Tippeligatips 2014: 12. Lillestrøm

Lillestrøm har ikke hatt en skikkelig god sesong siden 2007 da de endte på 4. Plass i Tippeligaen, siden den tid har de ligget mellom nummer 9 til 13 på tabellen. Dette har vært skuffende fra en klubb som Lillestrøm.

Lillestrøm endte i fjor som nummer 10 på tabellen, noe som supporterne og Lillestrøm som klubb ble skuffet over. Laget fikk seg noen skikkelige nederlag i fjor på banen. De dro opp til Aalesund der de fikk juling og tapte hele 7-1. I siste serierunde mot Rosenborg fikk de også juling og tapte hele 0-3 mot trønderne, som tok sølv i Tippeligaen i fjor. Magnus Haglund har vært manager for Lillestrøm i to år nå, og har ikke fått noe særlig ut av Lillestrøm-laget. Vi tror at Magnus Haglund får sparken i løpet av sesongen, og Lillestrøm kommer ikke til å ha en god sesong.

Kenneth Udjus og Arnold Origi sin keeperduell kan bli veldig interessant i årets sesong. Kenneth Udjus fikk spille flest kamper i fjor, men var også en del skadet i fjor, men spilte samtidig kamper når han var skadet. Kenneth Udjus blir nok førstekeeper og Arnold Origi blir andrekeeper, men det er en solid andrekeeper som kan komme inn å gjøre en solid jobb i mål for Lillestrøm. Kenneth Udjus har vært i mange klubber i sin karriere, kanskje dette er plassen der han kommer til å trives best. Udjus også har vært keeper i Brann men der fikk han lite spilletid. I Sogndal i 2011 og 2012 sesongen fikk han stå mange kamper i mål og hadde mange solide redninger for Sogndal. Han ble derfor en ettertraktet mann og Lillestrøm ville ha han som keeper. Det kunne han ikke si nei til, og han sier selv at han stortrives å være i Lillestrøm, når han samtidig får spille sammen med Erik Mjelde.

Magnar Ødegaard er på utlån fra Molde til Lillestrøm denne sesongen også. Det som blir spennende med Magnar Ødegaard er om han får flere kamper enn han gjorde for Lillestrøm i fjor, for da fikk han bare en kamp. Magnar Ødegaard er en lovende ung spiller,som kan bli en Tippeligaprofil i fremtiden hvis han får sjansen til å utvikle seg videre. Dette er en spiller som Lillestrøm bør gi sjansen til i år.

Frode Kippe er en Lillestrøm-legende. Han har spilt 310 seriekamper for klubben under to perioder. Han er samtidig kaptein for Lillestrøm og nærmer seg snart slutten av karrieren sin. Frode Kippe har scoret 34 av 35 seriemål i Tippeligaen for Lillestrøm, det eneste målet han har scoret utenfor Lillestrøm, var da han var på lån i Stoke, da han spilte for Liverpool. Stian Ringstad har vært mye koblet opp mot Rosenborg. Han har vært i klubben siden 2009, og har spilt seg til fast plass på laget. I fjor fikk han spille 23 seriekamper, og han har U 17 og U 19 kamper for Norge sitt landslag.

Midtbanen må være den sterkeste lagdelen til Lillestrøm, men med de navnene de har på midtbanen burde de ha ligget mye høyere på tabellen, enn det de har gjort de siste årene. Bjørn Helge Riise har prøvd seg i utlandet uten suksess. Hadde en brukbar sesong i fjor, der han fikk spille mye og der han scoret 5 seriemål for Lillestrøm.

Men det er ikke akkurat Bjørn Helge Riise som skal bli toppscorer fra midtbaneposisjonen på Lillestrøm. Petter Vaagan Moen derimot er en spiller som kan notere seg for mange scoringer i løpet av en sesong. I 2010 hadde han en fantastisk sesong i Brann der han spilte 27 kamper og scoret hele 14 ganger, han scoret mange mål på frispark og var sentral i mye av det Brann gjorde offensivt det året. Han prøvde også lykken i utlandet, noe som ikke gikk noe bra å endte opp i Lillestrøm. I Lillestrøm har han hatt to år nå, men har ikke helt kommet seg opp på det samme nivået som han hadde da han var i Brann i 2010. Kanskje er dette året der Petter Vaagan Moen er enda nærmere å komme seg dit han var i 2010. Lillestrøm har også spillere som Erik Mjelde, Palmi Palmason og Johan Andersson som kan produsere mye mål fra midtbaneposisjonene sine.

På spissplass har ikke Lillestrøm så mye å sette på banen. Moryké Forfana er nok en spiller som fort kan få mye spilletid på topp denne sesongen for Lillestrøm. Forfana har enda ikke scoret for Lillestrøm og han har allerede spilt 27 seriekamper for Lillestrøm. Erling Knudtzon er nok det mest naturlige valget på topp med sin fart. Erling Knudtzon skuffet litt i fjor da scoret han bare 2 scoringer for Lillestrøm, året før scoret han 8 mål.

Lillestrøm kommer nok en gang til å få en skuffende sesong i år, og ender ikke så langt over nedrykksstriden i årets sesong. De må nok satse på at midtbanespillerne scorer mesteparten av målene i årets sesong. De har ingen solid spiss som kan score 10 scoringer i løpet av en sesong. Kanskje hvis de bruker Erling Knudtzon på topp og får alt ut av han som spiller. Den spilleren vi tror slår til for Lillestrøm denne sesongen er Magnar Ødegaard. Dersom har får nok spilletid og får tid til å utvikle seg videre.

Spillere inn: Marius Lundemo, Simen Kind Mikalsen, Magnar Ødegaard (lån)
Spillere ut: Thomas Piermayr, Isak Scheel, Thorstein Helstad, Marius Høibråten, Fredrik Stoor

LSK/Lillestrøm

Share