Tippeligatips 2014: 1. Rosenborg

Rosenborg endte i fjor som nummer 2 i Tippeligaen, samtidig endte de på andreplass i cupen, noe som var tungt for en hver trønder. Tap mot Molde i cupfinalen er det verste som kan skje for et Rosenborghjerte. Per Joar Hansen er inne i sin andre sesong i Rosenborg. Per Joar Hansen og Rosenborg er nok revansjesugen å vil nok vise at i år er det året for at Rosenborg tar tilbake tronen i Tippeligaen. Men hvis Rosenborg skal kjempe om tittelen i år, må de score flere mål fremover, de må få fram en skikkelig målscorer, og med de innkjøpene de har skaffet seg i overgangsvinduet kan det hjelpe på.

Keeperplassen i Rosenborg er vel ganske grei. Daniel Ørlund får nok stå i mål for Rosenborg i starten på sesongen, og Alexander Lund Hansen må nok håpe på at han gjør noen tabber hvis han skal få spille i serien. Alexander Lund Hansen får vel spille kamper i cupen i starten og må vel belage seg på å være andrekeeper bak Daniel Ørlund. Daniel Ørlund har fått 105 seriekamper for Rosenborg og har vært en solid keeper for Rosenborg siden de kjøpte han i 2010.

Forsvarsrekken til Rosenborg blir spennende i år. Stefan Strandberg og Tore Reginiussen er soleklar midtstoppere for Rosenborg, men de har en Per Verner Rønning som er tilbake fra et stygt skadeavbrekk, han kan bli spennende å følge, kan han komme seg på samme nivå, og komme seg inn på midtstopperplass. Tore Reginiussen har spilt mye i utlandet, ikke med så særlig suksess, i Rosenborg passer han perfekt, og vil nok bidra i år til at Rosenborg skal nok en gang kjempe om seriegullet. Brede Moe er utlånt til Bodø/Glimt ut sesongen. Tore Reginiussen har spilt 39 seriekamper for Rosenborg siden han kom til klubben i 2012, mens stoppermakker Stefan Strandberg har spilt 46 seriekamper for Rosenborg. Christian Gamboa er ensom høyreback, han er den eneste som kan brukes som høyreback og det posisjonen er viktig når han skal til VM, å finne en som kan klare å spille den posisjonen. Gamboa har vært fantastisk for Rosenborg, å blir bare bedre og bedre. Mikael Dorsin får konkurranse i år på backplass. Jørgen Skjelvik har tatt store steg å har fått vært med i landslagstroppen for Norge. Jørgen Skjelvik kan ta nye steg denne sesongen å kan fort komme inn i landslagstroppen.

Midtbanen har Rosenborg mange unge spillere, som er på vei til å bli gode fotballspillere. De trenger rutine på midtbanen og det har de fått. Morten Gamst Pedersen har signert på en 3 års kontrakt med Rosenborg. Morten Gamst Pedersen har slitt med spilletid i Tyrkia og er glad for å ha kommet til Rosenborg. Morten Gamst Pedersen var en sentralspiller for Blackburn i mange år å fikk spille hele 288 seriekamper for Blackburn, han hadde samtidig mange fine scoringer og hadde mange målgivende pasninger. Rosenborg sin beste midtbanespiller i fjor Mike Jensen var morsom å se på i fjor. Han er en spiller som har god ballkontroll, er villig til å ta løp offensivt og kan skape gode sjanser. Scoret mange fine scoringer, spesielt det første målet mot Odd som var nydelig å se på. Unggutter som Daniel Berntsen, Jonas Svensson og Ole Kristian Selnæs må ta ansvar å vise at i år skal de ta det siste steget.

Offensivt er Rosenborg sterkere enn i fjor. De har beholdt Nicki Bille Nielsen som hadde en ok første sesong for Rosenborg, men scoret alt for lite mål. Alexander Søderlund har et bra toppnivå, men må prøve å unngå skader slik han får spille førstelagsfotball i mange kamper på rad. John Chibuike hadde en god avslutning på sesongen i fjor å kan nok fortsette der han slapp. Riku Riski er nyinnkjøpt til Rosenborg. I fjor hadde han en ganske bra sesong for Hønefoss, men fikk ikke spilt alle kampene, mye plaget med skade, hvis han kan få en sesong uten skader, med et godt Rosenborglag rundt seg, kan det fort bli veldig mange scoringer for finnen. Pål Andre Helland må man heller ikke glemme, tror han kan ta store steg denne sesongen for Rosenborg. Tobias Mikkelsen har det blitt sagt at han gjør det så godt på trening, kanskje i år er året der det fungerer i kamp også for dansken.

Rosenborg kommer til å få en god sesong, med gode resultater tror vi. Rosenborg kommer til å ende opp med seriemesterskapet 2014. Tror ikke de kommer til å vinne cupen, men seriegull kan Rosenborg fort vinne denne sesongen. Tror samtidig at dette kan være sesongen der Pål Andre Helland får sitt skikkelige gjennombrudd, tror han kan være en sentralspiller for dette Rosenborglaget i år.

Spillere inn: Morten Gamst Pedersen, Riku Riski, Bent Sørmo, Lars Stubhaug

Spillere ut: Brede Moe (lån) Jaime Alas, Jon Inge Høiland, Eirik M. Bråthen, Fredrik Midtsjø (lån)

Rosenborg

Share