Tabelltips Eliteserien 2020 – 7. plass: Odd

Odd hadde en god sesong i fjor der de ble nummer fire på tabellen. Odd var oppe å kjempet om medalje helt til siste serierunde da de ble knust på bortebane av Haugesund. Rosenborg klarte å sikre seg bronsemedaljen foran laget fra Skien etter seier mot Ranheim i den siste kampen for året. Odd fikk toppscoreren i Eliteserien i 2019 med Torgeir Børven som kom fra de ukjente og scoret hele 22 seriemål. Men denne sesongen kan fort bli litt tøffere når Odd har mistet Dag-Eilev Fagermo som har vært trener for klubben i 12 år, nå skal han trene Vålerenga.

TRENINGSKAMPER:

Odd7 – 0Notodden Lauritsen, Larsen, Ruud,
Kaasa x2, Børven
Odd1 – 0Union Titus Pétange Hoff
CSKA Moskva3 – 1Odd Børven
Tromsø4 – 1Odd Lauritsen
Elfsborg2 – 2Odd Børven x2
Odd4 – 5Rosenborg Børven, Nordkvelle x3
Odd3 – 1Raufoss Kaasa, Berge, Lauritsen
Odd1 – 2Sarpsborg 08 Kachi
Odd2-1StartKachi, Børven

OVERGANGER:

Inn:

Onyekachi Hope Ugwuadu (Sandnes Ulf)

Elias Skogvoll (Mjølner)

Thomas Hallstensen (Florø)

Ut:

Jone Samuelsen (Storm)

Moussa Njie (Partizan, Serbia, tilbake etter lån)

Fredrik Oldrup Jensen (Vålerenga. Var utlånt fra Zulte Waregem, Belgia, i fjor)

Filip Delaveris (Vitesse, Nederland)

André Sødlund (Sandnes Ulf)

SPILLERSTALL:

  Keeper:

Keeperplassen i Odd denne sesongen, blir akkurat den samme som i fjor. Sondre Rossbach har stått i Odd i mange sesonger nå, og er fremdeles førstekeeper for Odd. Egil Selvik er andrekeeper for Odd denne sesongen.

   Forsvar:

Odd har en sterk forsvarsrekke som de har hatt de siste årene, men bredden bakover i forsvaret er ikke akkurat den største. Espen Ruud er høyreback for Odd også denne sesongen. Midtstopperne er som kjent Fredrik Semb Berge og Steffen Hagen. Steffen Hagen fremdeles kaptein for Odd. Venstrebacken foran denne sesongen som i fjor er Birk Risa. Han er den yngste i forsvarsrekken med sine 22 år. Espen Ruud har blitt 36 år denne sesongen, Steffen Hagen har blitt 34 år og Fredrik Semb Berge har blitt 30 år foran denne sesongen. Odin Bjørtuft er en utfordrer i midtforsvaret til Odd denne sesongen, han er kun 21 år gammel, og det er bra for Odd at det kommer opp en ny unggutt som kan ta plassen fra en av de eldre midtstopperne etterhvert.

Midtbane:

    Midtbanen til Odd i år blir litt annerledes enn den som var i fjor. Fredrik Oldrup Jensen har dratt til Vålerenga sammen med Dag-Eilev Fagermo. Vebjørn Hoff tror vi blir ankeret for Odd denne sesongen. Markus Andre Kaasa og Joshua Kitolano tror vi blir de to indreløperne for Odd, men de har gode utfordrere i Fredrik Nordkvelle som hadde en oppvisningskamp mot Rosenborg i treningskampen der han scoret tre ganger. Fredrik Nordkvelle har blitt en eldre mann og har blitt 34 år gammel (35 år i løpet av sesongen), så det er vel på tide med nytt blod på midtbanen også.

Angrep:

    Angrepet til Odd er det også forandringer på. Filip Delaveris som var i Odd i fjor og hadde noen gode kamper, har blitt solgt fra klubben, så de har skaffet seg Kachi som kommer til å være høyrekant denne sesongen, mens Elbasan Rashani blir venstrekanten for Odd. Fjorårets toppscorer Torgeir Børven blir angrepspilleren som skal score målene for Odd også denne sesongen. Bilal Njie og Marius Bustgaard Larsen blir de to ungguttene på kantene som skal ta opp kampen med de to som er faste. Tobias Lauritsen har vært god i treningskampene foran årets sesong og kommer nok til å få litt spilletid i løpet av sesongen, og er et godt andrevalg bak Torgeir Børven i Odd.

    Den beste lagoppstillingen for Odd (4-3-3):

Keeper: Sondre Rossbach

Forsvar: Espen Ruud, Steffen Hagen, Fredrik Semb Berge, Birk Risa

Midtbane: Markus Andre Kaasa, Vebjørn Hoff, Fredrik Nordkvelle

Angrep: Kachi, Torgeir Børven, Elbasan Rashani

Det kan bli en vanskelig tid uten Fagermo som styrmann i Odd, særlig hvis storscorer Børven forsvinner i løpet av sommeren. Har mange unge spillere som trenger å steppe inn for att Odd skal klare seg gjennom en meget tettpakket sesong.

Share