Mario Balotelli sender Italia til EM-Finale

Italia skulle møte Tyskland i semifinalen i EM. Italia som slo England på straffesparkkonkurranse på søndag, har hatt kortest tid til å restituere seg til kampen. Tyskland slo Hellas i kvartfinalen 4-2.

I den første omgangen var det ganske jevnt, og begge lag hadde sine sjanser. Tyskland med gode sjanser som de ikke klarer å utnyte, mens Italia setter de sjansene de får i kampen. Mario Balotelli setter først inn 0-1 til Italia på hodet etter 20 minutter, etter 36 minutter får Mario Balotelli ballen i bakrommet og går noen steg, før han banker ballen opp i krysset og gjør slik at det står 0-2 til Italia. Mario Balotelli feirer med å ta av seg trøya og får betalt med gult kort, dette var Mario Balotelli sitt tredje mål i EM. Italia går til pause med 0-2 over Tyskland.

I den andre omgangen må Tyskland gjøre noen grep for å prøve å få inn en scoring slik at det kan bli litt spenning igjen i kampen. Tyskland tar innpå spillere som Miroslav Klose og Marco Reus, ut går Lukas Podolski og Mario Gomez. Tyskland presser på i starten, men klarer ikke å få ballen i mål, mer utover omgangen blir det mer jevnere igjen, mens Italia er skumle på kontringer. Tyskland bestemmer seg for å ta ut Jerome Boateng og setter innpå Thomas Müller får å få enda mer offensiv kraft i det tyske landslaget. Mario Balotelli blir også tatt av for Antonio di Natale etter 69 minutter spill. Mesut özil setter inn 1-2 etter 90+2 minutter på straffespark, det står 1-2 mellom Tyskland og Italia.

Kampen ender med 1-2 til Italia som slår ut Tyskland ut av EM. Mario Balotelli sender Italia til finalen der de skal møte Spania.

Share