Rosenborg BK: De mest lovende spillerne i 2023

Rosenborg er en av de mest suksessrike klubbene i Norge, med 26 seriemesterskap og 12 cupmesterskap. I 2023-sesongen deltok de i NM, men røk ut mot Stjørdals-Blink. Klubben deltar også i Europa Conference League. De har Kjetil Rekdal som trener og Markus Henriksen som kaptein. Rosenborg har også flere unge og talentfulle spillere som kan bli stjerner i fremtiden. Her er noen av dem:

Jayden Nelson

Jayden Nelson er en 21 år gammel kanadisk venstreving som kom fra Toronto FC i februar 2023. Han er en rask og teknisk spiller som kan skape sjanser og score mål. Han har en markedsverdi på cirka 4 millioner euro og har scoret ett mål i Eliteserien så langt. Han har også spilt for det kanadiske landslaget og vært med på å vinne CONCACAF Gold Cup i 2021.

Carlo Holse

Carlo Holse er en 24 år gammel dansk angripende midtbanespiller som kom fra FC København i januar 2020. Han er en kreativ og målfarlig spiller som kan spille både sentralt og på kanten. Han har en markedsverdi på cirka 2,5 millioner euro og har scoret ett mål i Eliteserien så langt i år. Han har også spilt for det danske U21-landslaget og vært med på å vinne EM i 2019.

soccer.ru, CC BY-SA 3.0

Santeri Väänänen

Santeri Väänänen er en 21 år gammel finsk sentral midtbanespiller som kom fra HJK Helsinki i januar 2023. Han er en sterk og arbeidsom spiller som kan bidra både defensivt og offensivt. Han har en markedsverdi på 600 000 euro og har spilt flere kamper i Rosenborg-trøya siden han kom til klubben. Han har også spilt for det finske U21-landslaget og vært med på å kvalifisere seg til EM i 2023.

Agon Sadiku

Agon Sadiku er en 20 år gammel kosovisk-finsk midtspiss som kom fra Honka i januar 2023. Han er en hurtig og målrettet spiller som kan utnytte rom og avslutte med begge bein. Han har en markedsverdi på cirka 600 000 euro og har scoret ett mål for Rosenborg så langt. Han har også spilt for det finske U19-landslaget og vært med på å vinne Nordic Cup i 2021.

Oscar Aga

Oscar Aga er en 22 år gammel norsk spiss som kom fra svenske Elfsborg og skrev under en kontrakt med Rosenborg i mars 2023. Han er en kraftfull spiller som kan vinne dueller og kan godt score med å heade ballen i mål. Han har en markedsverdi på 400 000 euro og har scoret ett mål i Eliteserien så langt. Han har også spilt for det norske U21-landslaget og vært med på å kvalifisere seg til EM i 2023.

Disse fem spillerne er noen av de mest lovende fotballspillerne i Rosenborg i 2023, men det finnes også andre som kan utvikle seg og imponere i fremtiden. Rosenborg har alltid hatt et godt øye for talenter og det gjenstår å se hva som skjer videre med klubben som foreløpig ligger på en niendeplass i Eliteserien.

Sverre Halseth Nypan

Rosenborgs nye stjerneskudd Sverre Halseth Nypan er en 16 år gammel fotballspiller som spiller for Rosenborg. Han er en midtbanespiller som kan spille både sentralt og på kanten. Han har imponert med sine tekniske ferdigheter, sitt overblikk og sitt målinstinkt. Han har allerede satt flere rekorder i sin unge karriere, og har blitt sammenlignet med tidligere Rosenborg-legender som Øyvind Storflor og Steffen Iversen. Nypan startet sin fotballkarriere i Nardo, en klubb fra Trondheim som spiller i 2. divisjon. Han ble oppdaget av Rosenborg da han var 13 år gammel, og fikk trene med A-laget til Rosenborg i en alder av 14 år. Der utviklet han seg raskt, og ble en del av U15- og U16-landslagene til Norge. Han scoret to mål på syv kamper for U15-landslaget i 2021, og ett mål på tolv kamper for U16-landslaget i 2022.

I januar 2022 signerte Nypan sin første profesjonelle kontrakt med Rosenborg, som viste at klubben hadde stor tro på hans potensial. Bare noen måneder senere, i april 2022, signerte han en ny kontrakt som varte til 2025, og ble forfremmet til A-laget. Han fikk tildelt draktnummer 41, og ble inkludert i troppen til flere kamper i Eliteserien. Den 6. november 2022 fikk Nypan sin historiske debut for Rosenborg, da han startet i bortekampen mot Jerv i nest siste serierunde. Han spilte hele kampen som Rosenborg vant 4-2, og ble tidenes yngste RBK-spiller fra start i en Eliteserie-kamp, med 15 år og 322 dager. Han slo dermed Ola By Rises rekord fra 1977, samt John Hou Sæters rekord som den yngste Rosenborg-debutanten i alle turneringer, og Magnus Holtes rekord som den yngste spilleren i seriesammenheng for Rosenborg.

Han var med på å sikre sølvmedaljen for Rosenborg, som endte på andreplass bak Molde i Eliteserien 2022.I 2023-sesongen har Nypan fortsatt å vise seg frem for Rosenborg, og har fått mer spilletid under trener Kjetil Rekdal. Han har spilt fem kamper i Eliteserien så langt, og har scoret sitt første mål for klubben. Det skjedde den 13. mai 2023, da han utlignet til 1-1 mot Bodø/Glimt på Aspmyra Stadion. Med det ble han den yngste målscoreren i Rosenborgs historie i en Eliteserie-kamp, med 16 år og 145 dager. Nypan har fått mye ros og oppmerksomhet for sine prestasjoner, både fra media, fans og eksperter. Mange mener at han er et av de største talentene i norsk fotball, og at han har en lysende fremtid foran seg. Noen har også spekulert i om han kan bli solgt til en større klubb i utlandet, eller om han kan bli tatt ut til det norske A-landslaget snart. Nypan selv har sagt at han er glad for å spille for Rosenborg, og at han vil fortsette å jobbe hardt for å utvikle seg som spiller. Han har også sagt at han har lært mye av å spille med og mot mer erfarne spillere, og at han har fått god støtte fra lagkameratene, treneren og klubben. Han har også sagt at han har et godt forhold til familien sin, som har fulgt ham tett gjennom hans fotballkarriere. Sverre Halseth Nypan er et navn som mange fotballfans vil høre mer om i årene som kommer. Han er en spiller som har vist at han har både talent, vilje og personlighet til å nå langt i fotballverdenen. Han er Rosenborgs nye stjerneskudd, og kanskje Norges neste store fotballhelt.

Share