Eliteserietipset 2018: 1. Plass Rosenborg

Rosenborg vant Eliteserien for tredje gang på rad i fjor, men det var ingen imponerende sesong Rosenborg hadde i fjor. Rosenborg tok jevnt med poeng i sesongstarten uansett at det var mange seriekamper som kunne endte med uavgjort eller tap. Rosenborg kom seg bedre og bedre i form i løpet av sesongen, men det var i Europa de skulle ha de store prestasjonene.

Rosenborg endte syv poeng foran Molde på tabellen, men de vant Eliteserien kun med 61 poeng. Det er det laveste poengsummen på de årene Rosenborg har vunnet serien mellom 2015-2017 sesongen. Det skal også huskes at Rosenborg slapp inn utrolig lite mål denne sesongen. Rosenborg slapp kun inn 20 seriemål på 30 seriekamper i fjor.

Rosenborg sine ambisjoner i treningskampene er å spille mot lag rundt Trondheimsområdet for å få prøve seg til å angripe mest mulig i kamper. Rosenborg har bestemt seg for å angripe mer i år enn de gjorde i fjor. De har også fått satt opp noen sterkere treningskamper mot utenlandske motstandere.

Treningskamper:

17.01.2018 Rosenborg 4–1 Kolstad Målscorere: Erik Botheim, Andreas Helmersen 3

07.02.2018 Rosenborg 2-3 Byåsen Målscorere: Mike Jensen, Jonathan Levi

12.02.2018 Rosenborg 3-1 Stjørdals-Blink Målscorere: Alexander Søderlund, Mike Jensen, Pål Andre Helland

14.02.2018 Rosenborg 4-0 Melhus Målscorere: Erik Botheim, Alexander Søderlund 2, Pål Andre Helland

17.02.2018 Rosenborg 5–0 Nardo Målscorere: Anders Konradsen, Samuel Adegbenro, Pål Andre Helland, Jonathan Levi, Erik Botheim

22.02.2018 Rosenborg 3–2 Krasnodar Målscorere: Pål Andre Helland, Birger Meling, Alexander Søderlund

23.02.2018 Ranheim 3-1 Rosenborg Målscorere: Erik Botheim

25.02.2018 Rosenborg 1–4 Rubin Kazan Målscorere: Jacob Rasmussen

28.02.2018 Dinamo Brest 1–3 Rosenborg Målscorere: Nicklas Bendtner 2, Marius Lundemo

05.03.2018 Lillestrøm 0-0 Rosenborg Målscorere:

  Keeperplassen til Rosenborg er André Hansen sin. André Hansen spilte en solid sesong for Rosenborg i fjor og det var mange som trodde at han skulle gå i sommervinduet til utlandet. Hansen stod i mål i 25 seriekamper for Rosenborg i fjor og har vært solid for Rosenborg over lengre tid.

Arild Østbø er andrekeeper for Rosenborg. Han spilte seks seriekamper i fjor for Rosenborg, og er en god andrekeeper. Rosenborg har en såpass god andrekeeper at han hadde vært førstekeeper på mange andre lag i Eliteserien. Einar Bergquist Granås er tredjekeeper for Rosenborg. Julian Faye Lund er lånt ut til Levanger også denne sesongen for å få førstelagserfaring.

   Forsvaret til Rosenborg er det noen bytter i, i årets sesong. På høyrebacken er det to spillere som skal kjempe om den plassen og det er Vegar Eggen Hedenstad og Erlend Dahl Reitan. Vegar Eggen Hedenstad spilte 27 seriekamper i fjor for Rosenborg, han scoret to seriemål og la fem målgivendepasninger. Hedenstad mente selv at han hadde en helt middels sesong, så får vi se hva han mener er en toppsesong for å være han.

Erlend Dahl Reitan fikk lite spilletid i vårsesongen i fjor, og ble derfor lånt ut til Bodø/Glimt der han spilte høstsesongen. Dahl Reitan gjorde sakene sine godt for Bodø/Glimt som rykket lett opp igjen til Eliteserien, etter at Bodø/Glimt hadde vunnet OBOS-ligaen med 16 poeng. Erlend Dahl Reitan fikk et innhopp for Rosenborg i det 90 spilleminutt mot Strømsgodset, mens i Bodø/Glimt den halve sesongen ble det 13 seriekamper der han startet totalt ni kamper.

På midtstopperplass foran denne sesongen er det gjort litt store forandringer. Johan Lædre Bjørdal har tatt turen til utlandet til Belgia for å spille der, mens Jørgen Skjelvik ville ikke skrive under på noe ny kontrakt og tok turen til USA for å spille for LA Galaxy.

Men de midtstopperne Rosenborg fremdeles har i klubben er Jacob Rasmussen og Tore Reginiussen. Rosenborg har også handlet inn to nye midtstoppere til klubben det er Igoh Ogbu og Besim Serbecic.

