Tippeligatips 2014: 7. Odd

Odd gjør som de alltid gjør i løpet av sesongen, starter dårlig. Har en dårlig vårsesong, også når de kommer til høsten så begynner de å ta mye poeng å klatrer oppover på tabellen. Odd endte i fjor som nummer 7 på tabellen med 40 poeng. De hadde bare 4 poeng opp til 6. Plassen som gikk til Molde i fjor. Dag-Eilev Fagermo skal være manager for Odd for sitt syvende år. Han er den i Tippeligaen som har mest nordmenn på laget sitt, og er den som bruker mest unge spillere i løpet av en sesong. Odd har samtidige rutinerte spillere som bidrar mye for klubben.

Odd har en klassekeeper i mål. André Hansen har spilt 85 seriekamper for Odd og er soleklar førstekeeper for Odd. Han har vært i Lillestrøm, der han fikk bare spille 3 seriekamper over 2 år. André Hansen har fått landskamper for det norske landslaget også. Han har spilt 2 landskamper for det norske landslaget. Sondre Rossbach er andrekeeper for Odd. I fjor ble André Hansen skadet og Sondre Rossbach fikk spille sine første Tippeligakamper i en alder av bare 17 år. Han fikk spille 7 seriekamper for Odd i fjor, og er en keeper med stor potensial. Odd har en god andrekeeper uansett om han har bare nylig fylt 18 år.

Forsvaret til Odd har ikke tapt seg så mye egentlig. Det viktigste for Odd er å få beholde Fredrik Semb Berge i noen år til. Fredrik Semb Berge er en fantastisk midtstopper å var sentral for U21 under EM i 2013 da Norge endte opp med bronse. Fredrik Semb Berge har spilt 82 seriekamper for Odd i Tippeligaen, å fikk sin debut i Odd i Adeccoligaen i 2008 da han var 18 år gammel. Emil Jonassen har slått til de to siste årene i Odd der han har fått spilt 44 kamper de siste to sesongene i Tippeligaen, han er en ung venstreback som har en lys fremtid. Men har fremdeles ikke scoret for Odd enda, men den scoringen kommer nok i løpet av sesongen. Morten Fevang har bestemt seg for å forlate Odd å dro til Notodden for denne sesongen. Han har vært solid i de sesongene han har vært i Odd. Spilt hele 172 seriekamper i den andre perioden. Med de to periodene han har vært i Odd å har han spilt 343 kamper for Odd. Vi må jo også nevne kapteinen for Odd som spiller i forsvar. Steffen Hagen som er kaptein på Odd har fått 2 landskamper på det norske landslaget å spiller så å si hver kamp for Odd de siste 5 sesongene. Steffen Hagen har blitt 28 år gammel å har samtidig fått mye erfaringen med de årene han har vært i Odd. Han har vært med på et nedrykk men samtidig et opprykk igjen til Tippeligaen sammen med Odd.

Midtbanen til Odd har mye kvaliteter, hører du også på navnene som står i troppen til Odd. Christer Kleiven var en god spiller når han spilte i Start, der han utviklet seg bra. Stabæk ble ikke noe bra stoppested for Kleiven, men Odd kan kanskje hjelpe han til å komme på rett vei igjen. Jone Samuelsen er en spiller med mye erfaring på midtbanen, han er en spiller som har vært i Odd i fire år nå. Der han scoret fra hode fra egen halvdel. Han har Jone Samuelsen nærmer seg også sinn 220 seriekamp i Tippeligaen. Fredrik Nordkvelle ble hentet i fjor til Odd, fordi han hadde jo noen dårlige sesonger i Brann. Odd er en fin klubb til å komme seg på rett vei igjen siden du blir fokusert på. I fjor fikk han bare 2 kamper for Odd, men i år blir det nok flere på Fredrik Nordkvelle som på sitt beste er en kvalitetsspiller. Fredrik Oldrup Jensen fikk sitt gjennombrudd i fjor på midtbanen til Odd, der han fikk spiller 29/30 seriekamper i fjor. En ung lovende spiller som blir satset på av Odd. Han kan nok oppnå mye i karrieren sin hvis han fortsetter å utvikle seg i samme retning som han gjør for øyeblikket. Håvard Storbæk er også i sin andre periode i Odd. Han scoret 5 seriemål i fjor på 28 kamper, og blir nok en like god kanskje bedre spiller i år også.

Offensivt for Odd har de Tippeligaens toppscorer fra 2013 nemlig Frode Johnsen. Frode Johnsen fikk spiller 30 seriekamper i fjor og scoret 16 seriemål for Odd. Frode Johnsen har samtidig scoret 119 seriemål i Tippeligaen å ligger på en syvendeplass over mestscorende fotballspillere i Tippeligaen. Herolind Shala gjorde en solid sesong i fjor å scoret 8 seriemål for Odd som kantspiller. Elbasan Rashani er også en unggutt så har fått mye sjanser av Odd. Han fikk 21 seriekamper i fjor å kan fremdeles bli en solid spiller for Odd. I fjor scoret han to scoringer for Odd. Han har vært i Odd i fire sesonger.

Odd har ikke så veldig mange forandringer i laget sitt foran årets sesong. Vi tror nok at Odd kan gjøre det like bra som i fjor, samtidig er de litt avhengig av at Frode Johnsen har en solid sesong som han hadde i fjor.

Spillere inn: Henrik Kjelsrud Johansen, Jarkko Hurme, Jonathan Lindseth, Bentley
Spillere ut: Mattias Anderson (lagt opp) Paul Addo, Niklas Gunnarsson, Morten Fevang, Snorre Krogsgård

Odd Grenland

Share