Eliteserietipset 2018: 16. Plass Ranheim

Ranheim har vært oppe i 1. Divisjon siden 2010. De har hatt en rekke med gode resultater på nest høyeste nivå i Norge. I fjorårssesongen hadde Ranheim en god start på sesongene. Alle begynte å snakke om når kollapsen til Ranheim skulle komme i løpet av sesongen. Ranheim fortsatte å kjøre på og endte tilslutt som nummer fire på tabellen, noe som ga kvalifisering til Eliteserien. Ranheim møtte Sandnes Ulf i den første kampen hjemme. Ranheim vant den kampen 1-0 og møtte Mjøndalen borte i neste runde. Det endte med en sterk 1-2 seier. De skulle møte Sogndal som endte på kvalifiseringsplassen i Eliteserien. Det ble to jevne kamper der Sogndal vant 1-0 hjemme og Ranheim vant 1-0 hjemme. Kampen endte med at det ble straffekonkurranse og at Ranheim gikk seirende ut av kampen.

Ranheim har startet godt i treningskampene sine foran årets sesong. De har bestemt seg for å spille mot lag som er svakere enn de på papiret. Men de har også bestemt seg for å prøve seg mot både internasjonal motstand som har et mye høyere maks nivå enn de og lag på høyde i Eliteserien og som kanskje også er sterkere enn de i Eliteserien.

Treningskamper:

28.01.2018 Ranheim 5-0 Kolstad Målscorere: Sondre Sørløkk, Erik Tønne, Kristoffer Løkberg, Michael Karlsen, Ivar Furu

01.02.2018 Ranheim 2-0 Stjørdals-Blink Målscorere: Aslak Fonn Witry, Michael Karlsen

11.02.2018 Ranheim 6-0 Orkla

11.02.2018 Ranheim 6-0 Nardo Målscorere: Erik Tønne, Michael Karlsen 4, Kristoffer Løkberg

16.02.2018 Ranheim 3–2 Levanger Målscorere: Aslak Fonn Witry, Kristoffer Løkberg, Michael Karlsen

23.02.2018 Ranheim 3-1 Rosenborg Målscorere:

26.02.2018 Ranheim 1–2 FH Målscorere: Andreas Helmersen

04.03.2018 Ranheim 3–2 Kristiansund Målscorere: Kristoffer Løkberg, Ola Solbakken, Michael Karlsen

Ranheim har tre keepere foran denne sesongen. Even Barli var sterkt linket til Molde foran 2017-sesongen. Men bestemte seg for å fortsette å være i Ranheim. Even Barli spilte alle 30 seriekampene i fjor for Ranheim og er en soleklar førstekeeper for Ranheim denne sesongen. Magnus Lenes er nok andrekeeper foran denne sesongen. Han satt på benken i 21 seriekamper i fjor for Ranheim. Han er en spennende ung keeper som kun er 21 år gammel og som fort må ta tak hvis Even Barli pådrar seg en skade eller skal få en suspensjon eller noe.

Ranheim har forsterket seg i forsvaret foran årets sesong. I fjor var det nesten samme rekken de brukte i mange kamper. Rekken i fjor var Aslak Fonn Witry, Christian Rismark, Daniel Kvande og Aleksander Foosnæs. Christian Rismark er både kaptein for Ranheim og er også barnebarnet til Nils Arne Eggen.

Ranheim har forsterket seg i forsvaret med å hente en spiller som Erik Tønne som har vært mange forskjellige klubber i Eliteserien. Erik Tønne har spilt for klubber som Sandnes Ulf, Bodø/Glimt, Fredrikstad og sist i Levanger før han tok turen til Ranheim. Han er bare 26 år gammel men har godt med erfaring på dette nivået. Erik Tønne kan brukes både som høyreback og høyreving.

Ivar Furu er også en spiller Ranheim har hentet i forsvaret. Han er bare 23 år gammel, men har vært i systemet til Molde. Øyvind Alseth er også en spiller Ranheim har signert foran årets sesong. Han kommer fra Toronto i USA og skal nok bidra og forsterke forsvaret til Ranheim.

Den sentrale midtbanen til Ranheim er det vanligvis tre spillere som spiller. Mads Reginiussen er en av de han spilte 29 seriekamper i fjor for Ranheim og ble toppscorer for Ranheim i OBOS-ligaen med 10 seriemål. Mads er bror til Tore Reginiussen som spiller for Rosenborg. Kristoffer Løkberg er også en spiller som spiller fast på Ranheim. I fjor spilte han flesteparten av kampene, men blir en del byttet ut. Magnus Blakstad er også en spiller som har spilt en del fast på laget til Ranheim, mens de har en unggutt som kun er 20 år i Sondre Sørløkk som startet seks kamper i fjor og ble byttet inn i 15 seriekamper.