Tore Reginiussen er et soleklart førstevalg som midtstopper for Rosenborg. Reginiussen spilte 25 seriekamper i fjor, der 24 seriekamper var fra start. Jacob Rasmussen måtte vente lenge før han kom seg inn i Rosenborg-systemet men fikk spille rikelig med kamper på slutten av sesongen. Rasmussen endte opp på ti seriekamper for Rosenborg i Eliteserien 2017.

Igoh Ogbu er et ungt talent som kommer fra Nigeria. Han er kun 18 år gammel, men er spådd å få en god karriere. Han har signert en kontrakt med Rosenborg ut 2021. Besim Serbecic er også en spennende ung midtstopper. Han er fra Bosnia-Hercegovina og han er kun 19 år gammel. Det er to spennende talent som Rosenborg har som midtstoppere.

På venstrebacken foran denne sesongen så har vi Birger Meling som kommer til å være førstevalg. Meling hadde en god høstsesong i fjor der han imponerte med sine gode raid oppover banen, han var mye involvert på positiv måte på slutten av sesongen. Meling brukte lang tid før han fant seg til rette i Rosenborg, startet karrieren med hjernerystelse i Rosenborg og virket ikke som han helt skjønte systemet til Rosenborg de første 15 seriekampene. Meling endte tilslutt opp med 20 seriekamper, der han scoret null seriemål og la en målgivendepasning. Hvis Meling holder på sånn han gjorde på høstsesongen i fjor vil fort han være aktuell for større klubber i utlandet.

Alex Gersbach har gått til Lens på utlån frem til sommeren. Lens har lov å kjøpe han etter låneoppholdet hvis de vil. Derfor så har Rosenborg vært på markedet å funnet en ung dansk venstreback som skal være backup for Meling denne sesongen. Malte Amundsen har spilt i Køge og er en venstreback som bare er 20 år gammel.

Rosenborg har en bred midtbanestall. De har syv spillere sentralt på midtbanen foran denne sesongen. Mike Jensen var den spilleren som spilte flest kamper for Rosenborg i fjor på den sentrale midtbanen. Mike Jensen endte tilslutt på 29 seriekamper. Ulempen for Mike Jensen i fjor var at han skuffet litt foran mål. Han scoret kun et seriemål og la åtte målgivendepasninger.

   Anders Konradsen hadde problemer med en del skader i løpet av sesongen og spilte 22 seriekamper for Rosenborg, der kun 19 av de kampene var fra start. Han scoret tre seriemål og la to målgivendepasninger. Anders Trondsen ble hentet til sommeren og det gikk noen kamper før han kom seg skikkelig i gang for Rosenborg. På de ti seriekampene han hadde for Rosenborg endte han opp med to seriemål og to målgivendepasninger. Marius Lundemo er også en spiller som har slitt med en del skader. Lundemo spilte tilslutt 18 seriekamper i fjor for Rosenborg og er tenkt til å være den defensive spilleren på midtbanen.

De siste tre spillerne Rosenborg har på sin midtbane er Morten Konradsen, Magnus Stamnestrø og Olaus Jair Skarsem. Morten Konradsen er bror til Anders Konradsen og fikk prøvd seg litt i Eliteserien og i Europa League. Morten Konradsen har slitt med mye skader og har kommet seg sakte men sikkert tilbake, vi får håpe at Morten Konradsen kan få lange perioder der han slipper å bli skadet.

Magnus Stamnestrø har hatt samme problemet selv var skadet hele sesongen i fjor, og håper nok å få ha en sesong der han slipper skader slik at han kan komme seg på samme nivå han var på. Stamnestrø vil nok bli sett på som en backup-spiller for Rosenborg.

Olaus Jair Skarsem er et ungt talent som Rosenborg har tatt opp fra sitt akademi. Han er bare 19 år gammel, men han gjorde sin a-lagsdebut i cupen allerede i første runde i 2016 da de møtte Åfjord, han scoret også i samme kampen og var med på å vinne cupgullet med Rosenborg i 2016.

Rosenborg har fire kantspillere foran årets sesong. Pål Andre Helland, Samuel Adegbenro, Yann Erik de Lanley og Jonathan Levi. Pål Andre Helland var som vanlig som de siste årene preget av en del skader. Helland endte opp med seks seriemål og åtte målgivendepasninger i løpet av sesongen for Rosenborg.

Samuel Adegbenro er en spiller de hentet sommeren 2017. Adegbenro spilte ti seriekamper for Rosenborg og scoret to seriemål på høsten. Adegbenro ble fort en helt i Rosenborg da han var med på å senke Ajax over to kamper. Samuel Adegbenro scoret det avgjørende målet borte i Nederland og scoret 2-2 og 3-2 målet hjemme mot Ajax.

Rosenborg har også to kantspillere til i Yann Erik de Lanley og Jonathan Levi. Yann Erik de Lanley var ute store deler av sesongen med skade og pådro seg en skade sent i sesongen som holdt han ute i seks uker. Yann Erik de Lanley har vært skadeplaget den tiden han har vært i Rosenborg. Jonathan Levi ble signert i sommer for Rosenborg sin del og har vært god i treningskampene for Rosenborg i år. Levi er en svensk spiller med stort potensial og kan fort være en spiller som få litt spilletid denne sesongen.

