Eliteserietipset 2019: 16. plass: Bodø/Glimt

Bodø/Glimt hadde ingen god sesong i fjor der de tilslutt endte som nummer elleve på tabellen. De spilte alt for mange uavgjorte i løpet av sesongen, de endte opp med 14 uavgjorte kamper i løpet av 2018 sesongen. De skuffet stort med at de på de siste ni seriekampene hadde 0-6-3, siste kampen de vant i Eliteserien i 2018 var mot Sarpsborg hjemme da de vant 3-1 den 2. September 2018.

Treningskamper foran sesongen 2019 for Bodø/Glimt:

25.01.2019Bodø/Glimt7 – 0Junkeren
31.01.2019Bodø/Glimt9 – 0FK Mjølner
08.02.2019Bodø/Glimt3 – 0Tromsdalen
15.02.2019Strømsgodset0 – 5Bodø/Glimt
21.02.2019Bodø/Glimt3 – 0Aalesund
01.03.2019Vålerenga3 – 2Bodø/Glimt
11.03.2019Bodø/Glimt1 – 0Start
15.03.2019Bodø/Glimt2 – 0Brann
24.03.2019Tromsø2 – 4Bodø/Glimt


Overganger:

INN:

Jens Petter Hauge (tilbake fra Aalesund etter lån)

Ólíver Sigurjónsson (tilbake fra Breidablik, Island etter lån)

Erlend Dahl Reitan (lån til Bodø/Glimt ut sesongen)

Victor Boniface (Real Sapphire FC, Nigeria)

Nikita Khaikin (Hapoel Kfar Saba, Israel)

UT:

Thomas Jacobsen (Fauske Sprint)

Emil Jonassen (BATE Borisov, Hviterussland)

Thomas Drage (kontrakt utgått)

Marco Tagbajumi (kontrakt utgått)

Artur Krysiak (Odra Opole, Polen)

Martin Bjørnbak (Molde)

Eirik Wollen Steen (Åsane)

Kristian Fardal Opseth (Erzurumspor, Tyrkia)

Andreas van der Spa (lån til Alta ut sesongen)

Adrian Skindlo (lån til Afutrelding, Island ut sesongen)

José Ángel (lån til Sheriff Tiraspol, Moldova ut sesongen)

Bodø/Glimt stiller nok med Ricardo i mål denne sesongen, som stod mesteparten av kampene i fjor for Bodø/Glimt. Simon Thomas blir fort andrekeeper for Bodø/Glimt denne sesongen.

De har mistet mange gode spillere foran denne sesongen, og har mistet kanskje en av Eliteseriens beste forsvarspillere. Martin Bjørnbak stopperkjempen har tatt turen til Molde for å kjempe om seriegullet. Bodø/Glimt har to sterke høyrebacker denne sesongen som blir Isidoro og Dahl Reitan. Erlend Dahl Reitan er på utlån fra Rosenborg og kommer til å få brukbart med spilletid foran denne sesongen. Brede Moe og Marius Lode blir fort midtstoppere denne sesongen, mens Bjørkan kommer til å spille venstreback.

Midtbanen til Bodø/Glimt er bra foran denne sesongen. Jose Angel er ikke i troppen mer, men Ulrik Saltnes, Vegard Moberg og Morten Konradsen er tre fotballspillere som er mer enn god nok for en midtbane i Eliteserien. Konradsen bør helst jobbe seg tilbake i god form, for han fikk ikke mer enn fire kamper for Bodø/Glimt i fjor på slutten av sesongen.

Offensivt kommer Bodø/Glimt til å stille med spillere som Zinckelnagel og Layouni på kantene. Angrepsplassen kan bli interessant foran denne sesongen blir det Geir André Herrem eller Endre Kupen som skal være Bodø/Glimt sin spiss. Kristian Fardal Opseth har forlat Bodø og har dratt for å prøve seg i Tyrkia.

Bodø/Glimt sin startellever: 4-3-3

Keeper: RICARDO

Forsvar: REITAN, MOE, LODE, BJØRKAN

Midtbane: SALTNES, MOBERG, KONRADSEN

Angrep: ZINCKELNAGEL, HERREM, LAYOUNI

Bodø/Glimt sin viktigste spiller foran denne sesongen må nok være Zinckelnagel og Layouni som skal mate spissen i midten og som kan bidra mye selv til mye mål. Bodø/Glimt har mistet sine to beste spillere fra i fjor i Kristian Fardal Opseth og Martin Bjørnbak.

Vi tror at Bodø/Glimt kommer til å få store problemer med denne sesongen. Vi tror at savnet til midtstopperen Martin Bjørnbak og angrepspilleren Kristian Fardal Opseth blir for stor. Vi tror at Bodø/Glimt blir nummer 16 på tabellen denne sesongen.

Share