Eliteserietipset 2017: 9. Plass Haugesund

Haugesund hadde en fin sesong i fjor, hvor de endte helt oppe på 4. plass. Det var en del trøbbel når Dempsey måtte forlate jobben, men de greide likevel og holde formen. Horneland er nå sjef for laget som var meget gode hjemme i fjor med 8-6-1. De er ett lag som spilte mye 3-5-2 i fjor som de lyktes veldig med, men det er spørs hvordan de erstatter spissen Agdestein som scoret mye for dem i fjor. Haugesund er ett lag med mye potensiale, men det er vanskelig å spå hvordan denne sesongen går.

Overganger:

INN:
Erik Huseklepp (Brann)
Bruno Leite (Skeid)
Johnny Buduson (Skeid)
Fredrik Pallesen Knudsen (Brann)
Fredrik Gytkjær (Lyngby)
Daniel Våge Nilsen (Stord, lån avsluttet)

UT:
Torbjørn Agdestein (Odd)
Roy Miljeteig (Sandnes Ulf)
David Myrestam (GIF Sundsvall)
William Troost-Ekong (tilbake fra lån, Gent)
Erling Flotve Myklebust (lån, Vard Haugesund)
Arent-Emil Hauge (lån, Vard Haugesund)

På keeperplass er Bråtveit soleklar, hvor han er en ung talentfull keeper. I forsvaret er tapet av Trost-Ekong ett stort tap, hvor han var en bauta i fjor for dem. De har ganske lite bredde i de bakre rekker, hvor de har spillere som Bjørkkjær, Skjerve, Knudsen (hentet fra Åsane) og Crnomarkovic.

På midtbanen har Fredrik Gytkjær kommet inn som er ett bra talent, noe også Bruno Leite er som ble hentet fra Skeid. Rutinerte spillere som Andreassen og Stølås finner vi på midtbanen, sammen med Filip Kiss og Hajradinovic med sin fine venstreslegge. Mæland, Kling og Tronstad fyller opp en stall som har meget fin bredde i midtbaneleddet.

På topp har de hentet Huseklepp, hvor vi kjenner til bergenserens kvaliteter fremover på banen med sin fart og driblestyrke. Han drar på årene, men har fortsatt mye i seg. Abdi har også kommet inn hvor han hadde en fin sesong i fjor.

Konklusjon:

Haugesund er ett lag med mye potensiale, hvor de har imponert i fjor med sin 3-5-2 formasjon. Særlig på hjemmebane er de ett lag meget få vil møte. De har en aggressiv spillestil, samt som de har spillere som er gode i pasningsspillet. De er kjent for å rekruttere bra, hvor Leite er en meget spennende ung spiller som de har hentet inn i år med offensive kvaliteter, og Huseklepp kan fort komme tilbake til sitt gamle jeg. Haugesund har vært en del opp og ned de siste sesongene, men de har potensial til å kjempe om medaljeplass eller plasser like der bak hvis ting flyter for dem.

Share