Tabelltips Eliteserien 2020 – 16. plass: Sandefjord

Sandefjord endte som nummer to i OBOS-ligaen i fjor med 65 poeng og tapte kun tre kamper i serien. Sandefjord var ujevne på bortebane i fjor i OBOS-Ligaen der de hadde 7-6-2. På hjemmebane stod de med 12-2-1 på de 15 hjemmekampene. Sandefjord scoret få mål på hjemmebane i fjor og slapp inn få på hjemmebane. De hadde en målforskjell på 22-8 på hjemmebane. Sandefjord har samtidig mistet Pontus Engblom foran denne sesongen som scoret 19 seriemål i fjor for Sandefjord. Erik Mjelde og Håvard Storbæk som har spilt mange kamper i Eliteserien er også ferdig i klubben, så årets utgave av Sandefjord er fort svakere enn fjorårsversjonen av Sandefjord som rykket opp.

TRENINGSKAMPER:

Sandefjord4 – 0FK TønsbergGussiås, Victorio,
Normann Hansen,
Gibson
Sandefjord2 – 3Fram 
Sandefjord1 – 1Grorud Victorio
Sandefjord1 – 3Fredrikstad Jonsson
Sandefjord1 – 0Arendal Gibson
Sandefjord2 – 0NIL-Trysil Rufo, Gibson
Vålerenga1 – 0Sandefjord 
Lillestrøm3 – 3Sandefjord Gibson x3
KFUM1 – 1Sandefjord Palsson
Sarpsborg 083-1Sandefjord Brenden

OVERGANGER:

Inn:

Martin Andersen (Egen juniorstall)

Henrik Falchener (Egen juniorstall)

Herman Solberg Nilsen (Fram, tilbake fra lån)

Sander Risan Mørk (Fram, tilbake fra lån)

Sivert Gussiås (Molde. Var utlånt til Strømmen i fjor.)

Erik Brenden (Lillestrøm)

Kristoffer Normann Hansen (Ull/Kisa)

Zé Eduardo (Klubbløs)

Ut:

Håvard Storbæk (Lagt opp)

Erik Mjelde (Lagt opp)

Ole Breistøl (Ull/Kisa. Var utlånt til Fram i fjor.)

Mohamed Ofkir (Sarpsborg 08)

Pontus Engblom (GIF Sundsvall, Sverige)

Alberto «Tito» Moreno

Walter Viitala (Seinajöki, Finland)

Jakob Maslø Dunsby (Fram)

Marius Høibråten (Sandefjord)

SPILLERSTALL:

Keeper:

Keeperplassen i Sandefjord går til Jacob Storevik denne sesongen. Jesper Granlund blir andrekeeper for Sandefjord. Sandefjord har to unge keepere i stallen og det blir interessant å følge de i løpet av sesongen. Storevik er 23 år (blir 24 i løpet av året), Granlund er 20 år (blir 21 i løpet av året).

Forsvar:

    Forsvaret til Sandefjord denne sesongen er det mye bredde i. Brian Wembangomo som var skadet i 5 måneder har fått kommet seg i gang igjen til denne sesongen. Han er nok førstevalget på høyrebacken, mens Vidar Ari Jónsson er andrevalget. Lars Grorud og Marius Høibråten var lenge midtstopperduoen til Sandefjord, men etter at viktige Høibråten dro til Bodø/Glimt blir det nok Enric Vales som stepper inn der. Anton Krajl er venstrebacken til Sandefjord denne sesongen, som han var i fjor. Emil Jonassen var sterkt ønsket til Sandefjord foran denne sesongen, men han vraket Sandefjord og gikk istedenfor til Stabæk.

Midtbane:

    Midtbanen til Sandefjord denne sesongen er veldig jevn. Emil Palsson er en spiller som spilte bra i fjor på midtbanen, og Enric Valles er også en spiller som har spilt mye der. De har samtidig hentet inn en ny spiller på midtbanen som heter Ze Eduardo. Eduardo har spilt i forskjellige klubber som Ajax, Parma, Empoli, Padova og Boavista. I Ajax var han på utlån i 2009/10 sesongen, men fikk ingen kamper for Ajax. Parma var han året etter på lån, der han fikk to seriekamper, dermed kjøpte Parma Ze Eduardo, men han fikk kun 4 ganger når klubben eide han. William Kurtovic er også en spiller som kan være interessant å følge med i årets sesong på den sentrale midtbanen til Sandefjord.

    Offensive midtbanen til Sandefjord har de fått tak i Erik Brenden fra Lillestrøm. Han kan være en spennende spiller foran årets sesong som kan skape en del målpoeng fra sin høyre midtbaneposisjon. Kristoffer Normann Hansen har blitt spådd som en spiller som kommer til å ha masse målpoeng. Han kan være en interessant spiller som kommer til å spille offensivt i banen. Rufo er den spilleren på laget som er artisten. Han er nøkkelspilleren i laget hvis Sandefjord skal ha en god sesong. Stefan Mladenovic er også en spiller som Sandefjord har offensivt i laget sitt.

Angrep:

    Spissplassen denne sesongen står mellom Sivert Stenseth Gussiås og George Gibson. Sivert Stenseth Gussiås kom fra Molde og har ikke vært så imponerende som George Gibson har vært i treningskampene. Gibson har scoret seks mål på de ni kampene Sandefjord har hatt i oppkjøringen.

Den beste lagoppstillingen for Sandefjord (4-2-3-1):

Keeper: Jacob Storevik

Forsvar: Brian Wembangomo, Lars Grorud, Marc Vales, Anton Krajl

Midtbane: Enric Valles, Ze Eduardo

Offensiv Midtbane: Erik Brenden, Kristoffer Normann Hansen, Rufo

Angrep: George Gibson

Vi tror Sandefjord skal få slite veldig i år. De fleste nøkkelspillerne fra OBOS-ligaen i fjor er borte, hvor det er mange unge spillere som må stå frem i år. Selv om Cifuentes er en meget god trener på Eliteserie-nivå skal han få slite med å holde Sandefjord oppe.

Share