Tabelltips Eliteserien 2019 – 15.plass: Mjøndalen

Mjøndalen er tilbake igjen i Eliteserien etter å ha rykket opp med minst mulig margin, 1 poeng over Ålesund. De var bunnsolide defensivt gjennom hele sesongen med bare 24 innslupne mål på 30 kamper. Vegard Hansen er fortsatt trener og håper å ha tatt lærdom fra sist gang de var oppe og måtte ta den tunge turen ned igjen til OBOS-ligaen.

Treningskamper:

12.01.2019Raufoss1 – 3Mjøndalen
18.01.2019Notodden1 – 3Mjøndalen
26.01.2019Mjøndalen2 – 2Fredrikstad
03.02.2019Vålerenga0 – 2Mjøndalen
 Mjøndalen3 – 3Norrby
20.02.2019Odd1 – 0Mjøndalen
02.03.2019Mjøndalen2 – 1Sandefjord
08.03.2019Mjøndalen3 – 1Skeid

Overganger:

INN:

Sondre Liseth (Nest-Sotra)

Fredrik Brustad (Molde)

Dagur Dan Thorhallsson (lån fra Keflavik, Island frem til sommeren)

Akeem Latifu (Sogndal)

UT:

Jonathan Lindseth (Sarpsborg 08)

Mads Westlie Gundersen (Åssiden)

Ousseynou Boye (kontrakt utgått)

Anders Klemensson (Oppsal)

Andreas Hellum (lån til Strømmen ut sesongen)

Sebastian Temte Hansen (lån til Notodden ut sesongen)


På keeperplassen sliter de, som de nesten alltid har gjort. Keeper Bokwe fikk en alvorlig skade i en treningskamp hvor han brakk hele beinet og er mest sannsynlig ute hele sesongen. Inn har de hentet Faye Lund på lån fra Rosenborg, spilte fast for Levanger i OBOS-ligaen i fjor.

Forsvarsmessig er Mjøndalen meget solide. Latifu er blitt signert for høyrebacken etter å ha imponert på prøvespill, har Eliteserie-rutine fra Ålesund. Har også Alexander Betten Hansen som også kan spille midtstopper, 22 kamper i fjor. Midtstopperparet er ekstremt solid og har spilt sammen lenge nå, Sondre Johansen og Quint Jansen. Duellsterke krigere som Eliteseriespissene skal få slite med. På venstreback er Vetle Dragsnes, løpsmaskin på venstresiden som spilte alle 30 kampene i fjor. Joackim Olsen Solberg kan også spille der, men blir også brukt en del sentralt på midtbanen og venstreving, spennende og se hvor Vegard Hansen vil bruke han i år. En av lagets viktigste spillere med sin frispark og dødballfot som Mjøndalen er avhengige av med sitt dødballfokus.

Sentralt på midtbanen skal Christian Gauseth ligge som ankeret, begynner å dra på årene men spiller på sin rutine og evne til å lese spillet. Mads Gundersen har dratt fra klubben, i tillegg til Jonathan Lindseth, hvor det da ser litt tynt ut med arbeidsjern på midtbanen som virkelig kan trenges i Eliteserien. De har hentet inn ett islandsk talent i Dagur Thorhalsson på 19- år som er en boks-til-boks spiller, men man kan ikke stole fullt og helt på han enda. Sånn ståa er nå ser det ut som nå vil Olsen Solberg spille sentral midtbane med den dårige dekningen de har der, men forsterkninger kan komme inn. De har unggutter i Sebastian Hansen og Henrik Gulden som også kan komme inn å gjøre en jobb.

Offensivt har de hentet inn Fredrik Brustad som kan spille både høyrekant og spiss. Perfekt i Mjøndalen sin spillestil hvor mye vil handle om kontringsspill. Det er forhåpninger om at Brustad skal få ut mer sluttprodukt enn det han har gjort de siste sesongene og ikke bare tilby fart der oppe. Diomande kan spille på begge vingene, har ikke kommet seg 100% tilbake i form etter den horrible skaden han fikk sist gang de var i Eliteserien, 14 kamper i fjor fra start med 1 scoring og 3 assist. Det blir fort kamp mellom han og Jibril Bojang om en kantplass, han spilte 9 kamper fra start og hadde 3 scoringer og 1 assist. På topp har de kjempen Olivier Occean som fortsatt holder det gående, meget viktig oppsspillspunkt og nesten umulig å stoppe hvis han får de rette innleggene. Sondre Liseth hentet inn fra Nest-Sotra er en ganske lik spilletype med tanke på fysikken, men er mindre og mer eksplosiv, 8 mål i OBOS-ligaen i fjor.

Forventet/beste lagoppstilling:

Keeper:LUND

Forsvar: LATIFU, JANSEN, JOHANSEN, DRAGSNES

Midtbane: BROCHMANN, GAUSETH, SOLBERG

Angrep: BRUSTAD, LISETH, BOJANG     


Mjøndalen kommer opp som underdogs i Eliteserien nok en gang, men er mye mer solide nå enn de var sist gang. De er enormt vanskelig å bryte ned å kommer til å være en plage å spille mot. Spørsmålet er offensiven hvor de har veldig lite å spille på, noe som kan bli deres fall. De har også en liten stall som er veldig utsatt for skader som nok kommer til å komme. Det kommer til å satses på dødballer som de har stor spisskompetanse i og som mange andre Eliteserie-lag vil slite med. Vi tror det blir for tungt for Mjøndalen og at de havner på 15. plass og rykker ned.   

   

Share