Tabelltips Eliteserien 2019 – 13.plass: Ranheim

Ranheim ble dømt nord og ned av så å si alle i fjor men overrasket hele Norge med sin tøffe offensive spillestil. De endte langt unna nedrykk på 7. plass med 42 poeng og 13 poeng ned til nedrykk. Under Svein Maalen skapte de et kollektiv for det meste bygd opp av lokale trøndere som kjente hverandre ut og inn. Nå har de mistet den del profiler, og med deres økonomi handler det om igjen å få frem lokale trøndere som skal utvikle seg til å klare ‘det vanskelige andreåret’ som alltid kommer frem mot nyopprykkede lag som klarte seg første sesongen.

Treningskamper:

28.01.2019Ranheim TF0 – 2Östersund
03.02.2019Ranheim TF4 – 0Stjørdals-Blink
 Ranheim TF6 – 1Kolstad
16.02.2019Ranheim TF2 – 3Kristiansund BK
17.02.2019Ranheim TF4 – 1Byåsen
22.02.2019Ranheim TF0 – 0Strømsgodset
25.02.2019Ventspils3 – 1Ranheim TF
 Ranheim TFAvlystStabæk
28.02.2019Ranheim TF1 – 0Rosenborg
18.03.2019Ranheim TF2 – 1Levanger
24.03.2019Ranheim TF(0 – 0)Sundsvall
 Sundsvall1 – 1Ranheim TF

Overganger:

INN:

Ivar Sollie Rønning (HamKam)

Erlend Sørhøy (Kolstad)

Adria Mateo Lopez (Levanger)

Glenn Walker (tilbake fra Stjørdals-Blink etter lån)

Marius Augdal (tilbake fra Stjørdals-Blink etter lån)

Olaus Skarsem (lån fra Rosenborg ut sesongen)

Jørgen Olsen Øveraas (Egersund)

Fredrik Vinje (Rosenborg)

Torbjørn Heggem (lån fra til Rosenborg ut sesongen)

UT:

Andreas Klausen Helmersen (tilbake til Rosenborg etter lån)

Oskar Andreassen (Strindheim)

Kristoffer Løkberg (Brann)

Aslak Fonn Witry (Djurgården, Sverige)

Karl Morten Eek (Steinkjer)

Andreas Rye (Byåsen)

Odin Thiago Holm (Vålerenga)

Sivert Solli (lån til Stjørdals-Blink ut sesongen)

Fredrik Vinje (lån til Stjørdals-Blink ut sesongen)

Jakob Tromsdal (lån til Stjørdals-Blink ut sesongen)

Mats Lillebo (lån til Stjørdals-Blink frem til sommeren)


På keeperplassen finner vi Even Barli, var meget viktig i fjor hvor han sto frem med kampavgjørende redninger i en del kamper. Med tanke på Ranheim’s åpne spillestil vet han at han vil få mange skudd mot seg, noe han har håndtert meget bra så langt.

Forsvarsmessig er tapet av Witry stort på høyrebacken, løpsmaskinen har dratt til Djurgården. Dette kan nok føre til at Alseth vil ta over høyrebacken etter å ha blitt hentet i fjor og fått tid på seg til å komme inn i gruppa. Daniel Kvande fortsetter på midtstopper etter å ha spilt så å si alt i fjor, mens Ivar Furu blir stoppermakkeren etter å ha spilt seg inn på laget etter at Rismark dro til Brann. På venstreback spiller Aleksander Foosnæs, Eirik Tønne kan også dras ned dit men spiller nok mest venstreving i år.

Sentralt på midtbanen er Eirik Valla Dønnem bankers, er selve motoren i Ranheim-laget. Har enorm spilleforståelse og styrer hele det offensive spillet til Ranheim fra en dyp playmakerposisjon, slår nesten aldri en feilpasning. De har også hentet inn Lopez fra Levanger, en liten teknisk spiller som vil passe bra inn i Ranheim sin spillestil. Mads Reginiussen hadde en kjempesesong i fjor med sine bidrag offensivt, 9 mål og 2 assist er sterkt fra en sentral midtbanespiller. De har også flere spennende trøndere som kan få gjennombruddet i år i tekniske Sondre Sørlokk og Erlend Sørhøy. Magnus Stamnestrø er en fleksibel spiller som gjør stor nytte i stallen. På høyrekanten spiller Øyvind Storflor, viktig med sin rutine opp mot de mange unge spillerne på laget, har fortsatt en meget bra høyrefot på døballer.

På topp forventes Michael Karlsen å fortsette. Fysisk oppspillspunkt som er meget viktig for å involvere hele laget offensivt, er nesten mer en falsk nier enn spiss til tider. Ivar Sollie Rønning er hentet fra Ham-Kam og får nok noen sjanser i Eliteserien i år, har vært meget god i oppkjøringen. Scoret 10 mål i OBOS-ligaen i fjor.

Forventet/beste lagoppstilling:

Keeper: BARLI

Forsvar: ALSETH, FURU, KVANDE, FOOSNÆS

Midtbane: REGINIUSSEN, VALLA DØNNEM, LOPEZ         

Angrep: STORFLOR, KARLSEN, TØNNE

Ranheim skal prøve seg på den vanskelige andresesongen og mange tror også nå at de skal rykke ned. Tapet av spillere som Witry, Løkberg og Rismark etter halv sesong i fjor vil merkes på en klubb som ikke bare kan hente inn erstattere. Med med sitt sterke kollektiv og innarbeidede spillestil skal det ikke så mye mer til for å kunne hevde seg i Eliteserien. Vi tror Ranheim ender på en 13. plass.

Share