Eliteserietipset 2017: 5. Plass Vålerenga

Vålerenga har fått ny trener på plass siden sist sesong, og det er Ronny Deila som er på plass i Oslo-klubben. Han kommer nok til å trenge litt tid på å heve et Vålerenga-lag som endte på en skuffende 10. plass i 2016-sesongen av Eliteserien.

Vålerenga har mye spennende på gang, og stiller blant annet med helt ny stadion til årets sesong. Vi tror Vålerenga havner like under toppskiktet i år, med en grei 5. plass. Ronny Deila trenger litt tid på å bygge et solid Vålerenga-lag som kan ta nye titler både i Norge og Europa.

 

Vålerengas treningskamper i 2017:

  1. januar: Zenit – Vålerenga 1-0
  2. februar: Vålerenga – Nordsjælland 1-2
  3. februar: Djurgården – Vålerenga 0-3
  4. februar: Vålerenga – Stabæk 2-1
  5. februar: Hebei CFFC – Vålerenga 1-3
  6. februar: Vålerenga – Shakhtyor 1-2
  7. mars: Vålerenga – Mariehamn 6-0
  8. mars: Vålerenga – Sandefjord 4-0
  9. mars: Kongsvinger – Vålerenga 2-1

 

Keeperplassen til Vålerenga blir fylt av to jevngode keepere. Marcus Sandberg og Aslak Falch er de to keeperne til Vålerenga. Keeperplassen til Vålerenga er ikke det sterkeste leddet, og det er nok ikke optimalt for klubben å ha to keepere som roterer.

I forsvaret til Vålerenga trengs det nok noen forsterkninger etter hvert. Jonathan Tollås Nation har slitt en del med skader, og vi kan ikke være sikker på at han holder seg skadefri denne sesongen heller. Markus Nakkim kommer nok til å stille sammen med Tollås Nation i midtforsvaret. På backplass finner vi nok Rasmus Lindkvist og Robert Lundström. Forsvaret til Vålerenga kunne nok ha trengt en forsterkning eller to, spesielt i midtforsvaret med en skadeforfulgt Tollås Nation.

Midtbanen til Vålerenga er den sterkeste lagdelen på banen. Magnus Lekven og Christian Grindheim er to sterke spillere som kan komme til å dominere på midtbanen for Vålerenga. Unggutten Herman Stengel kan også ta mange steg denne sesongen og vise seg fra en god side. Simen Juklerød og Ghayas Zahid blir nok også sentral for Vålerenga i år. Juklerød er en spennende spiller med mye fart, som kan være med på å skape noe framover på banen for Vålerenga.

Bård Finne og Mohammed Abdellaoue er to spillere som fort kan score en del mål for Vålerenga. Finne er hentet inn til denne sesongen, og er en spennende spiller. Dersom alt klaffer for Abdellaoue, så kan det gå veien for Vålerenga i år. På vingplass har vi Daniel Fredheim Holm som kan være en viktig spiller dersom han klarer å holde seg fri for skader. Vålerenga har ellers Henrik Kjelsrud Johansen og Thomas Elsebutangen tilgjengelig i angrep.

Spillere inn:

Chidera Ejuke (Gombe United)

Bård Finne (Heidenheim)

Felix Myhre Horn (Ullern)

Ivan Näsberg (Tilbake fra lån fra Varberg)

Spillere ut:

Mats Andersen (Skeid)

David Hickson (Skeid)

Sander Berge (Genk)

Henning Tønsberg Andresen (Skeid)

Riki Alba (Asker)

Anders Nedrebø (Kontrakt terminert)

Rino Falk Larsen (Fredrikstad)

Kjetil Wæhler (lagt opp)

Simon Larsen (Start)

Elias Mar Omarsson (IFK Gøteborg)

Share