Molde vinner over Ventspils i Champions League

Det er Jazzfestival i Molde, og laget spilte i kveld mot det latviske laget Ventspils. Det var forventet at Molde skulle ta en enkel hjemmeseier mot det latviske laget i Champions League. Seriemesterskapet i fjor har gitt laget fra Romsdal muligheten til å kvalifisere seg til Champions League. Molde FK stilte med samme lagoppstilling som de hadde i kampen mot Vålerenga i forrige serierunde.

Molde var klart best spillemessig i førsteomgang, og hadde flest sjanser. Ole Gunnar Solkjærs lag hadde derimot problemer med å sette ballen i mål, selv om de hadde nok av sjanser. Magne Hoseth var tilbake på banen for hjemmelaget, og til sin faste plass på venstrekanten, men ble byttet ut etter bare 42 minutt på grunn av en skade. Like før Hoseth ble byttet ut hadde han en kjempesjanse som gikk rett i tverrliggeren. Etter første omgang mellom Molde og Ventspils hadde Molde hatt 6 sjanser, mens bortelaget stod med 0.

Etter 52 minutter fikk Molde frispark fra cirka 30 meters hold, og innlegget gikk til Davy Claude Angan som satte ballen enkelt i mål. Molde dominerer etter at scoringen har kommet, og etter at 72 minutters spill får Molde straffe. Vegard Forren setter ballen enkelt i mål, og det står 2-0 til Molde. Det er tydelig at Ventspils sine spillere ikke klarer å henge med, for de har mer enn nok med å forsvare seg. Ventspils har ingen sjanse mot laget fra Rosensens By.

Etter 83 minutter skal det bli enda et mål for Molde og Davy Claude Angan. Han finter ut en Ventspils-spiller, og kommer alene med kepper, og setter den i mål. Molde vinner 3-0 over Ventspils, og skal møte Ventspils i Latvia i neste kvalifiseringskamp i Champions League.

Amerikaneren Joshua Gatt forøvrig en strålende kamp, og kan bli ettertraktet av utelandske klubber om han fortsetter slik. Så spørs det om Moldefansen er fornøyd med været som har vært under jazzen, kampen er de fleste ihvertfal fornøyd med. Det var litt over 7000 supportere på Aker Stadion, som så hjemmelaget slå Ventspils. Moldes neste kamp er på lørdag, og da spiller de mot Viking hjemme på Aker Stadion i Tippeligaen.

Tror du at Molde klarer å kvalifisere seg til Champions League? Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet om hva du tror, eller delta i diskusjonen på vår Facebook-side.

Share