noe som var et sterkt resultat etter mange kamper med dårlige resultater. 1-1-5 står Sogndal med etter sine siste 7 seriekamper i Tippeligaen. Sogndal har samtidig 4-6-6 på bortebane, noe som er ganske imponerende av et lag som sliter langt nede på tabellen. Sogndal er samtidig det sjette beste bortelaget i Tippeligaen. Malick Mane er toppscorer for Sogndal han står med 10 seriemål denne sesongen.
Mitt tips for denne kampen er at den blir jevn, tror Hønefoss vinner tilslutt 2-1 mot Sogndal. Jeg tror samtidig at Riku Riski kommer til å score et av målene til Hønefoss om han spiller. Denne kampen ville jeg ha satt HU. Grunnen for U er fordi det blir en jevn kamp, som jeg tror at ender med enten en et målseier, eller uavgjort.

Aalesund – Vålerenga Søndag klokka 18.00
Aalesund tok en sterk borteseier i sist runde mot Viking, noe som gjør slik at Aalesund har fremdeles sjanse på medalje, men det skal bli tungt siden de ligger 5 poeng bak Haugesund, og det er bare to kamper igjen å spille i Tippeligaen. Aalesund har samtidig skuffet veldig på hjemmebane denne sesongen, kanskje de kan ta hevn mot Kjetil Rekdal som vender tilbake til Aalesund, denne gangen som Vålerengasjef. Vålerenga vant 2-1 mot Aalesund sist kamp, tror nok Aalesund vil revansjere det hjemme mot Vålerenga. Aalesund er bare nummer 9 på hjemmetabellen, men de må ta 3 poeng på Søndag om de vil være med å kjempe om topp 4-5 plassene i serien, å håpe at Haugesund snubler. Samtidig får de spillere tilbake som Leke James og Fredrik Ulvestad som har vært skadet, også kommer Michael Barrantes tilbake fra suspensjonen sin. Kan bli interessant å få tilbake tre spillere som forsterker Aalesund sitt lag med en gang. Abderrazak Hamed-allah står med 14 seriemål for sesong i Aalesund, samtidig så får de Leke James tilbake som har stått for 9 scoringer for Aalesund denne sesongen.
Vålerenga for sin del sliter langt nede på tabellen, og har ikke gjort det særlig bra den siste tiden, slo Sogndal i Sogndal, men ellers har det vært dårlig de siste kampene. De tapte sist kamp hjemme også mot Haugesund som kan fort ta bronse i årets sesong. Vålerenga har bare 33 poeng i årets sesong, og har 5 poeng ned til kvalikplassen, noe som de fort kan havne på enda. Vålerenga har 4-3-7 på bortebane, men ligger sånn midt på tabellen der. Torgeir Børven og Morten Berre blir to viktige spillere for Vålerenga denne kampen om de skal score nok mål for å vinne kampen, for jeg tror denne kampen kommer til å få veldig mange scoringer. Torgeir Børven og Morten Berre står med 9 seriemål hver for Vålerenga denne sesongen.
Mitt tips for denne kampen er at Aalesund tar en velfortjent seier. Tror Aalesund går av med en 4-1 seier mot Vålerenga. Denne kampen ender med en H.

