Tabelltips Eliteserien 2020 – 1. plass: Molde

Etter 4 år uten seriegull klarte Molde FK i 2019 å stoppe Rosenborg sin seiersrekke og hente hjem sitt fjerde seriegull. De endte opp som suverene seriemestere, hvor de endte på 68 poeng, 14 poeng over Bodø/Glimt på 2. plass. De går inn som favoritter til å ta seriemesterskapet på nytt denne sesongen, men vil nok få større kamp av RBK i år som skal gjenreise seg etter en tøff sesong. Ett stort fokus vil bli lagt på å komme seg ut i Europa, hvor de ikke har vært siden 2016. De røk ut i den siste Europa League play-off kampen både i 2018 og 2019.

TRENINGSKAMPER:

Molde3 – 1HøddJames, Eikrem, Loevik 
Kristiansund BK1 – 1Molde Ellingsen
Molde4 – 0Kongsvinger Mostrøm x2, Hussain,
Aursnes
Molde1 – 0Krasnodar Knudtzon
Molde1 – 0Rostov Mostrøm
Molde5 – 2Aalesund James, Ellingsen, Knudtzon,
Eikrem, Mostrøm
Molde2 – 0Lillestrøm Christensen, James
Molde1 – 2Sogndal James

OVERGANGER:

Inn:

Tobias Svendsen (Nest-Sotra, tilbake fra lån)

Martin Roseth (Sogndal, tilbake fra lån)

Stian Gregersen (Elfsborg, Sverige, tilbake fra lån)

John Kitolano (Wolverhampton, England, lån i to år)

Marcus Holmgren Pedersen (Tromsø)

Ola Brynhildsen (Stabæk, fra 1.juli)

Ut:

Sivert Gussiås (Sandefjord. Var utlånt til Strømmen i fjor.)

Emil Breivik (Raufoss, lån forlenget ut sesongen)

Tobias Hestad (Stjørdals-Blink, lån ut sesongen. Var utlånt til Asker i fjor.)

Daniel Chima Chukwu (Taizou, Kina. Var utlånt til Heliongjiang Lava Spring, Kina, i fjor.)

Mathias Eriksen Ranmark (HamKam, lån ut sesongen)

Ruben Gabrielsen (Toulouse, Frankrike)

Simen Hagbø (Levanger. Var utlånt til Brattvåg i fjor.)

Jacob Nyland Ørsahl (Notodden, lån ut sesongen)

Vegard Forren (terminert kontrakt)

SPILLERSTALL:

Keepere:

Molde er godt forspent på keeper-plassen, Andreas Linde har vokst til å bli en meget solid keeper i Eliteserien. Reservekeeper Cranix har også fått vist seg frem når Linde var skadet i fjor, og har forbedret seg etter en ustabil start.

Forsvar:

Haraldseid var bankers på høyrebacken, har enorm løpskraft hvor han blir som en ekstra ving-spiller med sine evige overlapper nedover høyresiden. Men etter skaden hans er det nå Holmgren Pedersen som må steppe inn, en ung 19-åring som gjorde sine ting bra i Tromsø i fjor, men spilte da på midtbanen.

På midtstopperplass ser det noe tynt ut for øyeblikket. Den viktige kapteinen og lederfiguren Ruben Gabrielsen har dratt til Toulouse. Ekstra ille er det at også Vegard Forren har forlatt klubben kort tid før seriestart på grunn av gamblingproblemer. Moe har sagt at ingen nye midtstoppere hentes inn, hvor Bjørnbak og Gregersen hentet tilbake fra lån til Elfsborg blir midtstopperparet. Backup her blir unggutten Roseth. Det ser meget tynt ut på denne posisjonen, og kan fort bli noe som koster Molde mange poeng gjennom sesongen.

Kristoffer Haugen opptar venstrebacken, har en meget bra venstrefot som leverte 6 målgivende pasninger i fjor. Det unge talentet John Kitolano er også hentet tilbake til Norge, med en fortid i Odd, etter å ha spilt i England for Wolverhampton.

Midtbane

På sentral midtbane har Molde mange alternativer. Etzaz Hussain har signert ny kontrakt med klubben og bør forventes å være ett førstevalg. Har en meget bra pasningsfot og et vinnerinstinkt og krigerevne som kan bli viktig i Europa. Aursnes blir den hardtarbeidende ballvinneren ved siden av, dekker enormt med meter i løpet av en kamp. De har også Ellingsen som spilte mange kamper i fjor og hadde en fin utvikling, i tillegg til Sjølstad som også fikk sine minutter.

Lengre fremme i banen har Molde ett arsenal av offensivt krutt. Ulland Andersen kan spille på venstrekanten eller bak spissen, er tilbake etter å ha vært ute i hele fjor, har ett fantastisk skuddbein og frisparkfot. Knudtzon kan spille på begge kantene, og er meget nyttig med sin store fart. Eirik Hestad er driblekanten som skjærer inn fra høyre, var en av de viktigste i Molde sitt offensive spill i fjor med 4 mål og 11 målgivende. Ola Brynhildsen er også hentet inn fra Stabæk, U21-landslagsspiller med potensiale til å spille i utlandet i fremtiden. Bolly kan også spille på begge vingene, har enorm fart med sliter veldig med skader. Tobias Svendsen er ett lokalt talent som forhåpentligvis får sjansen i år, men det kan bli vanskelig med den enorme bredden Molde har. Bak spissen kan Tobias Christensen spille, meget teknisk spiller med et følsomt venstrebein. Men på den posisjonen er det Magnus Wolf Eikrem som skal spille, ledestjernen hele Molde sin offensiv kretser rundt. Endte opp med 11 mål og 9 målgivende, sakket en del av mot slutten av sesongen.

Angrep: Leke James har vært ryktet bort, men ser ut til å bli i Molde for øyeblikket. Fysisk sterk spiss som dominerer i Eliteserien, ble Molde sin toppscorer i fjor med 17 mål. Ohi er en meget bra back-up å ha, hvor han var den spissen som startet sesongen i best slag i fjor, endte opp med 15 mål. Sesongstarten er i fare for ham p.g.a en meniskskade

Beste lagoppstilling (4-2-3-1)

Keeper: Linde

Forsvar: Haraldseid, Bjørnbak, Gregersen, Haugen

Midtbane: Eikrem, Hussain, Ohi, Ulland Andersen, Hestad

Angrep: James

Vi tror Molde igjen vinner seriegullet, hvor de har veldig bred tropp som vil takle det enormt tette kampprogrammet som kommer. De har en enorm spillstyrke offensivt hvor de kommer til å score mye mål også i år, eneste spørsmålstegnet er midtstopperparet.

Share