Eliteserietipset 2017: 11. Plass Stabæk

Stabæk hadde en fantastisk sesong i 2015 da de endte tilslutt med å ta en bronsemedalje. Stabæk fikk en mye vanskeligere 2016 sesong. Stabæk startet fryktelig og hadde tre strake tap i serien før seieren kom hjemme mot Vålerenga. Stabæk kjempet i bunnen av tabellen hele sesongen og klarte tilslutt å bli nummer 14 på tabellen. De måtte ut i kvalikkamper mot Jerv som de tapte 1-0 borte og vant 2-0 hjemme og dermed sikret seg nok et år i Eliteserien.

Stabæk startet sterkt i treningskampene i årets sesong, og vant de første fire kampene. Stabæk møte ikke de sterkeste lagene i treningskampene. Stabæk har fått det tøffere de siste kampene mot Vålerenga og Strømmen. Stabæk har 6-1-2 på de ni treningskampene.

Treningskamper:

Stabæk 3-0 Follo

Bærum 1-2 Stabæk

Stabæk 2-0 Kongsvinger

Austria Lustenau 0-2 Stabæk

Vålerenga 2-1 Stabæk

Stabæk 3-3 Strømmen

Stabæk 1-0 Sandefjord

Sarpsborg 3–1 Stabæk

Mjøndalen 0–3 Stabæk

Keeperplassen til Stabæk står mellom to keepere denne sesongen. Mande Sayouba stod i mål for Stabæk i 29 seriekamper i fjor og er nok et soleklart førstevalg for Stabæk. Mande Sayouba har spilt 104 seriekamper i Tippeligaen og 30 seriekamper i OBOS-ligaen for Stabæk. Han er kun 23 år gammel og Stabæk har en ung kjempegod keeper i mål. Gurpreet Singh Sandbu spilte en seriekamp for Stabæk i fjor. Han er kun 25 år gammel og er en god keeper som kan ta opp kampen med Sayouba. Singh Sandbu har spilt landskamper for India, så et godt andre valg på keeperplass har Stabæk denne sesongen også.

Stabæk har mistet en del forsvarspillere foran denne sesongen. Marcus Nilsson dro fra Stabæk etter sesongen, mens Nicolai Næss dro midt i sesongen. Birger Meling som har vært venstreback og midtbanespiller denne sesongen er også solgt fra Stabæk. Han valgte å gå til Rosenborg for å få nye utfordringer. Håkon Skogseid er signert fra Lillestrøm og kommer nok til å ta høyrebackplassen. Håkon Skogseid har 190 seriekamper i Tippeligaen og kommer til å skape god rutine bak i bakre rekker for Stabæk denne sesongen. Morten Skjønsberg spilte alle seriekampene for Stabæk i fjor og blir en viktig spiller for Stabæk også denne sesongen. Andreas Hanche-Olsen spilte en del kamper for Stabæk i fjor på høyrebacken, og kommer nok til å spille en del kamper også denne sesongen. Jeppe Moe kommer til å spille på venstrebackplassen denne sesongen for Stabæk.

Stabæk sin midtbane, blir litt annerledes i år fra i fjor. Cole Grossman er ferdig som Stabækspiller. Alanzinho var der kun en halvdel av sesongen, og fikk ikke kontrakt med Stabæk etter det. Daniel Granli og Luc Kassi blir nok de sittende spillerne på midtbanen denne sesongen. Kassi hadde en god sesong i fjor, der han spilte 23 seriekamper og scoret 4 seriemål. Daniel Granli er en ung spiller som kommer til å gjøre en god figur i årets Eliteseriesesong. Stabæk sine offensive spillere for sesongen er interessante. Tonny Brochmann skal spille på høyrekanten for Stabæk denne sesongen. Tonny Brochmann har vært tidligere i Sogndal og hadde en sterk sesong i fjor når han spilte i OBOS-ligaen for Jerv. Moussa Njie er kun 21 år gammel, men har imponert i mange mål i treningskampene denne sesongen. Njie scoret fire seriemål for Stabæk i fjor på 28 seriekamper. Ohi Omoijuanfo var den sentrale spilleren mot Jerv der han scoret to viktige mål som holdt Stabæk oppe i Eliteserien i 2017 sesongen. Ohi Omoijuanfo har vært en god spiller i OBOS-ligaen, der han spilte en sesong, men i Eliteserien er det noe helt annet. Ohi Omoijuanfo har spilt 110 seriekamper i Eliteserien men har kun scoret 13 seriemål totalt.

Angrepsplassen er det to spillere som kommer til å kjempe om i årets sesong for Stabæk. Franck Boli er hentet fra Aalesund for å komme seg på samme nivå før han dro fra Stabæk. Frank Boli scoret seks seriemål i fjor for Aalesund. Sebastian Pedersen har tatt enda flere steg foran denne sesongen og det kan bli en interessant sesong for Sebastian. Han spilte fem seriekamper i fjor for Stabæk og scoret et seriemål. Han fikk starte en seriekamp og ble byttet inn i fire kamper. Sebastian Pedersen har 103 minutter med Eliteseriefotball og har allerede klart å scoret sitt første mål.

Toni Ordinas tok over etter halvsesong for Stabæk i fjor. Han har byttet ut mye av troppen og virker og ha fått satt sitt eget preg over laget. Ordinas kjempet med Stabæk rundt nedrykksstreken i fjor og det kommer også til å bli tøft i årets sesong. Men Stabæk har mange gode unge spillere som kan ta et nytt steg denne sesongen. Ordinas er spansk og har vært i Stabæk siden 2013 som teknisk direktør for akademiet.

Stabæk sin beste lagoppstilling (4-2-3-1)

Keeper: Mande Sayouba

Forsvar: Håkon Skogseid, Morten Skjønsberg, Andreas Hanche-Olsen, Jeppe Moe

Defensiv midtbane: Luc Kassi, Daniel Granli

Offensiv midtbane: Tonny Brochmann, Moussa Njie, Ohi Omoijuanfo

Angrep: Franck Boli

Vi tror at Moussa Njie kommer til å få en sterk sesong for Stabæk denne sesongen, han er en spiller som virker spennende og han er veldig lovende. Gjort det sterkt i treningskampene denne sesongen og kan være en spiller som kan assistere og score mål. Tror fort han kan være en nøkkelspiller for Stabæk denne sesongen.

Sebastian Pedersen er kun 17 år gammel, men har allerede fått spilt fem seriekamper for Stabæk. Et ungt talent som er god foran mål. Kan bli interessant å følge utviklingen til den unge spissen til Stabæk denne sesongen. Pedersen kommer til å ta ytterligere steg denne sesongen.

Spillere inn: Tonny Brochmann, Franck Boli, Sindre Mauritz-Hansen, Tortol Jonathan Lumanza, Håkon Skogseid, Ahmed El Amrani, Tobias Ødegård, El-Hadji Ba, Raymond Gyasi

Spillere ut: Muhamed Keita, Mynor Escoe, Alanzinho, Cole Grossman, Giorgi Gorozia, Marcus Nilsson, Birger Meling

Vi tror at Stabæk kommer til å få en opptur denne sesongen, og kommer til å ende høyere på tabellen enn de gjorde i 2016 sesongen. Vi tror derfor at Stabæk ender som nummer 11 på tabellen denne sesongen.

 

Share