Kantspillere for Ranheim denne sesongen blir det interessant å følge. Øyvind Storflor trappet ned og fikk fra Strømsgodset til Ranheim. Første sesongen til Storflor i Ranheim endte med opprykk til Eliteserien. Øyvind Storflor har alt spilt 377 seriekamper i Eliteserien for klubber som Moss, Rosenborg og Strømsgodset. Storflor spilte 23 seriekamper i fjor for Ranheim scoret ikke et eneste mål, men la fem målgivendepasninger i løpet av sesongen.

Kim Ove Riksvold er også en spennende kantspiller de har i Ranheim, var en spiller som roterte mye i fjor i OBOS-ligaen med scoret tre seriemål og la tre målgivendepasninger i fjor. De har også hentet Sivert Solli fra Rosenborg. Solli var på lån i fjor i Elverum der han prøvde seg på kanten. Solli hadde en vanskelig sesong på et svakt Elverum-lag men fikk med seg noen målpoeng i løpet av sesongen i OBOS-ligaen.Det må også sies at Ranheim mistet en av sine beste spillere i vårsesongen i fjor. Da Torgil Øwre Gjertsen tok turen fra Ranheim til Kristiansund, der han med en gang blomstret.

Angrepsplassen til Ranheim denne sesongen er det interessant. Michael Karlsen sier seg selv. Han er en dyktig spiss som vet hvor målet står. I fjor spilte han 19 seriekamper fra start og kom inn i syv av de. Totalt 26 seriekamper og han endte opp med ni seriemål i OBOS-ligaen. Michael Karlsen er straffeskytteren for Ranheim, han scoret fire mål fra straffemerket i fjor.

Mats Lillebo er en ung spiller på kun 23 år, som har et stort potensial. Han startet kun 14 seriekamper i fjor og kom inn i ni kamper. Endte opp med 23 seriekamper, åtte seriemål og en målgivendepasning. Han scoret åtte seriemål for Ranheim på 1321 minutter spill i fjor. Der har også en interessant spiller i Ola Solbakken som de har kjøpt fra Rosenborg foran denne sesongen. Andreas Helmersen er også en spiller Ranheim har klart å fått tak i foran årets sesong. Han er på utlån til Ranheim til sommeren først og fremst, men låne kan forlenges ut sesongen.

Svein Maalen tok over Ranheim foran 2016 sesongen, og har gjort underverker med klubben. Ranheim har blitt mer og mer kjent for de siste sesongen at de har satset på unge trønderske spillere. Er de ikke gode nok for Rosenborg tar gjerne Ranheim de spillerne og lager de til gode spillere som kan å dominere både på OBOS-liganivå og på Eliteserienivå som de gjorde med en spiller som Gjermund Åsen. Maalen startet som assistenttrener i 2015 og tok over for Ola By Rise etter 2015 sesongen.

Ranheim sin beste lagoppstilling (4-3-3):

Keeper: Even Barli

Forsvar: Aslak Fonn Witry, Christian Rismark, Øyvind Alseth, Aleksander Foosnæs

Midtbane: Mads Reginiussen, Magnus Blakstad, Kristoffer Løkberg

Angrep: Øyvind Storflor, Michael Karlsen, Mats Lillebo

Den viktigste spilleren foran denne sesongen blir nok toppscoreren Mads Reginiussen fra i fjor. Han har vært en lederskikkelige for Ranheim offensivt over mange sesonger, og har mange mål og målgivendepasninger i kroppen hver sesong. Han blir en viktig spiller for at Ranheim skal skape bra med sjanser og få med seg bra med poeng.

Sivert Solli kan fort bli en spennende spiller foran denne sesongen. Spilte 26 seriekamper i fjor for Elverum. Han er bare 20 år gammel og er en spiller som kan skape mye offensivt hvis han blir brukt på riktig måte. Han har et stort potensial og vi får håpe for Ranheim og for Sivert Solli sin del at han holder seg skadefri hele sesongen.

Spillere inn: Marius Augdal, Sivert Solli, Glenn Walker, Ola Solbakken, Eirik Valla Dønnem, Erik Tønne, Øyvind Alseth, Ivar Furu, Joachim Olufsen, Andreas Helmersen

Spillere ut: George Flatgård, Alexander Hovdevik, Daniel Hagen, Preben Øien, Andreas Rye

Vi tror at Ranheim kommer til å få en tøff sesong i Eliteserien. Ranheim har et bra mannskap foran årets sesong av Eliteserien, men det kan fort bli tøft å ta nivået i Eliteserien denne sesongen. Vi tror derfor at Ranheim får det alt for tøft og at de kommer til å rykke rett ned til OBOS-ligaen igjen. Vi tror derfor at Ranheim blir nummer 16 i Eliteserien i år.

Share