Tippeligaen 2015: 1. plass Molde

I år blir året hvor Molde skal ta steget ut i Europa etter noen mislykkede forsøk tidligere år. Tor Ole Skullerud leder Molde i sesong nummer to, og skal begi seg ut i kvalifisering til Champions League i år. Laget fra Romsdal har den sterkeste stallen som er å oppdrive i Tippeligaen, og Skullerud har nesten et luksusproblem når han skal velge spillere.

Klarer ikke Molde å kvalifisere seg til Champions League i år vil det etter alt å dømme være en nedtur for moldenserne. Etter The Double i fjor vil spill i Europa være viktig både for Molde og norsk fotball. Det er på tide at norske lag igjen viser seg fram ute i Europa, og Molde har sjansen til det i år.

Vi tror at Molde ender opp som ener i årets Tippeliga. Ingen kan matche spillerstallen til Molde i Tippeligaen, og Tor Ole Skullerud har vist seg å være en taktisk klok manager. Rosenborg sin stall er den spillertroppen som har nærmest lik bredde som Molde, men har fortsatt et lite stykke opp. At Molde kunne hatt to lag i Tippeligaen med den stallen de har nå er ikke umulig.

nylandPå keeperplass har Molde det som trolig for tiden er Norges beste keeper; Ørjan Håskjold Nyland. Landslagskeeperen er helt klart førstevalget på keeperplassen i Molde, og Ethan Horvath må nok regne med å sitte på benken, med mindre Nyland blir skadet. En trussel mot Molde kan være at Nyland blir solgt til utlandet i løpet av sesongen, noe som ikke er så veldig usannsynlig. Da må nok Skullerud ut på keeperjakt.

Forsvaret til Molde var veldig sterkt, men skulle vise seg å bli enda sterkere. Skullerud var trolig ikke fornøyd og hentet inn Fredrik Semb Berge før sesongstart. 25 år gamle Semb Berge er bare en av mange kvaliteter i forsvarsrekken til Romsdalsklubben. Semb Berge vil mest sannsynlig danne stopperpar med Vegard Forren i årets sesong. Et knallsterkt stopperpar med andre ord. På høyreback vil landslagsspiller Martin Linnes ta plass, mens Per Egil Flo tar venstrebacken.

Martin Linnes vil med sin fart kunne true motstanderlaget framover på banen. Viste i forrige sesong at han bruker farten og blir med framover. Per Egil Flo var på sin side en meget god mann for Molde i fjorårets sesong, og vil nok bli det i år også. Knut Olav Rindarøy er nok interessert i å spille seg inn igjen på laget, og Flo må nok regne med kamp fra ham.

elyounoussiMidt på banen har Molde svært mange å velge imellom, og den mest sannsynlige startoppstillingen vil trolig være slik: Mohamed Elyounoussi (venstre kant), Mattias Moström (høyre kant), Etzaz Hussain og Harmeet Singh på midten. Klubben bør kanskje vurdere å kvitte seg med Pape Pate Diouf, da det er lite sannsynlig at de vil få bruk for ham. Joshua Gatt har kontrakt ut sesongen, og bør kunne vise seg fram tidlig i sesongen. Har vært skadet i 18 måneder og er endelig tilbake.

I angrep for Molde vil det nok stå mellom disse fire spillerne: Ola Kamara, Tommy Høiland, Mushaga Bakenga og Fredrik Gulbrandsen. Bakenga er ute med skade, så vil nok ikke bli å finne på banen med det første. Gulbrandsen sin fart kan skape mye fa for motstanderlagene, og scoret 10 mål i fjorårets Tippeliga. Vi tror at spissparet til Molde vil bestå av Ola Kamara og enten Høiland eller Gulbrandsen. Bakenga vil nok komme inn på laget når han kommer tilbake fra skade.

Spillerstallen til Molde skulle tilsi at klubben tar gull, men en må likevel være litt forsiktig med å love bort gullet. Rosenborg vil nok ligge like bak i år, og selv om vi tipper Molde på toppen av tabellen, så vil nok trønderne kunne utfordre Molde i år.

Share