Tabelltips Eliteserien 2020 – 13. plass: Strømsgodset

Strømsgodset var spådd til å ha en god sesong i 2019. Men Strømsgodset skuffet så mye at de ikke var langt i fra å rykke ned. Strømsgodset var lenge under streken, men klarte å berge seg godt ut av det når de kom til de siste kampene i Eliteserien 2019. Strømsgodset avsluttet sterkt i fjor der de vant 6-0 i sin siste kamp på Marienlyst Stadion mot Brann, som hadde kollapset helt på slutten av sesongen.

TRENINGSKAMPER:

Strømsgodset5 – 2Hobro Salvesen, Mawa x2,
Maigaard, Hove
Strømsgodset0 – 3Dynamo Kiev 
Strømsgodset0 – 5Bodø/Glimt 
Krylya Sovetov0 – 2Strømsgodset Salvesen, Mawa
Strømsgodset1 – 0Tromsø Salvesen
Strømsgodset1 – 3Vålerenga Salvesen
Strømsgodset0 – 0Mjøndalen 
Strømsgodset1 – 0Stabæk Ikaunieks

OVERGANGER:

Inn:

Halldor Stenevik (Sogndal, tilbake fra lån)

Morten Sætra (Strømmen, tilbake fra lån)

Sebastian Pedersen (Florø, tilbake fra lån)

Simen Hammershaug (Asker, tilbake fra lån)

Marcus Mølvadgaard (Randers, Danmark)

Niklas Gunnarsson (Sarpsborg 08)

Janis Ikaunieks (Liepaja, Latvia)

Ut:

Muhamed Keita (Ohod, Saudi-Arabia)

Martin Hansen (Hannover 96, Tyskland)

Arnar Thor Gudjonsson (Grorud. Var utlånt til Fram i fjor)

Andreas Nyhagen (Moss, lån ut sesongen. Var utlånt til Grorud i fjor)

Martin Rønning Ovenstad (Mjøndalen)

Henning Hauger

Lars Sætra (Tromsø)

Christopher Lindquist

Mounir Hamoud (Lagt opp)

Loti Celina

Hasan Hüseyin Duman (Åssiden)

Mathias Finnestad (Florø, lån ut sesongen. Var utlånt til Flint i fjor.)

Mathias Gulliksen (Florø, lån ut sesongen)

Jacob Glesnes (Philadelphia Union, USA)

Martin Spelmann

Mathias Gjerstrøm (Kongsvinger, lån gjort permanent)

SPILLERSTALL:

Keeper:

    Keeperplassen denne sesongen står mellom to menn. Viljar Myhra tror vi får førstekeeperplassen også denne sesongen foran Morten Sætra. Viljar Myhra har ikke akkurat vært noe imponerende siden han har vært andrekeeper bak Sondre Rossbach i Odd. Han har liksom ikke tatt plassen helt.

Forsvar:

    Forsvaret til Strømsgodset er det mye interessant i foran denne sesongen. Lars Christopher Vilsvik spiller fremdeles på Strømsgodset og er nok høyreback også denne sesongen, uansett om han har blitt 31 år gammel. Nicholas Mickelson blir nok backup på høyrebacken. Midtstopperplassen denne sesongen tror vi går til Duplexe Tchamba og Niklas Gunnarsson. Ari Leifsson kommer til å være en utfordrer til de to midtstopperne. Prosper Mendy var førstevalget før sesongen for Strømsgodset på venstrebacken, men han har fått en langtidsskade og det kan se stygt om han kommer til å spille for Strømsgodset i 2020 sesongen i Eliteserien. Jonathan Parr blir fort venstrebacken som må ta plassen denne sesongen og må ha en bedre sesong enn det han hadde i fjor. Lars Sætra og Mounir Hamoud er ferdig i klubben. Hamoud har vært der i mange år og gjort sakene sine godt i Strømsgodset. Men Strømsgodset mistet kanskje en av sine viktigste spillere foran denne sesongen da Jakob Glesnes har prøvd lykken i USA.

Midtbane:

På midtbanen til Strømsgodset blir det nok Herman Stengel som kommer til å være den sittende midtbanespilleren. Mikkel Maigaard er soleklar som indreløper for Strømsgodset denne sesongen, hadde en kjempesesong da han kom fra Raufoss, enorm døballfot. Johan Hove tror vi kan få sitt skikkelige gjennombrudd denne sesongen, og vi tror at han kommer til å få være den andre indreløperen denne sesongen. Kristoffer Tokstad er en spiller som fort kan bli brukt sentralt på midtbanen, men han kan også brukes som kantspiller. Han passer best på høyrekanten. Henning Hauger var også en spiller som ikke fikk fornøyet kontrakten sin og Martin Spelmann sin kontrakt med terminert foran denne sesongen.

Angrep:

Offensivt i banen kan det blir veldig interessant. Marcus Mølvadgaard kan være en interessant spiller denne sesongen, men han får fort konkurranse fra Kristoffer Tokstad og Janis Ikaunieks. Spissplassen denne sesongen går sånn som i fjor til Lars Jørgen Salvesen som har vært veldig skarp denne sesongen i treningskampene. Moses Mawa blir nok venstrekant denne sesongen, og det kan bli interessant å se på samarbeidet mellom Mawa og Salvesen. Sebastian Pedersen og Mustapha Fofana er to spillere som skal prøve å utfordre plassen til Salvesen. Muhamed Keita har nok en gang forlatt Strømsgodset foran 2020 sesongen og det kan blir interessant å se hvordan Strømsgodset klarer seg fremover i år.

    Den beste lagoppstillingen til Strømsgodset (4-3-3):
Keeper: Viljar Myhra

Forsvar: Lars Christopher Vilsvik, Duplexe Tchamba, Niklas Gunnarsson, Jonathan Parr

Midtbane: Mikkel Maigaard, Herman Stengel, Johan Hove

Angrep: Kristoffer Tokstad, Lars Jørgen Salvesen, Moses Mawa

Selv om Strømsgodset kom seg veldig i fjor, tror vi på en tung sesong på gamle gress i år. De spiller fin offensiv fotball, men ser altfor svake ut bakover i banen etter tapet av Glesnes.

Share