Tippeligatips 28. Runde 2013

Her er våre tips til den 28. Serierunden av Tippeligaen. Les deg opp angående litt statestikker og hvem som vi tror kommer til å gå av med seiren i kampene.

Viking – Aalesund Fredag klokka 19.00

Viking har ikke vunnet en Tippeligakamp siden 22. september, da slo de Vålerenga hjemme 1-0. Viking har siden den tid 0-2-1 på de siste tre kampene de har spilt. Viking på hjemmebane er solide. De står med 8-5-0 på hjemmebane å nekter å tape der. Viking blir nok favoritter til å vinne denne kampen mot Aalesund. Trond Olsen og Patrick Ingelsten er toppscorerne til Viking med 8 og 7 seriemål. Blir spennende å se om Veton Berisha også kan fortsette der han slapp sist kamp med å score mot Aalesund også.
Aalesund vant sist borte mot Tromsø. De spilte mot hverandre på Alfheim 18. august. Det er godt over 2 måneder siden Aalesund har vunnet en Tippeligakamp. De siste 6 kampene er elendige for Aalesund, de står med 0-3-3 på de seks siste. 3 poeng på 6 kamper er ikke nok til å være med å kjempe om medalje og Aalesund bør heller passe på bakfra. Alltid når Aalesund spiller blir det interessante kamper, mange mål begge veier kan fort skje, men Viking er mer motsatt. Aalesund er samtidig Tippeligaens fjerde sterkeste bortelag. Abderrazak Hamed-Allah er toppscoreren for Aalesund, han står med 11 scoringer, men har slitt den siste tiden med å få ballen i nettet.
Mitt tips for denne kampen er at Viking tar en grei hjemmeseier. Tror Aalesund er ferdig spilt for i år og bør passe seg bakfra heller. Viking vinner 3-1 mot Aalesund. Dette ender med en H.

Vålerenga – Haugesund Lørdag klokka 15.30

Vålerenga tok en sterk borteseier sist kamp mot Sogndal, en kamp som var en må vinn kamp for Vålerenga, som har slitt mye denne sesongen. Vålerenga står nå med 33 poeng, og har nok sikret seg nok en Tippeligasesong. Vålerenga sin form er ikke noe særlig for øyeblikket. Har ikke vunnet mer enn 2 kamper i serien på de siste 10. På hjemmebane har de 5-3-5 noe som ikke er så veldig imponerende. Morten Berre er lagets toppscorer med 9 tippaligamål, mens Torgeir Børven har scoret 8 seriemål i år for Vålerenga. Bojan Zajic har vært god den siste tiden, og blir nok en gang viktig mot Haugesund på lørdagen.
Haugesund har vært gode den siste tiden, siste 10 tippeligakampene står de med 6-3-1 noe som er 2,1 poeng i snitt pr. kamp. 21 poeng på 10 kamper i snitt er som å sikre seg et seriegull. Haugesund har ikke tapt en kamp siden 1. september da de tapte mot Sarpsborg borte. Haugesund er et ok bortelag, ligger som nummer 5 på bortetabellen. Haugesund sin viktigste spiller mot Vålerenga kan fort bli Per Morten Kristiansen som må prøve å redde poeng, samtidig blir Christian Gytkjær en viktig spiller. Christian Gytkjær står med 11 seriemål i Tippeligaen.
Mitt tips for denne kampen er at det blir en jevn kamp. Vil tippe at denne kampen kommer til å ende med uavgjort. 1-1 mellom lagene høres ut som et greit resultat i denne kampen. Denne kampen ender med en U.

Molde – Rosenborg Lørdag klokka 18.00

Molde har hatt en god periode denne høstsesongen. De står med 7-2-1 på de siste 10 kampene, noe som er 23 poeng av 30 på 10 kamper. Molde har vært imponerende den siste tiden, samtidig skal de spille cupfinale mot Rosenborg, den spille 24. november på Ullevaal Stadion. Molde hadde en dårlig start på sesongen, men har kommet seg, samtidig fått spillet til å gli mer. Molde har mange dyktige individuelle spillere som kan skape mye trøbbel for Rosenborg. Molde er formlaget i Tippeligaen, og den regjerende seriemester møter et Rosenborg som kjemper i år om seriegull mot Strømsgodset. Daniel Chima Chukwu er Moldes toppscorer han står med 9 seriemål. Fredrik Gulbrandsen har vokst i Molde og har notert seg for 5 scoringer på de få kampene han har vært i klubben.
Rosenborg har vært litt svake den siste tiden, og dette Rosenborglaget har ikke imponert denne sesongen. Gode kamper hjemme og borte mot Brann, ellers ganske lite. 4-0 hjemme mot Brann og 1-4 i Bergen mot Brann er gode resultater. Men nå møter de et sterkt Moldelag som kommer til å elske å møte Rosenborg i denne perioden. Molde kan ødelegge gullsjansene for Rosenborg enda mer. Rosenborg er det beste bortelaget med 8-3-2 noe som er ganske imponerende. Rosenborg har samtidig få spillere som kan score mye mål, noe som bruker å være sjeldent i Rosenborg som klubb. Nicki Bille Nielsen er toppscorer med 8 seriemål for Rosenborg. Rosenborg har 3-2-1 på de siste 6 kampene sine. Noe som er 11 poeng på 6 kamper.
Mitt tips for denne kampen er at den blir jevn. Tror ingen av lagene kommer til å vinne med mer enn et mål. Men mitt tips vil være at det ender med 2-2. Tror rett og slett Molde og Rosenborg deler poengene. Denne kampen ender med en U.

