Tabelltips Eliteserien 2020 – 4. plass: Viking

Viking ble tippet på nedrykk av de aller fleste før fjorårets sesong, men Stavanger-laget skulle vise seg å motbevise alle kritikerne og vel så det. Som nyopprykket lag er en 5. plass meget sterkt, og i tillegg fikk de med seg et cupgull. Det den rutinerte Viking-legenden Bjarne Berntsen fikk til i fjor var enestående. Nå handler det om å gjenskape den sesongen med nye forventninger på seg, noe som kan bli tøft etter tapet av viktige nøkkelspillere.

TRENINGSKAMPER:

Swarovski1 – 3Viking Bytiqi, Bjørshol, Tangen
LASK1 – 0Viking 
Viking1 – 1Arendal Sebulonsen
Viking3 – 2Jerv Furdal, Ibrahimaj, Tangen
Viking1 – 3Stabæk Ibrahimaj
Viking(0 – 0)Stabæk 
Tromsø1 – 1VikingVevatne
Viking1 – 2HonkaVevatne

OVERGANGER:

Inn:

Arild Østbø (Rosenborg)

Yann-Erik de Lanlay (Rosenborg)

Sebastian Sebulonsen (Sola)

Joe Bell (Virgina Cavaliers, USA)

Veton Berisha (Brann)

Jefferson De Souza (Brodd)

Hermann Haugen (Egen juniorstall. Var utlånt til Vidar i fjor.)

Ut:

André Danielsen (Lagt opp)

Jostein Ekeland (Sandnes Ulf)

Amund Wichne (Start)

Samuel Kari Fridjonsson (Paderborg, Tyrkia. Var utlånt fra Vålerenga i fjor)

Kristian Thorstvedt (Genk, Belgia)

Usman Sale (KuPS, Finland)

Lasse Berg Johnsen (Raufoss)

Benjamin Källmann (Haugesund, lån. Var utlånt fra Inter, Finland, i fjor.)

Zlatko Tripic (Göztepe, Tyrkia)

Tord Salte (Sandnes Ulf, lån ut sesongen)

SPILLERSTALL:

Keepere:

Rutinerte Iven Austbø motbeviste sine mange kritikere i fjor med å stå frem som matchvinner i mange kamper. Spørsmålet er om Viking vil slippe til yngre krefter i form av Arild Østbø som er hentet inn fra RBK foran denne sesongen og har sittet benk i mange år på Lerkendal.

Forsvar:

På høyrebacken fikk Sonder Bjørshol sitt gjennombrudd i fjor, hvor 25-åringen var stabil og solid kamp etter kamp. På midtstopperplass ble Viljar Vevatne flyttet inn fra venstrebacken, og leverte solide prestasjoner og sto frem som en lederfigur. Ved siden av seg har han Runar Hove, et fyrtårn som var meget farlig på offensiv dødball, endte opp med 2 scoringer og 2 assist. Rutinerte Vikstøl er bra fin å ha i stallen, kan spille venstreback og midtstopper. Axel Andreasson håper de skal bidra på midtstopperplass i år etter å ha vært ute i hele fjor, islending med landskamper for Island og Island U21. Adrian Pereira, sønn av den gamle Viking-spilleren Thomas Pereira, fikk sitt gjennombrudd på laget i fjor. Det ble 2 scoringer og 4 målgivende for 20-åringen.

Midtbane:

På midtbanen finner vi Kristoffer Løkberg, en spiller Bjarne Berntsen er glad i med sin arbeidskapasitet og lederegenskaper. Rundt ham spiller Ibrahimaj indreløper, hvor han hadde en meget bra sesong i fjor med 4 scoringer og 10 målgivende. Energisk og offensiv spiller som også har spilt på kanten. Joe Bell er en nysignering mange har tro på, New-Zealander med landskamper for A-landslaget, liten teknisk playmaker. Lengre fremme på banen er Johnny Furdal som slet veldig med skader i fjor, året før i OBOS var han instrumental i opprykket. Veldig utypisk norsk spiller med fantastisk teknikk og overblikk.

Yann-Erik de Lanlay er hentet tilbake etter en tung tid i RBK med mye skader, mest sannsynlig for å ta over høyrevingen. Der kan også Zymer Bytyqi spille, en spiller man venter litt på skal få sitt ordentlige gjennombrudd. Torsteinbø er en meget lojal spiller som kan nesten spille overalt, brukt mye på de offensive posisjonene i fjor. De har også hentet inn Jefferson De Souza, lokal spiller som har imponert i lavere divisjoner, kanskje kan han slå gjennom i år. Det finnes også flere unge lokale spillere som kan slå igjennom i år, i form av Harald Nilsen Tangen og Sebastian Sebulonsen.

Angrep:

På topp er Veton Berisha tenkt å spille. Etter en meget turbulent tid i Brann hvor han maste om å få dra tilbake til Viking er han endelig i Stavanger. Trenger å levere mye bedre enn han gjorde i Brann. Meget rask bakromsspiss som jobber steinhardt for laget, men sliter med effektivitet foran mål. Tommy Høiland kjemper også om spissplassen, ganske lik spillertype som har fått ett rykte på seg å være en ufordragelig motspiller. Respektable 8 scoringer i fjor. Har også Even Østensen som kom inn som innbytter i mange kamper i fjor, fikk med seg imponerende 4 mål og 2 målgivende. Har øst inn scoringer på lavere nivå tidligere i karrieren.

Beste lagoppstilling (4-3-3):

Keeper: Austbø

Forsvar: Bjørshol, Hove, Vevatne, Pereira

Midtbane: Løkberg, Ibrahimaj, Furdal

Angrep: Bytiqi, Berisha, De Lanlay

Vi tror ikke at forrige sesong var en slump for Viking og at de vil kjempe høyt oppe også i år. Med sin offensive og intense spillestil vil de plage mange lag også i år, sammen med den rutinerte ringreven Bjarne Berntsen som kjenner Viking og Eliteserien inn og ut.

Share