Eliteserietipset 29. Serierunde 2018

Kristiansund – Brann Søndag 11.11.2018 Klokka 18.00

Kristiansund har vært sterke den siste tiden og tok en sterk borteseier mot Stabæk på lørdagen. De ligger som nummer fem på tabellen. Kristiansund har vunnet de siste fire seriekampene i Eliteserien og har satt rekord med 43 poeng denne sesongen, i fjor endte de opp med 40 poeng. Kristiansund har på de siste seks seriekampene 5-0-1. Det ene tapet kom i bortekampen mot Ranheim. Bendik Bye er toppscorer for Kristiansund denne sesongen med 9. Seriemål.

Brann har 2-1-1 på de siste fire seriekampene, og vant kampen mot Strømsgodset på søndag med 3-1. Brann ligger som nummer to på tabellen med 55 poeng etter 28 serierunder og har Molde tett bak seg med 53 poeng. Brann har kun tapt tre bortekamper denne sesongen, de har kommet mot Molde, Vålerenga og Tromsø. De står med 8-3-3 på bortebane og er det nest beste bortelaget i årets sesong av Eliteserien. Steffen Lie Skålevik står med 9. Seriemål for Brann denne sesongen, mens Daouda Bamba står med 2. Seriemål for Brann og 7. Seriemål for Kristiansund denne sesongen.

Brann og Kristiansund har møtt hverandre fem ganger i OBOS-ligaen og Eliteserien. Brann har overtaket med 3-0-2. Det har vært spilt to kamper i Kristiansund en i OBOS-ligaen og en i Eliteserien. Brann vant kampen de spilte i OBOS-ligaen, men tapte den de spilte mot Kristiansund i fjor i Eliteserien, der står statistikken med 1-0-1.

Vi tror det blir en jevn kamp, men at Kristiansund fortsetter den gode sesongen sin og tar hjem seieren. Kristiansund vinner denne kampen 2-1. Denne kampen setter vi H.

Start – Rosenborg Søndag Søndag 11.11.2018 Klokka 18.00

Start har hatt en tøff uke der de møtte Molde på mandagen hjemme og tapte 1-3. De dro senere til Lerkendal og tapte cup-semifinalen på torsdag på overtid med 1-2. I helgen gikk de på et stortap i serien mot Sandefjord. Sandefjord ga seg ikke før det stod 4-1. Start står med 6-2-6 på hjemmebane denne sesongen. De har to strake tap i serien med sifrene 2-7 totalt. Kevin Kabran er toppscorer for Start med 6. Seriemål denne sesongen.

Rosenborg har hatt en bedre uke for sin del. Slo Brann i Bergen, tok seg til cupfinale med scoring i det siste sekund mot Start og vant hjemme mot Odd på Søndag. Rosenborg er så å si seriemestere og er med i cupfinalen for tredje gang på fire år. Rosenborg for sin del er det beste bortelaget i årets sesong der står de med 9-2-3. Rosenborg har tatt åtte poeng på de siste fire seriekampene og står med 2-2-0. Alexander Søderlund er toppscorer for Rosenborg bare med 8. Seriemål denne sesongen. Mike Jensen er nest toppscorer med 6. Seriemål. Mens Nicklas Bendtner, Pål Andre Helland og Anders Konradsen står med 5. Seriemål hver denne sesongen.

De sist syv seriekampene som er spilt i Kristiansand er det Rosenborg som har overtaket. De står med 6-1-0 mot Start. De står også med en målforskjell på 17-6 på de syv siste seriekampene i Kristiansand.

Vi tror at Start kommer til å få det tøft også denne kampen. Rosenborg går seirende ut av denne kampen og sikrer seg dermed pokalen for fjerde sesong på rad i Eliteserien. Denne kampen ender med 0-2 til Rosenborg. Denne kampen setter vi en B.

Bodø/Glimt – Vålerenga Søndag 11.11.2018 Klokka 18.00

Bodø/Glimt har vært svake den siste tiden og ligger som nummer elleve på tabellen med 30 poeng. På de siste syv seriekampene har ikke Bodø/Glimt vunnet. De står med 0-3-4 på de sist syv seriekampene. Bodø/Glimt har ikke vært gode på hjemmebane denne sesongen og er sesongens nest svakeste hjemmelag. De har 4-5-5 på hjemmebane denne sesongen, de har ikke vunnet de siste tre seriekampene på hjemmebane. Kristian Fardal Opseth er toppscorer med 10. Seriemål.

