Messi overrasker alle: Klar for Inter Miami

Lionel Messi (35) har tatt en sjokkerende avgjørelse om sin fotballfremtid. Den argentinske stjernen velger å forlate Paris Saint-Germain og fortsette karrieren i USA og MLS, hvor han skal spille for David Beckhams klubb Inter Miami.

Messi avslørte sin beslutning i intervjuer med spanske medier onsdag kveld, etter måneder med spekulasjoner om hans neste stoppested. Mange trodde han ville følge i fotsporene til sin gamle rival Cristiano Ronaldo og signere en lukrativ kontrakt med en klubb i Saudi-Arabia. Andre trodde han ville vende tilbake til Barcelona, klubben hvor han ble en av tidenes beste spillere.

Men Messi har valgt å gå til Miami, en by hvor han allerede eier eiendom. Inter Miami er delvis eid av Beckham, en av de få fotballspillerne som kan matche Messi i global berømmelse. Overgangen er også et PR-kupp for MLS, som fortsetter sin kamp for å bli en stor aktør i amerikansk idrett. Sist gang ligaen hentet en spiller av Messis kaliber var da Beckham gikk til Los Angeles Galaxy i 2007.

Ifølge The Athletic har MLS tilbudt Messi en inntektsdelingsavtale med Adidas og Apple TV+, som sender ligaen i USA. Det har også vært rapporter om at Messi, som Beckham, vil få muligheten til å eie et MLS-lag når han legger opp.

Messi forlater PSG etter to år i den franske hovedstaden, hvor han vant Ligue 1 og Champions League. Han fyller det eneste store hullet på sin CV i desember, da han ledet Argentina til VM-tittelen. Han har scoret over 800 mål i sin karriere for klubb og land, og er den eneste spilleren som har vunnet Ballon d’Or syv ganger.

Foto: Tasnim News Agency, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Messi er ventet å debutere for Inter Miami i juli, etter at hans kontrakt med PSG utløper 30. juni. Han vil møte et lag i krise, som ligger sist i MLS og sparket manager Phil Neville forrige uke. De har heller ikke et permanent stadion, og spiller midlertidig i Fort Lauderdale, men har planlagt å bygge ny stadion.

Men Messi er vant til å snu ting rundt på banen, og vil utvilsomt løfte nivået på laget og ligaen. Han vil også tiltrekke seg mange fans og medieoppmerksomhet til den voksende sporten i USA. Det er ingen tvil om at Messi har tatt en modig og spennende avgjørelse om sin fotballfremtid.

Share