Eliteserietipset 2017: 7. Plass Sarpsborg

Sarpsborg var en av overraskelsene i fjorårets sesong hvor de endte helt oppe på 6. plass, bare 1 poeng unna 4. plassen. Geir Bakke har vært treneren deres lenge nå, og har fått stabilitet inn i laget. De er ett lag som liker å kontrollere kamper med ballbesittelse, hvor de var solide og vanskelige å slå. Som vanlig er det mye ut og inn på spillerfronten, hvor de henter spillere fra overalt. De har gode speidernettverk som alltid finner noen juveler. Spørsmålet nå er om de klarer og gjenskape den gode fjorårssesongen.

Overganger:

INN:
Andreas Albech (Valur)
Kristoffer Zachariassen (Nest-Sotra)
Ole Jørgen Halvorsen (Odd)
Stefan Cupic (OFK Beograd)
Joackim Jørgensen (Viking)
Krepin Diatta

UT:
Brice Wembangomo (Jerv)
Steffen Ernemann (Viking)
Pål Kirkevold (tilbake etter lån, Hobro)
Arild Østbø (Rosenborg)
Kristinn Jónsson (Sogndal)

På keeperplassen har det blitt hentet inn en serber ved navn Cupic, hvor han er en ung keeper med mye potensiale. De har også Kristiansen blant stolpene. Forsvarsmessig var de solide i fjor, og mange av bautaene er fortsatt der. Ole Heieren Hansen og Morten Sundli er solide midtstoppere, hvor de har Groven på venstreback og Toivomaki på høyreback. Thomassen og Rosted gjør også en god jobb i forsvaret.

På midtbanen har de hentet inn en senegaleser ved navn Diatta som det er store forhåpninger til, hvor han er bare 18 år. Jørgensen er hentet fra Viking til den sentrale midtbanen og er en fin erstatter for Ernemann. Anders Trondsen spiller også sentralt, sammen med Matti Lund Nielsen og Tveita. De har også unge talenter i Heintz og Hansen. De har også hentet inn den rutinerte vingen Halvorsen.

På topp spiller svensken Lindberg, som var et funn i fjor og gjorde meget god fra seg på topp. Tapet av toppscorer Kirkevold er stort, men de har også targetspissen Mortensen å rutte med. Ugwuadu og Mbedule er to unge spisser de har i bakhånd.

Konklusjon:

Det er noe stabilt over Sarpsborg, men det skal en del til å komme over mange av de andre gigantene som nå ruster opp igjen for en ny sesong. Som vanlig henter de inn spennende spillere som fort kan slå til å gjøre stor forskjell for laget. Det er en fin blanding av rutinerte og unge spillere, hvor særlig back-femmeren er solid. Vi tror Sarpsborg gjør nok en fin sesong.

Share