Tippeligatips 20. Runde 2012

Odd/Grenland – Brann

Odd/Grenland har tapt de siste to kampene. Samtidig har de mistet den beste spilleren i troppen sin som var Torgeir Børven. Odd/Grenland har tapt de to siste kampene med sifrene 1-4 og 1-3, det er en målforskjell på 2-7. Samtidig har Odd/Grenland mistet Magnus Lekven som er klar for dansk fotball.

Brann for sin del er videre i Cupen etter at de slo ut Strømsgodset med 4-3. Samtidig har Brann vært gode i serien i lang periode nå, og er langt oppe på tabellen. Brann har også fått tilbake Erik Huseklepp som har vært en viktig spiller for Brann denne tiden.

Mitt tips for denne kampen er en borteseier. Tror Brann vinner borte i Skien. Odd/Grenland 1-2 Brann er mitt tips for denne kampen. Tippetips B.

Strømsgodset – Lillestrøm

Strømsgodset har hatt litt svak periode i det siste, men jeg tror også det kommer til å bli en jevn kamp mot Lillestrøm.

Lillestrøm har ikke tapt på 6 kamper, og de står med 3-3-0 på de siste 6 kampene sine i Tippeligaen, samtidig har Lillestrøm handlet inn mange nye gode spillere til klubben som kan hjelpe de til høyere høyder.

Mitt tips for denne kampen er at den blir jevn, men tror fort det blir litt mål i kampen. Tror det ender med 2-2 eller 3-2 til Strømsgodset. Her ville jeg gått for HU.

Sandnes Ulf – Sogndal

Sandnes Ulf har slitt i lange perioder nå, med å få spillet til å sitte, og de har ikke vunnet en seierkamp siden de slo Lillestrøm 30. Juni. Sandnes Ulf har fem strake tap siden seieren mot Lillestrøm.

Sogndal gikk på et stortap sist mot Rosenborg da de tapte 0-3. På de siste fem kampene har Sogndal 1-1-3, de har tatt bare fire poeng. Men det er fremdeles bedre enn Sandnes Ulf.

Mitt tips for denne kampen er at det blir en borteseier, men det kan også ende med en uavgjort. 1-1 eller 1-2 til Sogndal er mitt tips. Altså UB her.

Haugesund – Stabæk

Haugesund har hatt en litt dårlig periode, samtidig har de mistet Nikola Djurdjic. Men Haugesund er såpass sterke på hjemmebane, at et hvert lag skal få slite med å slå de der.

Stabæk ligger sist i Tippeligaen, og har bare tatt 10 poeng i årets sesong. Vant sist mot Sandnes Ulf. Uansett om at Stabæk har fått tilbake Veigar Pall Gunnarsson tviler jeg på at det kan hjelpe de til seier mot Haugesund.

Mitt tips for denne kampen er at det kommer til å ende med en komfortabel hjemmeseier. Tror Haugesund vinner kampen 3-1 over Stabæk. Dette blir H.

Hønefoss – Tromsø

Hønefoss har vært kjempegod gjennom så å si hele sesongen, de har også vært oppe på Lerkendal å slått Rosenborg. Hønefoss er det eneste laget som har slått Rosenborg i årets Tippeligasesong.

Tromsø har vært gode på hjemmebane i årets sesong, men på bortebane har de ikke vunnet en eneste kamp i serien.

Mitt tips for denne kampen er at det ender med seier til Hønefoss. Tror Hønefoss vinner kampen 3-1. Dette ender med en H.

Molde – Vålerenga

Molde har vært imponerende på hjemmebane i årets Tippeliga, de står med 8-0-1 på hjemmebane. Molde vant sist på hjemmebane i cupen da de slo ut Sandefjord med 2-1.

Vålerenga har vært bedre etter at Martin Andresen skiftet spillestil for Vålerenga. Nå er de gått oppe på tabellen, og kjemper om gode plasseringer. På bortebane har de vært ganske gode i år og har en fasit på 4-1-4 som er den fjerde beste bortestatestikken i årets Tippeliga.

Mitt tips for denne kampen er at det ender med en hjemmeseier. Men tror det blir en jevn kamp fordi. Molde går av med seieren med 2-1. Dette ender med en H.

Rosenborg – Viking

Rosenborg har forsterket laget sitt noe enormt. Rosenborg har på hjemmebane en statestikk som sier 5-4-1. De har en snittpoengsum på hjemmebane på 1,9 poeng. Hvis Rosenborg skal vinne kampen er de avhengig av en god Borek Dockal, som har dominert den siste tiden for Rosenborg.

Viking har kommet seg i skikkelig knallform, og resultatene blir bare bedre og bedre for Viking sin del. Viking har seks kamper uten tap, men har 5-1-0 på de siste 6 kampene de har spilt. På bortebane har de fått to strake borteseire også. Slo Molde 1-2 og Odd/Grenland 1-4.

Mitt tips for denne kampen er at Rosenborg vinner. Men tror Viking kan sette Rosenborg så godt under press at det ender med 3-2 til Rosenborg. Dette ender med en H.

Fredrikstad – Aalesund

Fredrikstad ligger fremdeles under streken i årets Tippeliga. Spørsmålet er om de kan berge med alle de gode spillerne som de har mistet. Tarik Elyounossi og Etzaz Hussain stod for 10 mål for Fredrikstad nå er de to borte fra plankebyen. På hjemmebane har Fredrikstad 3-1-5, men de har faktisk en positiv målforskjell på hjemmebane på 19-16.

Aalesund har ikke vunnet på bortebane i årets Tippeliga, og dette er vel en god sjanse til å vinne sin første bortekamp for året. Aalesund har vært med i mange av bortekampene, men har ikke fått et skikkelig resultat ut av kampene.

Mitt tips for denne kampen er at jeg tror det kommer til å ende med en uavgjort eller borteseier til Aalesund. Tror det ender tilslutt med 1-1 eller 1-2 til Aalesund. Altså denne kampen blir satt til UB.

Share