Lillestrøm – Tromsø Søndag klokka 15.30

Lillestrøm har ikke vunnet på 4 seriekamper. Siste fire står Lillestrøm med 0-2-2. Lillestrøm har ingenting å kjempe om, det er bare plasseringen å kjempe om. Lillestrøm kommer neppe til å rykke ned, men har nok en gang skuffet i årets sesong. Lillestrøm har 33 poeng og er rett foran Vålerenga på tabellen. Tror Lillestrøm kommer til å få det tungt mot et revansjesugen Tromsølag som tapte borte mot Anzji i Europa League. Petter Vaagan Moen er toppscorer for Lillestrøm med 8 seriemål.
Tromsø fikk endelig en seier igjen i Tippeligaen. Seieren på hjemmebane mot Viking var utrolig viktig. 4-3 mot Viking er samtidig et sterkt resultat på hjemmebane, siden Viking kjemper om bronsjemedaljer. Tromsø har hatt en dårlig periode, men kan fort komme seg i gang igjen nå. Tromsø har samtidig mange spillere som kan score. De har Remi Johansen og Zdenek Ondrasek på 7 seriemål denne sesongen, mens Magnus Andersen, Thomas Kind Bendiksen og Morten Moldskred på 5 seriemål denne sesongen, de har nok en spillesugen Thomas Drage som alltid vil spille, og som først har en god dag er en av Tippeligaens beste spillere. Tromsø er Tippeligaens dårligste bortelag. Tromsø har ikke vunnet enda på bortebane, så det er påtide med en seier til Tromsø.
Mitt tips for denne kampen er at Tromsø tar en knapp seier. Tror Lillestrøm kommer til å føre deler av kampen, men kampen ender med 1-2 seier til Tromsø. Denne kampen ender med en B.

Brann – Hønefoss Søndag klokka 18.00

Brann har ikke vært særlig gode den siste tiden, de har ikke vunnet på 5 tippaligakamper. Brann har 0-2-3 på de 5 siste kampene. Det har vært en svak periode for Brann, men samtidig er Brann et godt hjemmelag, og det er der de har tatt poengene sine. Brann har tatt 29 poeng på hjemmebane og bare 6 poeng på bortebane. Brann vil nok revansjere seg litt etter at de tapte sist kamp borte mot Sarpsborg 3-2. Martin Pusic har funnet veien til mål å står nå med 9 seriemål for Brann denne sesongen, mens Amin Askar har satt inn 8 seriemål i år for Brann.
Hønefoss tapte hjemme mot Molde sist kamp, og det var nok den kampen de måtte ta poeng om de skulle holde seg oppe i Tippeligaen. Hønefoss er helt nederst i Tippeligaen med 25 poeng på 27 seriekamper, og dra bort til Bergen for å spille blir ingen lett oppgave for Hønefoss. Hønefoss har samtidig Riku Riski som sin toppscorer i Tippeligaen med 9 seriemål. Aleksander Solli er nest toppscorer med 5 nettkjenninger for Hønefoss. Mens Mats André Kaland og Mikkel Vendelbo står med 4 scoringer hver denne sesongen. Spørsmålet er samtidig kan Hønefoss få Øyvind Hoås i gang, han har enda ikke scoret for Hønefoss siden han kom fra Sarpsborg i sommer.
Mitt tips for denne kampen er at Brann tar en grei hjemmeseier. Tror Brann er så revansjelysten at de tar alle poengene på hjemmebane mot Hønefoss. Resultatet jeg går for er 3-1 seier. Denne kampen ender med en H.

