Tabelltips Eliteserien 2020 – 12. plass: Ålesund

Ålesund var suverene i OBOS-ligaen i fjor, endte på 79 poeng, 14 poeng over Sandefjord på 2. plass. Under Lars Bohinen sin ledelse er Ålesund meget vanskelig å score på med sin solide 3-backslinje, og på topp har de spillere som kan avgjøre helt på egenhånd. Mange ser på Ålesund som det sterkeste av de 3 nyopprykkede lagene, selv om de har mistet nøkkelspillere i Thrandarsson og Gueye

TRENINGSKAMPER:

Aalesund1 – 2BrattvågAgdestein 
Aalesund0 – 1Bodø/Glimt 
Aalesund4 – 2Hødd Nordli, Gretarsson,
Fridjonsson x2
Brann1 – 3Aalesund Castro x3
Molde5 – 2Aalesund Fet, Nordli
Aalesund1 – 3Ranheim TF Castro

OVERGANGER:

Inn:

Håvard Mork Breivik (Egen juniorstall)

Sigurd Haugen (Union Saint-Gilloise)

Daan Klinkenberg (Inter Turku, Finland)

Simen Bolkan Nordli (HamKam)

Gudmund Kongshavn (Tromsø)

Shaquill Sno (Telstar, Nederland)

Parfait Bizoza (Raufoss)

Jordon Mutch (Gyeongnam, Sør-Korea)

Ut:

Tarjei Omenås (Lagt opp)

Kaj Ramsteijn

Robert Sandnes (Lagt opp)

Aron Thrandarson (OB, Danmark)

Wilmer Azofeifa (Sarpsborg 08, tilbake etter lån)

Jerome Meade

Marius Berntzen (Øygarden)

Kenny van der Weg

Kristoffer Hay (Bryne)

Tega George (Strømmen)

Pape Gueye (Kortrijk, Belgia)

Brunstad Fet (Bodø/Glimt, lån)

SPILLERSTALL:

Keepere:

På keeperplassen ser det ut til å bli en ganske jevn fight. Andreas Lie har vært fast over de siste årene og levert solid, men nå har de også hentet inn Kongshavn fra Tromsø, som også har vist seg levere bra på Eliteserie-nivå.

Forsvar:

Ålesund spiller med vingbacker i sin formasjon, hvor Shaquill Sno kjemper om høyre vingbackplassen. Nederlender med fortid i Ajax-akademiet. Jørgen Hatlehol er fleksibel og kan spille på både høyre og venstre vingback, leverte stabilt i OBOS-ligaen i fjor og fikk seg 4 scoringer. På midtstopperplass er det mye duellkraft, hvor islendingen Daniel Gretarsson har vokst til å bli den store lederen i forsvaret. Ved sin side får han nok fort nyervervelsen Daan Klinkenberg, nederlender som kommer fra finsk fotball. Jonas Grønner kjemper også om en av de 3 plassene, sammen med aldrende Oddbjørn Lie som nok ikke kan spille 30 kamper, men er meget nyttig i troppen. Ståle Stålinho Sæthre kan spille både på midtstopperplassen og sentralt på midtbanen, meget fleksibel og nyttig spiller. Det samme gjelder det nye kjøpet Bizoza fra Raufoss i OBOS-ligaen, kan spille midtstopper, høyreback og sentral midtbane. På venstrebacken finner vi nok en islending i David Olafsson som etablerte seg på laget i fjor og bør ha gjort nok til å ha tilrevet seg den plassen også i år.

Midtbane:

Fredrik Carlsen er en meget viktig spiller for Bohinen, han er arbeidsjernet som holder strukturen på den sentrale midtbanen. Videre kan Bohinen velge å spille 3 eller 2 sentrale midtbanespillere avhengig av hva han ønsker, hvor han har stor bredde på denne posisjonen. Jordan Mutch er en spennende tilvekst med fortid i Premier League med Cardiff, med i den siste tiden har karrieren dalt nedover med spill i Sør-Korea. Petter Orry Larsen gjør alltid en god jobb for laget, har scoringer i seg med sine dype løp fra midtbanen. Bizoza og Ståle Sæthre kan spille sentralt, i tillegg til Uzochukwu, men han har slitt enormt med skader. Nenass var også mye inn og ut i fjor, hvor det blir meget spennende å se hvordan Bohinen komponerer denne lagdelen.

Fremover på banen har ikke stallen mange utpregede vingtyper, men heller offensive midtbanespillere. Simen Nordli er hentet inn fra Ham-Kam og er meget spennende, 20-åring med 12 scoringer i OBOS-ligaen i fjor, forventes å få en viktig rolle i år. Niklas Castro var OBOS-ligaens beste spiller i fjor og blir nok Ålesund sin viktigste spiller i år med tanke på å skaffe målpoeng. Hele 17 scoringer i fjor, og ble til og med tatt opp på det chilenske landslaget. Spiller ofte i mellomrommet bak spissene, men kan også ligge helt fremme som spiss. 

Angrep:

Oppe på topp sliter de noe foran sesongstarten med Fridjonsson ute med skade, men han ryktes å skulle være tilbake ganske fortløpende i sesongstarten. Litt tyngre sesong i fjor med bare 6 scoringer, men før det hadde han hele 19 mål i OBOS-ligaen. Tanksenter som er nesten umulig å slå i lufta. Agdestein var meget uheldig og skadet seg for resten av sesongen, men inn har det kommet en erstatter i Sigurd Haugen som prøvde seg ute i belgisk fotball. Var veldig målfarlig i sin tid i OBOS-ligaen med Sogndal.

Beste lagoppstilling (3-5-2)

Keeper: Lie

Forsvar: Gretarsson, Lie, Klinkenberg

Midtbane: Sno, Mutch, Nordli, Carlsen, Olafsson

Angrep: Fridjonsson, Castro

Vi tror Ålesund er ett såppas solid lag at de klarer å holde seg unna den verste nedrykksskampen denne sesongen.

Share