Vålerenga har også vært dårlig den siste tiden og står med 1-2-4 på de siste syv seriekampene. Seieren kom hjemme mot Start en kamp de vant 3-2 tilslutt. Vålerenga ligger som nummer åtte på tabellen med 38 poeng på 28 seriekamper, de har også negativ målforskjell denne sesongen. Sist runde spilte de uavgjort hjemme mot Sarpsborg, nå møter de et desperat Bodø/Glimt som bør ha poeng og kanskje fort tre for å berge seg denne sesongen. Sam Johnson er toppscorer for Vålerenga med 11. Seriemål denne sesongen.

På Aspmyra har Vålerenga hatt det største overtaket mellom Bodø/Glimt og Vålerenga. På de siste 12 seriekampene oppe i Bodø har det endt med fire Vålerenga seire, seks uavgjorte og to seire til Bodø/Glimt. De siste tre kampene har Bodø/Glimt vært det sterkeste laget med 1-2-0.

Vi tror det blir en tett og jevn kamp. Vi går for et uavgjort i denne kampen. Her tror vi det ender med 2-2. Her går vi for en U.

Molde – Haugesund Søndag 11.11.2018 Klokka 18.00

Molde har vært solide den siste tiden og ligger som nummer tre på tabellen, kun to poeng bak Brann som har sølvmedaljen. Molde tok en sterk seier oppe i Tromsø på Søndag, der de vant 4-2. Molde har på de siste seks kampene 5-1-0 og er formlaget i Eliteserien for øyeblikket. Molde er også det beste hjemmelaget i serien og kommer nok til å være det etter at sesongen er avsluttet. Molde står med 10-1-3 på hjemmebane denne sesongen. Erling Braut Håland er toppscorer for Molde med 12. Seriemål denne sesongen, men er vel fort skadet ut sesongen.

Haugesund ligger på en fjerdeplass på tabellen, tre poeng bak Molde. Haugesund har vært gode den siste tiden og står med 4-0-1 på de siste fem seriekampene i Eliteserien. Haugesund står med 6-3-5 på bortebane denne sesongen. Haugesund er uansett sikret å bli topp fire denne sesongen siden det er så langt ned til nummer fem på tabellen. David Akintola er toppscorer for Haugesund denne sesongen med 8. Seriemål.

Molde står med 7-1-3 mot Haugesund på Aker Stadion, men de siste fem seriekampene er det Haugesund som har overtaket med 3-1-1. Molde vant 1-0 i fjor mot Haugesund.

Vi tror at Molde kommer til å ta seieren hjemme og utfordre Brann om sølvmedaljen. Molde går av med en 3-1 seier mot Haugesund. Denne kampen går vi for en H.

Odd – Stabæk Søndag 11.11.2018 Klokka 18.00

Odd hadde en fantastisk form før de møte lag som Haugesund og Rosenborg borte, der det endte med tap. Odd ligger som nummer syv på tabellen med 40 poeng. Odd har vært gode hjemme den siste tiden og står med 4-2-0 på de siste seks hjemmekampene i Eliteserien. Odd står med 8-3-3 på hjemmebane denne sesongen og er nummer seks på hjemmetabellen. Elbasan Rashani er toppscorer for Odd med 7. Seriemål denne sesongen.

Stabæk ligger som nummer 15 på tabellen, og har 25 poeng på 28 seriekamper, det er tre poeng opp til sikkerplass og de er desperate med å få med seg poeng fra Skien, helst tre om de vil berge plassen. Stabæk har vært fryktelig dårlig borte denne sesongen, og er det eneste laget i Eliteserien som ikke har vunnet en bortekamp. De står med 0-5-9 på bortebane og har kun tatt fem fattige poeng borte denne sesongen. Stabæk står også med 0-2-3 på de siste fem seriekampene i Eliteserien. Franck Boli er toppscorer for Stabæk og Eliteserien med 15. Seriemål denne sesongen.

De siste fire seriekampene mellom klubbene har endt med 2-0-2. Stabæk har hatt et solid overtak på Odd på hjemmebane før den tiden, men da hadde de store spillere som Daniel Nannskog, Veigar Pall Gunnarsson, Alanzinho og Johan Andersson.

Vi tror Odd tar seieren. Odd kommer til å kjøre over Stabæk og vinne denne kampen. Her går vi for en 3-1 seier til Stabæk. Denne kampen setter vi en H.

Ranheim – Tromsø Søndag 11.11.2018 Klokka 18.00

Ranheim har slit den siste tiden og står med 2-2-4 på de siste åtte seriekampene. Ranheim ligger som nummer seks på tabellen med 42 poeng på 28 seriekamper. De har vært sterke hjemme denne sesongen å står med 8-4-2 på hjemmebane. De har tapt kun to hjemmekamper denne sesongen og det er mot Brann der de tapte 0-2 og mot Rosenborg der de tapte 1-3. Mads Reginiussen er toppscorer for Ranheim med 9. Seriemål denne sesongen. Michael Karlsen står med 8. Seriemål denne sesongen.