Odd – Sarpsborg Søndag klokka 18.00
Odd har imponert de siste fire kampene. 3-1-0 har de på de fire siste kampene sine. 10 poeng har de plukket de siste fire kampene, noe som viser at Odd er i ganske godt slag om dagen. Odd har samtidig klatret mye den siste tiden. Odd er nå oppe på en syvende plass på tabellen, og vil nok kanskje prøve å hente igjen et Aalesundlag som ligger som nummer 6 på tabellen, som er i utrolig dårlig form for tiden. Samtidig har Odd Tippeligaens toppscorer. Frode Johnsen har scoret 14 seriemål denne sesongen for Odd. Han har samtidig vært inne på det norske landslaget, noe som er fullt fortjent. Han er en spiss med utrolig hodestyrke og kan fort gjøre slik ast Sarpsborg kan få et tøff dag på jobben.
Sarpsborg sikret seg en sterk hjemmeseier sist kamp mot Brann da de vant 3-2. Sarpsborg er fremdeles under streken med 27 poeng på 27 kamper. Sarpsborg ligger som nummer 15 på tabellen. Sarpsborg har bare tatt 1 poeng på dem siste 9 bortekampene i Tippeligaen. Skal bli hardt å få med seg poeng mot formsterke Odd også. Sarpsborg må spille mot sitt beste og unngå å slippe inn for mye mål mot Odd denne kampen, om de skal håpe på et poeng eller tre poeng. Sarpsborgsspilleren Mohamed Elyounossi har scoret 6 seriemål for Sarpsborg denne Tippeligasesongen. Han blir en spennende spiller å se på mot Odd.
Mitt tips for denne kampen er at Odd går av med seieren. Tror Odd kommer til å vinne kampen greit. Odd vinner kampen 2-0 mot Sarpsborg, samtidig vil jeg tro at Frode Johnsen scorer et mål for Odd denne kampen. Denne kampen ender med en H.

Sogndal – Sandnes Ulf Søndag klokka 18.00

Sogndal må nok være det laget som har slitt mest den siste tiden. Sogndal har 0-1-5 på de siste 6 kampene sine. Tapte sist mot Vålerenga, en kamp de burde ha vunnet, mens nå sliter de nedi der og kan fort ende med et nedrykk for Sogndal. Sogndal har vært et godt lag til tider. Men Sogndal har ikke vært beviste nok i slutten, samtidig har Malick Mane som er toppscorer for Sogndal signert ny kontrakt, og siden den gang har han ikke scoret mål for Sogndal. Malick Mane har scoret 9 Tippeligamål for Sogndal denne sesongen og har vært en viktig spiller for Sogndal denne sesongen.
Sandnes Ulf har ikke vunnet en Tippligakamp siden 15. september da de slo Sarpsborg. Sandnes Ulf har ikke tatt mer enn to poeng på de siste fire kampene de har spilt. Sandnes Ulf tapte sist kamp hjemme mot Odd. Odd gikk av med en sterk 2-4 seier i Sandnes. Sandnes Ulf sliter langt nede på tabellen, og kan fort rykke ned om de ikke tar noen poeng snart. Steinthor Thorsteinsson og Kenneth Sola er toppscorer for Sandnes Ulf med 5 seriemål denne Tippeligasesongen. Tommy Høiland har også 5 scoringer for Sandnes Ulf denne sesongen, men spiller for tiden i Molde.
Mitt tips for denne kampen er at det blir målfattig. Sogndal hjemme kommer til å spille defensivt. Men tror nok Sandnes Ulf vil vært fornøyd med et poeng også. Men tror Sogndal tar seieren. Mitt tips blir dermed 1-0 til Sogndal mot Sandnes Ulf. Denne kampen ender med en H.

Strømsgodset – Start Søndag klokka 19.00

Strømsgodset har vært gode i år som de var i fjor. Eneste forskjellen i år er at det ser ut som at de kan ta seriegullet. De har mye sterkere målforskjell enn det Rosenborg har, samtidig har Strømsgodset to hjemmekamper. Hjemme vinner de så å si hele tiden. 11-2-0 på hjemmebane på de 13 kampene de har spilt, det betyr 35 poeng på hjemmebane, fremdeles 6 poeng å hente. Sist kamp Strømsgodset tapte i serien var borte mot Viking 1. september. Der tapte de 1-0. Men siden den gang har de plukket godt med poeng og Strømsgodset kan fort sikre seg nok en seier mot Start hjemme denne kvelden. Ola Kamara er toppscoreren for Strømsgodset, han står med 10 Tippeligamål denne sesongen, han har vært fantastisk siden han kom tilbake til Strømsgodset i sommer. Øyvind Storflor blir nok en spiller som blir viktig denne kampen. Han er den Tippeligaspilleren med mest målgivende i årets sesong, og har vokst stort i Strømsgodset. Ble ikke riktig brukt og ikke nok brukt i Rosenborg, nå kan han hjelpe Strømsgodset å ta innersvinger på Rosenborg i sesongavslutningen.
Start sist kamp tapte mot Rosenborg hjemme. Rosenborg scoret et sent mål som de som for oftest bruke å gjøre. Start har 32 poeng i årets sesong å kommer nok til å hente flere etterhvert i sluttspurten. Tror nok ikke Start rykker ned i årets sesong. De kommer til å klare seg ganske så greit. Start har to strake borteseire. Kan de ta en skalp mot Strømsgodset, ja det kan de, men tror nok ikke de klarer det.
Mitt tips for denne kampen er at det ender med Strømsgodset seier. Strømsgodset spiller festfotball og Start henger ikke med. Strømsgodset vinner kampen tilslutt 4-1 mot Start. Denne kampen ender med H.

Tippeligaen

Share