Marcus Pedersen klar for SK Brann!

AV EVEN LÜBECK

Marcus Pedersen signerte for Brann tidligere i dag. Det opplyser bergensavisen Bergens Tidene, som videre forteller at det er usikkert om urokråka blir klar til torsdagens cupoppgjør mot Odd. Kontrakten strekker seg ut 2016, men agenten til Marcus Pedersen, Jack Karadaz, bekrefter at Pedersen og Brann har blitt enige om en nedrykksklausul, det vil si at spilleren selv kan forlate klubben etter sesongslutt om Brann rykker ned til 1.divisjon. Klubben Pedersen kommer fra, nederlandske Vitesse, har sikret seg en videresalgsklausul om Brann blir nødt til å selge Pedersen.

Pedersen ble fra tidlig alder kjent som et av Norges absolutt største fotballtalenter, og fikk blant annet mye oppmerksomhet for et treningsopphold i Liverpool. Han begynte seniorkarrieren sin i HamKam, der han fikk debuten bare 16 år gammel. Før 2009-sesongen gikk han til Strømsgodset, der han markerte seg umiddelbart med to mål i sin første kamp. For fire år siden ble han altså solgt til Vitesse, der han igjen scoret i debuten.

I fjor sommer var han en sentral del av U21-landslaget som vant EM-bronse i Israel. Han scoret i åpningsmatchen mot Israel, men det ble med det ene målet. Han har debutert på A-landslaget også, og har så langt i sin karriere fått to kamper med flagget på brystet.

640px-Marcus_Pedersen_(Vitesse_Arnhem)_-_Norway_national_under-21_football_team_(01)

Foto: Wikipedia.

Marcus Pedersen før U-21 EM i Israel i 2013, hvor han gjorde en god figur.

 

Share