Start – Lillestrøm Søndag klokka 18.00
Start har nå to strake tap i serien, men de har vært uheldige de to kampene både mot Rosenborg og Strømsgodset, de kunne fort ha stått igjen med poeng i begge, og kanskje 3 poeng også, for de har vært gode den siste tiden, og det viste de sist kamp også mot Strømsgodset, som ikke klarte å score på Start før i det 76 spilleminuttet. Start før de to kampene stod med 4-2-0 på de siste 6 kampene, så de har vært et lag som har gjort det godt i det siste. Hjemme er Start ganske så svake, men de har samtidig noen store seire på hjemmebane, også noen store tap. Start har samtidig en del å spille for enda siden de har bare 32 poeng i årets Tippeliga, de kan i verste fall rykke ned igjen til Adeccoligaen, noe jeg mener de er for gode til. Start hører hjemme i Tippeligaen, og det har de bevist de siste kampene de har spilt. Mathias Vilhjalmsson er toppscorer for Start med 11 seriemål denne sesongen.
Lillestrøm for sin del er helt berget i årets sesong, så tror fort de kan spille litt feriefotball, de har en plassering å kjempe om, men tror dette Lillestrøm-laget får kjørt seg mot et Start-lag som har lyst å vise seg frem foran hjemme supporterne. Lillestrøm har vært svake den siste tiden, men de vant sist kamp hjemme mot Tromsø. De lå under 1-2 etter 82 minutter spill, men da kom Bjørn Helge Riise å ordnet seier for Lillestrøm. Lillestrøm er et svakt bortelag, de står med 3-4-7 på de 14 kampene de har spilt borte denne sesongen. Siste seier for Lillestrøm på bortebane kom mot Sogndal på bortebane den 14. September. Lillestrøm sin toppscorer er Petter Vaagan Moen med 8 seriemål denne sesongen, noe skuffende av Lillestrøm å ha en toppscorer som står bare med 8 seriemål på en sesong.
Mitt tips for denne kampen er at det ender med hjemmeseier til Start. Tror Start vinner kampen 4-1 mot Lillestrøm. Denne kampen blir den en H.

Sarpsborg – Molde Søndag klokka 18.00
Sarpsborg tok et viktig poeng borte sist mot Odd. De klarte å spille 2-2 mot Odd, noe som er ganske bra av et Sarpsborg-lag som sliter langt nede på tabellen. Sarpsborg er fremdeles under streken, men de kan fort komme seg over streken hvis de sikrer seg tre poeng eller nærme seg lagene foran seg, slik at de kan berge seg i den siste serierunden av Tippeligaen som går av neste helg. Sarpsborg hjemme står med 6-2-6, samtidig står Sarpsborg med 22-22 i målforskjell på hjemmebane, det kan bli en kamp, det fort kan scores noen mål i. Sarpsborg har samtidig 1-2-0 på de siste tre kampene sine, men trenger nok en seier mot Molde om de skal klare å holde seg oppe i årets Tippeliga. Mohamed Elyounossi er toppscorer for Sarpsborg, han står med 6 seriemål for Sarpsborg denne sesongen. Aaron Samuel har tatt steg å har scoret 5 seriemål for Sarpsborg siden han kom fra Vålerenga i sommer.
Molde er i kjempeform om dagen, er formlaget i Tippeligaen, samtidig slo de erkerival Rosenborg på Aker Stadion i sist runde, en kamp som var utrolig viktig for Molde som fremdeles har sjansen om å ta en bronse, men samtidig for å ødelegge gullsjansene til Rosenborg som kjemper mot Strømsgodset om gullet i årets sesong. Molde har begynt å kommet seg på bortebane i år også, siste tre på bortebane, har de ikke tapt, der står de med 1-2-0, siste bortekamp mot Hønefoss vant de 0-1, kan fort tenkes at Solskjær er like taktisk for å få med seg tre poeng på bortebane mot et lag som har lyst å berge plassen i årets sesong. Molde står samtidig med 6-1-0 på de siste 7 kampene sine. 19 poeng av 21 poeng er ganske imponerende. Daniel Chima Chukwu er toppscorer i Moldelaget, der han står med 9 seriemål denne sesongen. Jo Inge Berget står med 7 scoringer for Molde denne sesongen, mens han var vel den beste mot Rosenborg sist kamp, han var en kjempespiller som imponerte fremover på banen, bør egentlig snakkes om å ta han med på landslaget.
Mitt tips for denne kampen er at Molde går av med seieren mot Sarpsborg. Tror stillingen mellom Sarpsborg og Molde ender med 1-2 seier til Molde. Denne kampen ender med en B.

Tippeligaen

Share