Tabelltips Eliteserien 2020 – 11. plass: Haugesund

Haugesund hadde en god sesong også i fjor der de hadde mye problemer i klubben. Eirik Horneland forsvant plutselig som førstelagstrener for Haugesund. Ibrahima Wadji ble tatt i doping, samtidig så hadde de mange sentrale spillere ute mye av sesongen. Fredrik Pallesen Knudsen og Benjamin Karamoko som skulle være midtstopperne til Haugesund forrige sesong var nesten borte hele sesongen. Alexander Stølås fikk en skade tidlig i sesongen da han var på sitt beste. Joakim Våge Nilsen som også er en sentral brikke i laget var skadet mesteparten av sesongen. Haugesund ble nummer syv på tabellen i fjor og hvis de hadde unngått alle de skadene så kunne det også gått enda bedre. Haugesund var også tapende finalist i cupfinalen mot Viking.

TRENINGSKAMPER:

Haugesund3 – 2Dalian Pro Ibrahim, Velde, Kallman
Haugesund4 – 2Åsane Leite, Sandberg, Kallevåg x2
Haugesund0 – 2Start 
Stabæk4 – 1Haugesund Velde
Haugesund(0 – 0)Sandnes Ulf 
Haugesund3 – 0BrannKallman x2, Krygård

OVERGANGER:

Inn:

Shuaibu Ibrahim (Kongsvinger, tilbake fra lån)

Herman Fossdal (Djerv 1919, tilbake fra lån)

Ulrik Fredriksen (Sogndal)

Benjamin Källmann (Inter, Finland, lån ut sesongen. Var utlånt til Viking i fjor)

Mads Berg Sande (Øygarden)

Alexander Ammitzbøll (AGF Aarhus, Danmark, lån ut sesongen)

Ut:

Maciej Gostomski (Bytovia Bytow, Polen)

Pascal Gregor (Lyngby, Danmark. Var utlånt fra Helsingør, Danmark, i fjor)

Douglas Bergqvist (Östersund, Sverige, tilbake etter lån)

Martin Samuelsen (Hull, England. Var utlånt fra West Ham, England, i fjor)

Herman Fossdal (Djerv 1919, lån gjort permanent)

Oscar Snorre (Lyngby, Danmark, tilbake etter lån)

Sondre Tronstad (Vitesse, Nederland)

Anthony Ikedi (Øygarden, lån gjort permanent)

Dennis Horneland (Vard, lån fram til sommeren)

Ibrahima Kone (Adana Demirspor, Tyrkia, lån fram til sommeren)

SPILLERSTALL:

Keeper:

Keeperplassen i Haugesund har vært ganske enkel etter at Per Kristian Bråtveit forlot klubben. Helge Sandvik stod bra i fjor og kommer til å være førstekeeper også i år. Frank Stople blir andrekeeper foran denne sesongen.

 Forsvar:

Forsvaret til Haugesund denne sesongen kommer til å være sterkt. Mikkel Desler som er høyreback i klubben kommer til å få fornyet tillitt på backen. Fredrik Pallesen Knudsen og Benjamin Karamoko er de to midtstopperne som vil være faste på dette laget. Benjamin Tiedemann Hansen hadde en god sesong i fjor for Haugesund og er en reel utfordrer for de to midtstopperne. Ulrik Fredriksen er hentet fra Sogndal og har fått prøvd seg mye som høyreback i treningskampene. Han er også en solid midtstopper, men det er ikke feil å prøve flere spillere i flere posisjoner slik at de har dobbel dekning overalt. Alexander Stølås hadde en bra start på sesongen i fjor helt til han ble skadet, da tok Thore Pedersen over på venstrebacken og gjorde sakene sine godt. Alexander Stølås blir nok førstevalget på venstrebacken, men Thore Pedersen er en god nummer to bak Stølås.

Midtbane:

Midtbanen til Haugesund tror vi blir bestående av Joakim Våge Nilsen i den sittende midtbaneposisjonen, mens Christian Grindheim og Bruno Leite blir de to indreløperne. Kevin Krygård som spilte en del Europakamper i fjor må komme seg på samme høyde slik at bredden blir bedre på midtbanen.

Angrep:

Offensivt er det litt mer å ta av i Haugesund. Niklas Sandberg tror vi blir høyrekant denne sesongen, er en spiller som er veldig god sentralt i banen, og kan være en spiller som kan være i forskjellige posisjoner. Kristoffer Velde tror vi kommer til å spille på venstrekanten, mens Torbjørn Kallevåg tror vi blir back-up løsningen på kanten. På spissplassen er det interessant. Benjamin Källman som spilte for Viking i fjor er i Haugesund i år, og vi tror han blir førstespiss for Haugesund. Wadji er ferdig å sonet dopingdommen sin til sommeren, og kan fort være tilbake for fullt i slutten på juli og ta tilbake plassen som midtspiss i Haugesund. Ibrahim Shuaibu var på utlån til Kongsvinger i fjor, og har ikke slått helt til i Haugesund og vi tror han skal få slite med å danke ut spillere som Benjamin Källman og Ibrahima Wadji når han er tilbake fra suspensjonen.

    Den beste lagoppstillingen for Haugesund (4-3-3):

Keeper: Helge Sandvik

Forsvar: Mikkel Desler, Fredrik Pallesen Knudsen, Benjamin Karamoko, Alexander Stølås

Midtbane: Christian Grindheim, Joakim Våge Nilsen, Bruno Leite

Angrep: Niklas Sandberg, Benjamin Källman, Kristoffer Velde

Vi tror Haugesund blir litt dårligere i år enn i fjor, men holder seg et godt stykke unna nedrykk.

Share