Tippeligatips 2014: 2. Strømsgodset

Strømsgodset fikk sitt andre seriegull gjennom tidene i fjor, noe som var imponerende. Strømsgodset vant sist seriegull i 1970, og 43 år senere fikk de sitt andre seriegull. 43 års ventetid var det for den engelske klubben Manchester City også. Strømsgodset skal få det tøffere i år enn i fjor, samtidig har de mistet noen gode spillere.

Ronny Deila har gjort magiske saker med Strømsgodset. Han har sagt selv at han heller vinner 4-3 med nydelig fotball enn at Strømsgodset vinner 1-0. Ronny Deila sin spillestil er samtidig fascinerende å se på. Han er en manager som er ivrig på å angripe, noe som er et våpen som har vist seg å fungere bra.

Keeperplassen til Strømsgodset er det vel ikke akkurat så mye å snakke om, Adam Kwarasey er førstekeeper for Strømsgodset. Noe som er soleklart. Kwarasey vraket Norge og valgte Ghana som landslag å spille for. Noe som er en god mulighet for Kwarasey. De har samtidig gode keeper bak Kwarasey om han blir skadet, eller om han får en karantene. Sead Ramovic har blitt hentet inn til Strømsgodset og blir nok andrekeeper. Vi tror ikke han kommer seg på samme nivå som Adam Kwarasey med det første.

Forsvarsleddet til Strømsgodset er solid. Strømsgodset hadde en sesong i fjor der de var fantastisk fremover, men var samtidig gode bakover. Strømsgodset har alltid sluppet inn litt for mange mål, men i fjor slapp de bare inn 26 seriemål på 30 seriekamper. Det er imponerende, og en seriemester verdig. Strømsgodset har de samme i forsvarsrekken sin, og det kan bare være en fordel. Strømsgodset kommer til å være solide bakover i år også.

Lars Sætra tar nok nye steg. Jørgen Horn er en solid midtstopper og blir nok en spiller som blir veldig viktig denne sesongen for Strømsgodset. Horn spilte 26 seriekamper for Strømsgodset i fjor, og var en spiller som bidro til at de endte opp med seriegullet. Lars Christopher Vilsvik må vi jo ikke glemme i Strømsgodset-laget, en fantastisk spiller som kunne dra til utlandet å tjene gode penger. Vilsvik valgte heller Strømsgodset, siden han trivdes godt der, og følte at han kom til å utvikle seg best der.

Midtbanen til Strømsgodset er litt annerledes enn den var i fjor. Stefan Johansen har forlatt Strømsgodset til fordel for Celtic. Men Strømsgodset har hentet inn gode spillere på lån på midtbaneplassen. Francisco Silva Jr. er hentet på lån fra Everton og kan være en spiller som bidrar mye for Strømsgodset dette året. Patrick Olsen er også i Strømsgodset på lån dette året. Han er på utlån fra Inter Milan. Ibrahim er tilbake i City, så han er ikke i Strømsgodset.

Simen Brenne tror vi kommer til å få en god sesong i Strømsgodset-drakta i år. Brenne kommer nok på samme høyde som han gjorde i Odd. Han kan være interessant å følge i årets sesong for Strømsgodset. Unggutten Martin Rønning Ovenstad kommer til å ta nye steg å bli enda bedre enn det han var i fjor. Han blir nok en viktig midtbanespiller for årets Strømsgodset-lag.

Det må nok være på angrepsplass at utfordringen for Strømsgodset kommer i årets sesong. Ola Kamara har dratt til Austria Wien og Adama Diomande har dratt til Dinamo Minsk. Ola Kamara hadde en fantastisk tid i Strømsgodset i den siste halvdelen av sesongen, da han spilte 14 seriekamper for Strømsgodset og scoret hele 12 scoringer. Kamara ble nummer 3 på toppscorerlisten i Tippeligaen.

Peter Kovacs er enda i Strømsgodset, og alle vet jo hvor god han kan være, hadde ikke noen fantastisk sesong i fjor, der han på slutten ble sittende mye på benken. Kovacs kan for komme seg på samme nivå som han var for to år siden. Øyvind Storflor er en spiller man aldri må glemme med dette Strømsgodset-laget. Scoret godt med mål i fjor for Strømsgodset og la mest målgivende pasninger. Thomas Sørum var en spiller som alle trodde skulle slå til for fullt i fjor, i år kan være året han slår til i Strømsgodset. Hvis han kommer seg i skikkelig god form å får spilt de fleste kampene i Tippeligaen, kan han være en spiller som kjemper om toppscorertittelen i Tippeligaen.

Vi tror at Strømsgodset ender opp med sølv i årets sesong, noe som kommer til å være bra for Strømsgodset. Samtidig skal de kjempe i Champions League til høsten, noe som kan bli tøft å kvalifisere seg til. Etter vårt syn har Strømsgodset gode sjanser til å kvalifisere seg til gruppespillet i Champions League. Vi tror Thomas Sørum får en god vår, og blir en sentral spiller for Strømsgodset dette året. Sørum kan være med å kjempe høyt om toppscorertittelen i år.

Spillere inn: Mohammed Abu, Francisco Silva Jr. (lån), Patrick Olsen, Marius Høibråten, Sead Ramovic
Spillere ut: Ola Kamara, Razak Nuhu (tilbake etter lån) Abdisalam Ibrahim (tilbake etter lån) Stefan Johansen, Lars Stubhaug, Adama Diomande, Ole Amund Sveen

Strømsgodset

Share