Angrepsplassen til Rosenborg er det stor konkurranse. Nicklas Bendtner ble toppscorer i Eliteserien i fjor med 19 seriemål på 29 seriekamper. Bendtner skal bort til VM og kommer til å gå glipp av noen kamper midt på sommeren. Bendtner beviste i høstsesong hvor god han var med noen mål i Europa League og med å bli toppscorer i Eliteserien.

Rosenborg har også fått tak i en tidligere Rosenborg-spiller i Alexander Søderlund. Søderlund hadde sin beste sesong i 2015 da han scoret 22 seriemål for Rosenborg og ble toppscorer i Eliteserien. Han var også med på å vinne cupen og Eliteserien. Søderlund hadde ikke noe bra opphold i St. Etienne og tok derfor turen hjemover for å spille seg innpå Rosenborg igjen.

Rosenborg har også spillere i bakhånd som Matthias Vilhjalmsson som er skadet frem til sommeren. Han kan også bli brukt sentralt på midtbanen, der han spilte mange kamper i fjor og scoret mange mål. Andreas Helmersen og Erik Botheim er to unge talent som har fått spilt mye treningskamper. Det er også to spillere Rosenborg har i bakhånd om det skal bli problemer på angrepsplassen.

Kåre Ingebrigtsen har hatt en god tid i Rosenborg så langt. Han har vært der fra sommeren 2014. På disse sesongene har han vunnet Eliteserien både i 2015, 2016 og 2017. Han var vunnet den Norske cupen i 2015 og 2016 sesongen. Han har også kvalifisert Rosenborg til Europa League to av tre år. De kvalifiserte seg til Europa League i 2015 og 2017 sesongen. Kåre Ingebrigtsen har prøvd seg i mange klubber. Han prøvde seg som hovedtrener for Ranheim før han tok turen til Rosenborg som assistenttrener i 2007. Han var hovedtrener for Bodø/Glimt fra 2008 til 2011. Han var også assistenttreneren til Kjell Jonevret i Viking i perioden 2012 til 2014. Ingebrigtsen har vært med på mye i sin managerkarriere. Kåre Ingebrigtsen har også sagt at han har lyst å prøve litt forskjellige formasjoner denne sesongen. Han vurdere 4-3-3, 4-2-4 og 3-5-2.

Rosenborg sin beste lagoppstilling (4-3-3):

Keeper: André Hansen

Forsvar: Vegar Eggen Hedenstad, Jacob Rasmussen, Tore Reginiussen, Birger Meling

Midtbane: Anders Konradsen, Anders Trondsen, Mike Jensen

Angrep: Pål André Helland, Nicklas Bendtner, Samuel Adegbenro

Rosenborg sin beste lagoppstilling (4-2-4):

Keeper: André Hansen

Forsvar: Vegar Eggen Hedenstad, Jacob Rasmussen, Tore Reginiussen, Birger Meling

Midtbane: Anders Trondsen, Mike Jensen

Offensiv midtbane (høyre og venstre): Pål André Helland, Samuel Adegbenro

Angrep: Nicklas Bendtner, Alexander Søderlund

Den viktigste spilleren for Rosenborg denne sesongen er nok Nicklas Bendtner som han også var i fjor. Bendtner har en x-faktor som kan gjøre at Rosenborg vinner mange tette og jevne kamper. Bendtner scoret 19 seriemål i fjor og hadde ikke akkurat mange muligheter sånn som Søderlund hadde i 2015 og Gytkjær hadde i 2016. Bendtner kan det fort tenkes skal spille noen kamper i VM og da går han glipp av noen seriekamper, men da har Rosenborg er god spiller som Alexander Søderlund som kan banke ballen i mål.

Rosenborg talentet som kommer til å ta steg denne sesongen kan fort bli Olaus Jair Skarsem. Han er et ungt talent som er tatt opp i A-stallen til Rosenborg og som kan få noen kamper for Rosenborg i år. Midtstopperen Igoh Ogbu er også en interessant spiller, han er kun 18 år gammel og kan få sitt store gjennombrudd allerede i sin første sesong for Rosenborg.

Spillere inn: Besim Serbecic, Malte Amundsen, Alexander Søderlund, Igoh Ogbu

Spillere ut: Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach (lån), Johan Lædre Bjørdal, Sivert Solli, Milan Jevtovic (lån avsluttet), Julian Faye Lund (lån), Erik Nordengen, Andreas Helmersen (lån)

Vi tror at Rosenborg kommer til å bli sterke nok en sesong. Rosenborg kommer til å dominere Eliteserien også denne sesongen. Rosenborg har beholdt flesteparten av spillerne som var der fra i fjor, og fått inn litt nye spillere som kan bidra til at laget blir enda sterkere. Vi tror at Rosenborg kommer nok en gang til å vinne Eliteserien.

Share