Tromsø har vært svake over lengre tid og har tatt lite poeng. Tromsø står med 2-1-7 på de siste ti seriekampene i Eliteserien. De har de siste fire kampene tapt alle sammen. Tromsø har ikke vært noe gode på bortebane denne sesongen å står med 3-1-10. Tromsø har tapt de siste tre bortekampene mot lag som Lillestrøm, Kristiansund og Odd. Etter de tre kampene er målforskjellen 1-7 på bortebane. Runar Espejord er fremdeles toppscorer for Tromsø med 6. Seriemål denne sesongen.

Ranheim og Tromsø har møtt hverandre fem ganger totalt i alle turneringer. Ranheim har kun en seier og den kom i den norske cupen. Tromsø står med 3-1-1 på de fem kampene i alle turneringer.

Vi tror at Ranheim avslutter sesongen sterkt på hjemmebane og tar seieren mot et tamt Tromsø-lag. Her går vi for 4-2 seier til Ranheim som kommer til å spille festfotball den siste hjemmekampen. Her går vi for en H.

Sarpsborg – Sandefjord Søndag 11.11.2018 Klokka 18.00

Sarpsborg har kommet seg i gang igjen etter den tunge perioden sin i serien. De står med 1-2-0 på de siste tre seriekampene i Eliteserien. Sarpsborg ligger som nummer ni på tabellen, men det er ikke mer enn tre poeng opp til syvendeplassen som Odd har. Sarpsborg står med 7-2-5 på hjemmebane denne sesongen, men hadde en tung periode på hjemmebane før de slo Haugesund 2-1. Patrick Mortensen er toppscorer for Sarpsborg denne sesongen med 11. Seriemål.

Sandefjord har vært gode etter at de skaffet seg en ny trener. De står med 2-6-2 på de siste ti seriekampene, og har blitt et vanskelig lag å slå. Sandefjord ligger helt sist på tabellen med 22 poeng. Sandefjord går sannsynligvis ned, men de har fremdeles en sjanse etter at de slo Start 4-1 på hjemmebane. Sandefjord står med 1-6-7 på bortebane denne sesongen, og har tatt bra med poeng. Rufo Herraiz er toppscorer for Sandefjord med 7. Seriemål på ti seriekamper for Sandefjord denne sesongen. Det blir fort en Eliteserieklubb som kommer til å hente han i Januar 2019.

Sarpsborg og Sandefjord har spilt fire seriekamper mot hverandre i Eliteserien og OBOS-ligaen i Sarpsborg. De står med 2-1-1 mot Sandefjord. Sarpsborg har vunnet de siste to hjemmekampene mot Sandefjord.

Vi tror at Sandefjord blir det første laget som rykker ned etter årets sesong av Eliteserien. Sarpsborg tar denne kampen og vinner tilslutt 2-1 mot Sandefjord. Denne kampen ender med H.

Strømsgodset – Lillestrøm Søndag 11.11.2o18 Klokka 18.00

Strømsgodset er klare for cupfinalen der de skal møte Rosenborg, men de sliter voldsomt i serien. Strømsgodset har kun en seier på de siste fire seriekampene sine. Seieren kom mot Vålerenga der de vant tilslutt 2-0. Strømsgodset står med 5-3-6 på hjemmebane denne sesongen og det er svakt av et lag som var spådd til å kjempe om medaljer denne sesongen. Marcus Pedersen er fremdeles skadet og toppscoreren for Strømsgodset med 14. Seriemål denne sesongen.

Lillestrøm hadde store sjanser sist kamp da de møte Bodø/Glimt hjemme, men de tok ikke sjansene og kampen endte kun med 1-1. Lillestrøm ligger som nummer 14 på tabellen med 28 poeng, og har kun et poeng opp til lag som Start og Strømsgodset. Lillestrøm er det nest svakeste bortelaget denne sesongen med kun åtte poeng på 14 seriekamper. De står med 2-2-10 på bortebane denne sesongen. Thomas Lehne Olsen er toppscoreren for Lillestrøm med 10. Seriemål.

De siste ni kampene mellom Strømsgodset og Lillestrøm på Marienlyst har det endt med 8-1-0 til Strømsgodset. Det er lenge siden Lillestrøm fikk meg seg noe derifra.

Vi tror at Strømsgodset vinner denne kampen. Strømsgodset går tilslutt av med en 4-1 seier mot Lillestrøm. Denne kampen ender med en H.

Share