Tabelltips Eliteserien 2019 – 9.plass: Lillestrøm

Lillestrøm klarte seg igjen fra nedrykk forrige sesong hvor de fortsatt ikke har rykket ned fra den øverste divisjonen i Norge. Men som klubb har de større forventninger på seg enn å kjempe om å unngå nedrykk, noe avslutningen på sesongen i fjor viste. Inn kom den meget rutinerte treneren Jørgen Lennartsson som virkelig løftet laget, og særlig da med spillerne han fikk i Smarason og Pedersen som var lysende. Nå forventes det en sesong uten frykt for nedrykk og kanskje en reise til øvre halvdel av tabellen.

Treningskamper:

2.02.2019LillestrømAvlystStabæk
 Lillestrøm2 – 0Ljungskile
09.02.2019Djurgården1 – 1Lillestrøm
17.02.2019Rostov1 – 1Lillestrøm
25.02.2019Lillestrøm2 – 1Kongsvinger
02.03.2019Helsingborg2 – 1Lillestrøm
08.03.2019Lillestrøm1 – 3Kristiansund BK
12.03.2019Lillestrøm1 – 1Molde
16.03.2019Lillestrøm2 – 0HamKam
22.03.2019Lillestrøm4 – 4Vålerenga

Overganger:

INN:

Ebiye Moses (tilbake fra Strømmen etter lån)

Charles Ezeh (tilbake fra Strømmen etter lån)

Tobias Salquist (Waasland-Beveren, Belgia)

Daniel Gustavsson (Elfsborg, Sverige)

Alex Dyer (lånt inn fra Elfsborg, Sverige frem til sommeren)

UT:

Erling Knudtzon (Molde)

Stefan Antonijevic (Sogndal)

Martin Falkeborn (Syrianska FC, Sverige)

Emil Ødegaard (lån til Grorud ut sesongen)

Gary Martin (Valur, Island)

Marius Amundsen (kontrakt utgått)

Petter Mathias Olsen (lån til Hamarkameratene ut sesongen)

Sivert Westerlund (Asker)

Ifeanyi Matthew (lån til Osmanlispor, Tyrkia frem til sommeren)

Lars Ranger (lån til Ullensaker/Kisa ut sesongen)


På keeperplassen regner man med at skal Maric skal fortsette å stå i mål. Etter en tung start på LSK-karrieren har han vist seg som en solid keeper. Har estlandske Igonen i bakhånd.

Forsvarsmessig er det mye rutine og spillere som har spilt sammen en lang stund. Mats Haakenstad kan bekle høyrebacken, sammen med Alexander Melgalvis som også kan spille på høyrekant. Lederen i midtforsvaret Frode Kippe ser ut til å ta nok en sesong, har nå passert 41 år. Sliter med farten med gjør ofte opp for seg med smart posisjonering. Tobias Salquist er ny fra dansk fotball og sees på av mange som en fin forsterkning, skal vist være en meget hurtig midtstopper. Simen Kind Mikalsen har stor rutine for LSK med 122 kamper. Det ser kanskje litt tynt ut på denne posisjonen ettersom Marius Amundsen og Stefan Antonijevic har forlatt klubben, men kanskje noen av unggutta kan steppe opp, som f. eks 22-årige Sheriff Sinyan som er et stort talent men som har slitt med skader, og 18-årige Tobias Sandberg med mange aldersbestemte landskamper. På venstreback finner vi sliteren og arbeidsjernet Simen Rafn, leverer også greit offensivt med 1 mål og 4 assist i fjor.

Man regner med at LSK vil fortsette i sin 4-4-2 eller 4-4-1-1 formasjon også denne sesongen. På høyresiden kan Alexander Melgalvis spille som er blitt en slags kultfigur med sine langskudd og sprell utenfor og på banen. Kristoffer Ødemarksbakken bør man kunne forvente å se mer av i år på kanten, spennende offensiv vingtype som fikk 7 kamper fra start og ble byttet inn 9 ganger. Sentralt på midtbanen har Ifeanyi Mathew dratt noe som kan sees på som et stort tap, men han var litt uvanlig under pari forrige sesong. Daniel Pedersen som kom inn fra dansk fotball var fantastisk fra første spark da han kom inn og er bankers sentralt på midtbanen, smart spiller som styrte det meste som foregikk. Sliteren Fredrik Krogstad får nok også mye spilletid i år, men kan også få kamp om plassen mot nyinnhentede Alex Dyer fra Elfsborg som er en teknisk playmaker. Erik Brenden kan spille på midten og på kantene og viste seg frem fra en positiv side i fjor. Det er mange spillere på midtbanen som er fleksible i hvor de kan spille, hvor det blir spennende og se hvordan Lennartsson vil stille opp laget. Daniel Gustavsson bør være klar på venstrekanten, spennende offensiv ving hentet fra Elfsborg som har fine offensive tall derifra gjennom sesongene, hadde dog en svakere sesong i fjor med bare 2 mål på 19 kamper.

På spissplass forventes det at det skal leveres målpoeng. Smarason kan man nesten regne som en spiss med hvor offensiv han er, var aldeles lysende da han kom inn i LSK og løftet laget med sin mentalitet og målfarlighet, 7 mål på 13 kamper taler sitt. Thomas Lehne Olsen er en meget farlig bakromsspiss som bør score tosifra også i år, burde faktisk ha scoret mye mer enn de 12 andre han hadde i fjor med alle de store sjansene han brente. Gary Martin har dratt til islandsk fotball, så da er det ikke veldig stor bredde bak de to. Men de har nok forhåpninger om at de to nigerianerne som har vært på utlån til Strømmen i fjor, Ezeh og Ebiye. Særlig da Ebiye som hadde 12 kamper og 6 mål.

Forventet/beste lagoppstilling:

Keeper: MARIC

Forsvar: HAAKENSTAD, SALQUIST, KIPPE, RAFN

Midtbane: ØDEMARKSBAKKEN, PEDERSEN, DYER, GUSTAVSSON

Angrep: LEHNE OLSEN, SMARASON

Mange trodde at LSK skulle befinne seg på øvre halvdel i fjor, det slo ikke til, i år vil de nok spås ganske høyt igjen. Argumentene finnes der med en solid trener og ett inntog av kvalitetsspillere som virkelig kan dominere i Eliteserien. Men man sliter med å riste helt av seg synet på en underpresterende klubb som ofte inneholder en del kaos og sjelden har alt på stell. Vi tror LSK ender ca. midt på tabellen på en 9. plass.


Share