Helland var med å knuse Aalesund

Rosenborg og Aalesund skulle møtes på Lerkendal, og det var ventet en del trøndere på kamp i den første runden av Tippeligaen. Vi har tippet Rosenborg på en andreplass i årets Tippeliga, mens Aalesund på en 10. plass. Det skulle kunne bli en grei kamp for trønderne på hjemmebane. Aalesund bør kanskje vurdere forsterkning framover på banen i løpet av sesongen, for det er vanskelig å se hvem andre enn Leke James som skal score målene.

hellandPål Andre Helland åpnet målkontoen etter at bare ett minutt av kampen var spilt. En glipp i forsvaret til Aalesund fører til at sunnmøringen kan sette ballen enkelt i mål. Etter 14 minutters spill er ingen andre enn Helland på plass igjen. Han spilles fri av Midtsjø og øker ledelsen til 2-0. Etter 40 minutters spill er det Alexander Søderlund som øker til 3-0. Det er etter et innlegg fra Selnæs at Søderlund setter ballen i mål fra bare fem meters hold. Det står 3-0 til pause.

 

Det kan ikke gå mye verre i andreomgang for Aalesund, og de setter innpå Akeem Latifu og Tero Mäntylä i pausen. Rosenborg virker å ha god kontroll på kampen, og Søderlund setter inn sitt andre mål for dagen når 70 minutter er spilt. Etter 75 minutter kunne Helland økt ledelsen til 5-0, men bommer på straffe. Etter 79 minutter blir Pål Andre Helland byttet ut. Tomas Malec som kom inn for Alexander Søderlund øker ledelsen til 5-0 når det har gått 85 minutter av kampen.

Det ender med 5-0 til Rosenborg, og Aalesund hadde ingenting å stille opp med på Lerkendal i dag. En fullt fortjent seier til trønderne med andre ord.

Share