Tabelltips for Eliteserien 2018

Eliteseriesesongen 2017 var preget av mye forskjellig. Rosenborg ble seriemester med 61 poeng, bare syv poeng foran Molde som endte som nummer to på tabellen. Rosenborg spilte ikke like imponerende fotball som i 2015 eller 2016. Sarpsborg ble årets overraskelse med bronsemedalje da de spilte uavgjort 2-2 i siste kampen mot Molde. Strømsgodset hadde problemer mesteparten av sesongen å lå på nedrykksplass, berget seg med god margin og endte tilslutt opp som nummer fire på tabellen. Brann og Odd som tok sølv og bronse i fjor endte som nummer fem og seks på tabellen i 2017.

Kristiansund hadde også en fantastisk første sesong i Eliteserien der de tilslutt endte som nummer syv på tabellen. Mens Vålerenga og Stabæk endte som nummer åtte og ni på tabellen. Haugesund lå høyt oppe lenge, men falt helt sammen på slutten av sesongen og endte til slutt som nummer ti med fem strake serietap på rad. Mens Tromsø, Lillestrøm og Sandefjord berget seg og ble nummer 11 til 13 på tabellen. De største nedturene i årets Eliteserie er lag som Sogndal som endte som nummer 14 på tabellen og gikk ned fordi de klarte å tape kvalikkampene mot Ranheim. Aalesund og Viking var to klubber som rykket rett ned til OBOS-ligaen.

Eliteserietipset 2018:

 1. Rosenborg 70 poeng
 2. Strømsgodset 60 poeng
 3. Molde 58 poeng
 4. Brann 55 poeng
 5. Vålerenga 52 poeng
 6. Sarpsborg 46 poeng
 7. Odd 45 poeng
 8. Stabæk 44 poeng
 9. Lillestrøm 43 poeng
 10. Bodø/Glimt 40 poeng
 11. Haugesund 38 poeng
 12. Kristiansund 36 poeng
 13. Tromsø 35 poeng
 14. Start 32 poeng
 15. Sandefjord 26 poeng
 16. Ranheim 25 poeng

Toppscorerlisten i fjor ble spennende. Nicklas Bendtner og Ohi Omoijuanfo kjempet en kamp om å bli toppscorer i Eliteserien. Nicklas Bendtner endte tilslutt som toppscorer med 19 seriemål mot Ohi Omoijuanfo sine 17 seriemål. Bjørn Bergmann Sigurdarson endte med 16 seriemål og tok turen bort fra Molde til Rostov i Russland. Mostafa Abdellaoue scoret 16 seriemål for Aalesund som rykket ned til OBOS-ligaen, han har meldt overgang til Strømsgodset. Patrick Mortensen hadde også en god sesong i fjor der han endte som toppscorer for Sarpsborg med sine 12 seriemål totalt.

Foran denne sesongen kan det bli enda mer spennende hvem som blir toppscorer i Eliteserien. Rosenborg har spillere som Alexander Søderlund, Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro og Pål André Helland som fort kan bli toppscorer. Strømsgodset har spillere som Marcus Pedersen, Mostafa Abdellaoue og Eirik Ulland Andersen. Molde har spillere som Fredrik Brustad og Daniel Chima Chukwu. Brann har spillere som Steffen Lie Skålevik og Gilbert Koomson. Vålerenga sin nyinnkjøpte spiss Sam Johnson kan fort hevde seg oppe i toppen, samtidig har du spillere som Benjamin Stokke på Kristiansund, Thomas Lehne Olsen på Lillestrøm. Odd har Torgeir Børven og Torbjørn Agdestein. Navnene er mange og her er vårt tips for toppscorerlisten 2018.

Toppscorertipset 2018:

 1. Nicklas Bendtner Rosenborg 23 seriemål
 2. Sam Johnson Vålerenga 17 seriemål
 3. Marcus Pedersen Strømsgodset 16 seriemål
 4. Ohi Omoijuanfo Stabæk 15 seriemål
 5. Daniel Chima Chukwu Molde 15 seriemål
 6. Alexander Søderlund Rosenborg 14 seriemål
 7. Thomas Lehne Olsen Lillestrøm 12 seriemål
 8. Benjamin Stokke Kristiansund 12 seriemål
 9. Steffen Lie Skålevik Brann 12 seriemål
 10. Patrick Mortensen Sarpsborg 11 seriemål
 11. Kristian Fardal Opseth Bodø/Glimt 11 seriemål
 12. Torgeir Børven Odd 11 seriemål
 13. Samuel Adegbenro Rosenborg 11 seriemål
 14. Torgil Øwre Gjertsen Kristiansund 10 seriemål
 15. Mostafa Abdellaoue Strømsgodset 10 seriemål

På målgivendepasning listen fra i fjor var det spillere som Morten Gamst Pedersen fra Tromsø som endte opp med ti målgivendepasninger og Fredrik Haugen fra Brann som endte opp med det samme. Gjermund Åsen endte opp med ni målgivendepasninger for Tromsø, mens det var en god del spillere som endte opp på åtte målgivendepasninger. Luc Kassi fra Stabæk, Pål André Helland og Mike Jensen fra Rosenborg endte opp med åtte. Mens Krepin Diatta fra Sarpsborg, Tortol Lumanza fra Stabæk, Robert Lundström fra Vålerenga og Bassel Jradi fra Strømsgodset endte opp med syv målgivendepasninger.

Foran denne sesongen kan det bli enda mer spennende. Rosenborg har spillere som Pål André Helland, Mike Jensen, Samuel Adegbenro og Anders Trondsen som kan legge mange målgivendepasninger i løpet av en sesong. Strømsgodset har spillere som Bassel Jradi og Eirik Ulland Andersen. Molde har spillere som Eirik Hestad, Martin Ellingsen og Fredrik Aursnes. Brann har spillere som Fredrik Haugen og Gilbert Koomson. Kristiansund har en spiller som Torgil Øwre Gjertsen som kan legge en del målgivendepasninger i løpet av en sesong. Trond Olsen er også en spiller for Bodø/Glimt som fort kan gjøre det. Mens Tromsø har spillere som Gjermund Åsen og Morten Gamst Pedersen som la mest målgivendepasninger i fjor. Navnene er mange og her er vårt tips for assistlisten 2018.

Assisttipset 2018:

 1. Fredrik Haugen Brann 11 Assist
 2. Mike Jensen Rosenborg 11 Assist
 3. Martin Ellingsen Molde 9 Assist
 4. Torgil Øwre Gjertsen Kristiansund 9 Assist
 5. Eirik Ulland Andersen Strømsgodset 8 Assist
 6. Gjermund Åsen Tromsø 8 Assist
 7. Pål André Helland Rosenborg 8 Assist
 8. Jens Petter Hauge Bodø/Glimt 7 Assist
 9. Gilbert Koomson Brann 7 Assist
 10. Luc Kassi Stabæk 7 Assist
Share