Tippeligatips 2014: 14. Sogndal

Sogndal hadde en solid sesong frem til det hadde gått 22. Serierunder, da begynte alt å gå dårligere for Sogndal. Sogndal klarte å holde seg i fjorårssesongen også. Sogndal i fjor endte på 12. Plass i serien, men de var heldige på slutten som ikke kom helt ned på kvalikplassen å rykket ned, for formen de siste kampene var utrolig dårlig for Sogndal. Jonas Olsson har gjort en solid jobb med Sogndal som lag, men vi tror de kommer til å slite mer denne sesongen enn de gjorde i den forrige, samtidig har de med seg mange dårlige resultater på avslutningen i fjor av Tippeligaen. Jonas Olsson er inne i sitt tredje år som manager for Sogndal, det kommer til å bli jevne nede i bunnen, spørsmålet er hvor langt ned de kan ende.

Erik Dahlin blir nok et klart førstevalg i mål for Sogndal denne sesongen. Fikk 30 seriekamper i fjor for Sogndal, spilte med andre ord alle kampene i serien i fjor for Sogndal. Han er en ung keeper som bare er 24 år gammel enda, han er samtidig en solid keeper å har fort 15 toppår igjen som keeper på høyt nivå. Bak han kan det bli kamp om keeperplassen, hvem som blir andrekeeper på dette Sogndal-laget. De har to keepere til i troppen å de kan fort sette i gang en keeperduell der om hvem som blir andrekeeper og tredjekeeper for Sogndal, kanskje de også kan klare å utfordre Erik Dahlin som er førstekeeper for Sogndal akkurat nå.

Forsvaret til Sogndal er det ikke så stor forskjell på. Gustav Valsvik som fikk spille alle kampene i fjor han også for Sogndal er en lokalgutt som har spilt bra for Sogndal de siste årene, han har samtidig notert seg for 67 kamper i Tippeligaen i en alder av 20 år. Han er en spiller som det er viktig for Sogndal å holde på. Han er en lokalgutt noe som viser at det er enda mulig å få lokalgutter opp på et godt Tippeliganivå. De siste årene har de samtidig mistet mange gode forsvarsspillere som større klubber. Molde har kjøpt opp Even Hovland og Per-Egil Flo. Det var i 2012 og 2013 sesongen. Hannu Patronen har vært i Sogndal i 2 år nå dette blir hans tredje sesong i Sogndaldrakten. Han har fått landskamper for det finske landslaget og er en rutinert herremann som nærmer seg 30 år. Sogndal som lag må gjøre som de har gjort de siste årene prøve å unngå å slippe inn for mye mål, det er der nøkkelen ligger om de skal berge seg i årets sesong av Tippeligaen.

Helge Haugen har de nylig hentet til klubben, og det kan være en viktig mann å hente inn til Sogndal som klubb. En rutinert spiller som kan spille godt på midtbanen, som ikke scorer for mye mål, men som er en spiller som gir alt for laget han spiller på. Rune Bolseth er inne i sin andre sesong igjen i Sogndal. Han fikk spiller 26 seriekamper i fjor for Sogndal å scoret 2 seriemål for Sogndal. Han begynte karrieren sin i Sogndal, etter hvert gikk han til Hønefoss for å prøve seg der, nå er han tilbake til klubben han har spilt så mange kamper for og han kommer nok til å avslutte karrieren sin i Sogndal. Ørjan Hopen hadde en dårlig sesong i fjor for Sogndal å ble lånt ut til Bryne, der han fikk spille 8 seriekamper og scoret et mål for Bryne, men han må komme seg opp på samme nivå som i 2011 om Sogndal skal ha et håp om å berge seg i årets sesong og kanskje komme enda høyere enn det de har vært de siste sesongene.

Malick Mane er solgt fra Sogndal å skal prøve lykken i Sverige dette året i Gøteborg. Malick Mane ble toppscorer i fjor for Sogndal å var en spiller som gjorde slik at Sogndal klarte å holde seg oppe i Tippeligaen. Han var vel den beste spilleren i fjor når han var i form, mens noen kamper var han helt borte. Ulrik Flo er en spiller som må gjøre jobben i år for Sogndal fremover, hadde ikke noe god sesong i fjor. I fjor scoret Ulrik Flo bare to scoringer, året før hadde han hele ti scoringer for Sogndal, og det er der oppe han må være om han vil at Sogndal skal gjøre det bra i årets sesong. Tonny Brochmann er enda spiller i Sogndal, men spilte bare en kamp i fjor for Sogndal. Azar Karadas spilte 27 seriekamper i fjor for Sogndal å scoret 4 mål. Han er en spiller som har prøvd seg i en del ligaer.

Sogndal i årets sesong blir jo svekket siden de har mistet Malick Mane, og da spørs det jo hvem som skal ta plassen hans på topp å score de nødvendige scoringene. Brockmann, Flo og Karadas hadde i fjor seks scoringer til sammen noe som er litt for lite. De burde vært på 6 mål hver heller, og gjerne mer også. Sogndal spiller som kommer til å få en god sesong i år blir Ruben Holsæter og Ørjan Hopen får en bedre sesong enn det han hadde i fjor å kommer til å notere seg for en del scoringer denne sesongen.

Spillere inn: Helge Haugen, Hjörtur Logi Valgardsson, Tim Andre Nilsen
Spillere ut: Sidy Sagna, Eivind Daniel Røed (lagt opp), Thomas Eriksen Ness, Anders Hella, Espen Næss Lund, Gilbert Koomson, Magnus Stamnestrø, Malick Mane

Sogndal

Share